Budapešť sa radí medzi mestá, ktoré vo svojom živote musíte vidieť. Ubytujte sa blízko pamiatkam aj zastávkam MHD, napriek tomu však v pokojnej, tichej štvrti v trojhviezdičkovej časti Hotela Corvin Hotel Budapest - Sissi Wing. Uvítajú vás nealkoholickým welcome drinkom a potom vám každé ráno pripravia raňajky, po ktorých sa vám hlavné maďarské mesto bude objavovať oveľa príjemnejšie.

Vedeli ste, že...?

Hotel nesie meno po Matejovi Korvínovi (anglicky Matthias Corvinus), ktorý bol najobľúbenejším maďarským kráľom. Nespočet maďarských rozprávok hovorí o jeho živote a spravodlivosti. Pred otvorením hotela bola vyhlásená súťaž pre deti o najkrajšie kresby kráľa Korvína. Prišlo množstvo pekných kresieb, víťazi dostali ocenenie od slávneho umelca Endrea Szásza a ich kresby dodnes zdobia steny hotela.

S hotelom sa spája ešte druhá zaujímavosť, ktorá sa tiež týka názvu - tentoraz jednotlivých častí budov, čiže krídel. Pôvodne išlo o dva samostatné hotely, oba navrhnuté známymi maďarskými architektami. Po zlúčení pod jedného majiteľa bola jedna budova pomenovaná ako "Corvinovo krídlo" podľa už spomínaného kráľa. Druhá budova potom "Sissino krídlo" podľa obľúbenej maďarskej kráľovnej Alžbety Bavorskej prezývanej Sissi.


O ubytovaní

Corvin Hotel Budapest je unikátny hotel v centre maďarskej metropoly kombinujúci tri rôzne typy ubytovania v jednom. Sissi Wing je jeho nová, trojhviezdičková časť, ktorá sa pripojila v roku 2016. Vzhľadom k polohe hotela to budete mať všade blízko, či už k pamiatkam, pekným prechádzkam, alebo nákupom. Na bulvár Nagykörút sa pešo dostanete za 5 minút, k Dunaji za 10 a k Národnému divadlu asi za 15 minút. Ak by ste chceli spoznať iné kúty Budapešti, hneď 300 metrov od hotela sa nachádza zastávka MHD .

Kde budete spať?

Čaká na vás jedna zo 44 plne klimatizovaných izieb s LCD televízorom, WiFi pripojením, trezorom, telefónom a mini chladničkou. Nechýba ani vlastná kúpeľňa so sprchou alebo vaňou a fénom.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii s terasou a výhľadom sa každé ráno dosýta najete v raňajkovom bufete so sladkými i slanými jedlami. Po zvyšok dňa potom reštaurácia ponúka maďarské i medzinárodné jedlá a v modernom, ale stále útulnom prostredí baru môžete pri poháriku dobrého alko i nealko drinku stráviť príjemný čas.

Corvin Hotel Budapest - Sissi Wing ***

Corvin Hotel Budapest - Sissi Wing ***

Angyal utca 31. , Budapest
Maďarsko

+36 1 218 6566

booking@corvinhotelbudapest.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 15 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Požičovňa bicyklov
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Vzdialenosť od kúpeľov
2,4 km
Zastávka
0,3 km