Užite si pohodový pobyt na južnej Morave neďaleko obľúbeného Moravského krasu s Punkevními jaskyňami. Hotel Olberg *** ponúka pohodlné izby, raňajky formou bufetu, ale aj privátne wellness s vírivkou a saunou. Čaká na vás tiež fľašu Prosecca a degustačná večera so 4 chodmi.

O ubytovaní

Hotel Olberg sa nachádza v obci Olomučany na okraji Moravského krasu. Príďte si užiť dovolenku plnú výletov, dobrého jedla aj oddychu v prírode či vo wellness. S históriou okolia hotela vás zoznámi náučný chodník Olomučany, ktorý vedie v bezprostrednej blízkosti hotela. Príjemnou prechádzkou sa dostanete k zrúcanine Čertovho hrádku (1,5 km), k zvyškom Starého hradu a k neďalekému Novému hradu (3,5 km) týčiacemu sa nad údolím Svitavy.

Veľa zaujímavých výletných cieľov objavíte aj v rámci Moravského krasu. Navštíviť tu môžete napríklad Punkevnú jaskyňu (12 km) s možnosťou plavby po podzemnej riečke Punkve, Kateřinskú jaskyňu (11,4 km), jaskyňu Balcarku (16 km) alebo jaskyňu Výpustek (11 km) kedysi premenenú v podzemnej továrni. Priepasť Macocha (13 km) je najväčšou priepasťou svojho druhu v Českej republike a aj v strednej Európe a prezrieť si ju môžete z dvoch vyhliadkových mostíkov. Netradičným zážitkom je jazda krajinou Moravského krasu po jednosmerných cyklistických trasách, tzv. singletrailoch, ktoré majú základne v Jedovniciach (9,8 km) a v Mariánskom údolí (24 km). Z vtáčej perspektívy môžete Moravský kras vidieť z Alexandrovej rozhľadne (9 km).

Ďalšími zaujímavými cieľmi výletov sú napríklad jaskyňa Blanických rytierov (25 km), zámok Blansko (4,5 km), zámok Rájec nad Svitavou (10 km), arborétum Křtiny (12 km) alebo westernové mestečko Boskovice (23 km). Významnou technickou pamiatkou je Stará huť pri Adamove (4,7 km) patriaca k najstarším dochovaným železiarskym hutiam. Raritou je drevený kostolík sv. Paraskivy v Blansku, ktorý sa pôvodne nachádzal v Podkarpatskej Rusi. V roku 1936 bol však kostolík rozobraný a po železnici dopravený do Blanska, kde bol znova postavený. Veľa aktivít pre celú rodinu ponúka Prírodný park Velká dohoda (16 km), v ktorom nájdete ferratový park, lanovku, lanový park, lezeckú stenu, jaskyňu a veľké detské ihrisko. Za letným osviežením sa vydajte do aquaparku Blansko (4,5 km) alebo k rybníku Olšovec (9,5 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete na dvojlôžkovej izbe typu Standard s vlastnou kúpeľňou. V izbe ladenej v sviežich farbách nájdete pohodlnú posteľ, WiFi pripojenie, LED televíziu a fén.

Za príplatok je možné ubytovanie v dvojlôžkovej izbe typu Superior s vlastnou kúpeľňou. Tieto izby sú priestrannejšie a disponujú navyše mini chladničkou a klimatizáciou. Na izbu je možné umiestniť prístelku.

Na čom si pochutnáte?

V modernej reštaurácii Olberg s letnou terasou si pochutnáte na vynikajúcich pokrmoch pripravených z čerstvých regionálnych surovín. Každé ráno tu na vás budú čakať bohaté bufetové raňajky. Potom je možné vyberať zo stáleho či sezónneho jedálneho lístka a večer sa môžete tešiť na servírovanú večeru s možnosťou výberu z menu.

Kde budete relaxovať?

V hotelovom wellness si užijete ničím nerušený pokoj a oddych. Súčasťou je vonkajší vyhrievaný bazén s protiprúdom, vírivka a fínska sauna. Deň si navyše môžete spríjemniť príjemnou masážou. Pre tých, ktorí radi relaxujú v súkromí, je možné zaistiť privátny vstup do wellness.

Niečo naviac

Súčasťou areálu hotela je 8 m vysoká lezecká stena a požičovňa športových potrieb.

Hotel Olberg ***

Hotel Olberg ***

Olomučany 58 , Olomučany
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Olberg tours s.r.o. IČ: 29309280


734 446 291

hotel@olberg.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Fén
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
5 km
Zjazdovka
4,2 km