Máte radi pivo a ešte ste neboli v Jizerských horách? Malebné Jablonecko je vstupnou bránou do Jizerských hôr. Pri ubytovaní v Penzióne Pivovar Volt *** v Jablonci nad Nisou sa ale okrem turistiky môžete tešiť aj na ochutnávku pív z miestneho pivovaru.

O ubytovaní

Penzión Pivovar Volt *** sa nachádza na Liberecku, v pokojnej časti Jablonca nad Nisou. Okolo pivovaru sa rozprestiera veľká záhrada s terasou a ide o perfektný východiskový bod na výlety.

Južná pláž priehrady Mešno je vzdialená len niekoľko metrov a vy si pri nej môžete v lete požičať napríklad paddleboard a vydať sa na prieskum obľúbenej jabloneckej vodnej nádrže. Do Jizerských hôr sa môžete vydať pešo aj na bicykli. Priamo pri Volte začína cyklistický chodník a na okolitých kopcoch je mnoho rozhľadní, z ktorých budete mať krásne výhľady. Za adrenalínom sa vydajte na bobovú dráhu do Janova nad Nisou (4,8 km), kde vás čaká 22 zákrut a karusel, v ktorom sa otočíte o 450 stupňov, čo je bobová rarita.

Obľúbená jablonecká vodná nádrž Mešno v zime za priaznivých podmienok zamŕza. Tak oprášte svoje zimné korčule a pre istotu ich pribaľte k lyžiam. Lyžiarske strediská Severák a Bedřichov sú od Penziónu Pivovar Volt *** vzdialené maximálne 15 minút jazdy, najväčší jizerský Ski areál Tanvaldský Špičák cca 20 minút. Nenároční lyžiari ocenia aj zjazdovku Dobrá voda, vzdialenú len cca 4 km. Po celodenných lyžiarskych alebo bežkárskych výkonoch si môžete stuhnuté svalstvo uvoľniť na krytom bazéne v Jablonci nad Nisou (1,5 km), alebo v libereckom aquaparku Babylon (11,1 km).

Kde budete spať?

Penzión ponúka ubytovanie v dvojlôžkových a trojlôžkových izbách, pri niektorých je aj možnosť prístelky. Zrekonštruované izby s drevenými parketami, nábytkom a vlastnou kúpeľňou a toaletou sú vybavené WiFi pripojením, menším televízorom a chladničkou. V niektorých izbách sa môžete pokochať udržiavanými pozostatkami z doby našich predkov, napríklad dreveným obložením stien, sklenenými lustrami, výklenkami alebo netradičnými tvarmi a rozmiestnením okien.

Na čom si pochutnáte?

Raňajky formou bufetu sa servírujú každé ráno v salóniku na prvom poschodí od 8:00 do 10:00 hodín. V pivnici na prízemí, ktorú vedie skúsený šéfkuchár Lukáš Říha, si môžete vybrať z poludňajšieho aj stáleho menu. V ponuke je predovšetkým česká fúzna kuchyňa, ochutnať môžete napríklad obľúbený holandský rezeň, krúpovú misku s farmárskym syrom, diviačie chrbát sous vide alebo burger z vyzretého hovädzieho. Pivnica je navyše zaradená do gastromapy Lukáša Hejlíka.

Niečo naviac

Volt je minipivovar založený v roku 2017. Jeho pivá už stihla získať niekoľko prvých miest v súťažiach Pivo Českej Republiky, Zlatá pivná pečať, Jarná cena českých sládkov a Golden Bohemia. V rokoch 2021 a 2022 získal minipivovar prvé miesto ako minipivovar roka v súťaži organizovanej Združením priateľov piva.

Na vašej degustačnej doske nájdete 8 pivných štýlov, ktoré sú práve na čape. Ponuka sa každým dňom mení. Pivovar pomenovaný po talianskom fyzikovi preslávenom objavy v odbore elektriny sa zameriava na špeciály rôznych pivných druhov s názvami ako Eliášov oheň, Polovodič, Skrat alebo Dynamo a i. prípravy. V roku 2022 bol tiež odmenený ocenením sládok roku!

Penzion Pivovar Volt

Penzion Pivovar Volt

Palackého 2302/28 , Jablonec nad Nisou
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Polepšovna s.r.o. IČ: 09055274


777 801 808

penzion@pivovarvolt.cz

Check In
15:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,9 km
Vzdialenosť od jazera
0,2 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
7,4 km
Bežkovanie
7,4 km