Vydajte sa na južnú Moravu a objavte krásy Znojma, ktoré budete mať s ubytovaním v Penzióne Althanský hostinec na dosah. Okrem útulných izieb sa tešte na raňajky formou bufetu a degustáciu vín pre dvoch. Deti zase poteší detské ihrisko.

O ubytovaní

Penzión Althanský hostinec leží v malebnej juhomoravskej obci Milíčovice na polceste medzi Znojmom a Vranovom nad Dyjí. Čaká tu na vás pohodlné ubytovanie v zrekonštruovanej historickej budove, vynikajúca domáca kuchyňa i pestré možnosti výletov a aktivít.

Ťažko by ste hľadali lepší východiskový bod na výlety do Národného parku Podyjí. Z penziónu je to totiž skoro rovnako ďaleko do všetkých kútov tejto výnimočnej prírodnej lokality. V bohato zalesnenej krajine vedúcej pozdĺž 40 km dlhého údolia rieky Dyje nájdete napríklad pestrou mozaikou skalných amfiteátrov a zráznych stien, meandre, kaňony a kamenné more. K výnimočným miestam patrí aj starobylá vinica Šobes (12 km) či Havranické vresoviská (15 km). Po NP Podyjí je rozosiate celkom 23 úžasných vyhliadok, z ktorých uvidíte unikátnu krajinu ako na dlani. Určite nevynechajte vyhliadku Sealsfieldov kameň (17 km) spočívajúcu vysoko nad meandrom rieky Dyje.

Bohaté možnosti vyžitia ponúka aj neďaleké mesto Znojmo (10 km). To láka predovšetkým na úchvatné historické centrum s krivolakými uličkami, mnohými kostolmi a renesančnými stavbami. Obdivovať môžete aj Znojemský hrad (10 km) a jeho mohutné kamenné hradby. Zaujímavým zážitkom je exkurzia do znojemského podzemia (10,8 km), ktoré je najrozsiahlejšie v Česku.

K južnej Morave neodmysliteľne patrí aj znamenité miestne víno. Pokiaľ patríte k milovníkom nápoja z hrozna, navštívte Loucký kláštor (12 km), ktorého súčasťou sú obrie vínne pivnice a múzeum vinárstva. Potom sa vydajte do Modrých pivníc v Novom Šaldorfe (14 km) – tamojšia pivničná ulička patrí k najmalebnejším na celej Morave.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v pohodlne zariadenej dvojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou. K vybaveniu izby patrí WiFi pripojenie, chladnička a fén.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou penziónu je reštaurácia s terasou. Pochutnáte si tu na vynikajúcej domácej kuchyni. Každé ráno sa posilníte pri raňajkách vo forme bufetu. Potom je možné až do večera objednávať pokrmy zo stáleho jedálneho lístka.

Cestujete s deťmi?

Malí hostia môžu využívať vonkajšie detské ihrisko.

Penzion Althanský hostinec

Penzion Althanský hostinec

Milíčovice 1 , Milíčovice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Miloš Molík IČ: 13397036


739 037 935

althanskyhostinec@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik len po predchádzajúcej dohode
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
10,7 km
Zastávka
10 m