Už ste navštívili unikátne jaskynné kúpele v Maďarsku? Ak nie, mali by ste to rýchlo napraviť. Vydajte sa do mestečka Miskolc, ubytujte sa v Diósgyőri Várkert Panzió a užite si chutnú polpenziu aj celodenný vstup do kúpeľov. Deti do 6 rokov majú pobyt zdarma.

Overené Travelkingom

“V Miskolci sme s rodinou nikdy neboli, ale príjemne nás prekvapilo zistenie, koľko skvelých vecí sa tu dá robiť! V penzióne nás srdečne privítali a dostali sme pohodlnú izbu s krásnym výhľadom na hrad Diósgyőr. Vďaka polpenzii sme ochutnali niekoľko znamenitých jedál. Užili sme si kúpanie v jaskynných kúpeľoch, navštívili sme Rozprávkovú záhradu, behali po Námestí hrdinov, stretli rôzne zvieratká a dali si obed s výhľadom na Lillafüred. Celkovo to bol skvelý víkend!”

Judy Bérczes - Influencer
Osobne overené v: Máji 2022

O ubytovaní

Penzión Diósgyőri Várkert leží v malebnej časti kúpeľného mesta Miskolc, štvrtého najväčšieho mesta v Maďarsku. Len pár krokov od ubytovania sa nachádza očarujúci hrad Diósgyőr (100 m) s jedinečným turnajovým nádvorím a alchymistickým laboratóriom. Hlavnou dominantou Miskolca sú úplne unikátne jaskynné kúpele Miskolctapolca (9 km) s liečivou termálnou vodou, ktorých história údajne siaha až do roku 1743.

V centre (7 km) môžete navštíviť záhradu Népkert (10 km) so sochovým parkom obklopenú klasicistickými domami. Nájdete tu tiež zoologickú záhradu (5 km) so 150 druhmi zvierat. Pokiaľ sa na mesto chcete pozrieť aj zhora, urobte si výstup na kopec Avas (8,9 km). Nielenže budete mať skvelý výhľad z miestnej 70 m vysokej televíznej veže, ale na úpätí kopca uvidíte aj drevený protestantský kostol, ktorý je najstaršou stavbou v Miskolci.

Na výlet do prírody môžete vyraziť pešo, alebo si turistiku uľahčíte jazdou lesnou železnicou, ktorá prepája mestá Miskolc, Diósgyőr, Lillafüred a Garadna. Po ceste uvidíte krásne scenérie a zaujímavosti, napríklad vodopády alebo zámoček Lillafüred. Penzión je tiež ideálnym východiskovým bodom pre výlety do pohoria Bükk. Za návštevu rozhodne stojí aj nádherné jazero Hámori (7 km), okolo ktorého vedie príjemná promenáda.

Miskolc sa nachádza neďaleko známej vinárskej oblasti Tokaj (50 km), a tak vynikajúce miestne víno ochutnáte skoro na každom kroku. Okrem toho je Tokaj súčasťou Zoznamu pamiatok UNESCO. Viac sa o histórii mesta a miestnej vinárskej tradícii dozviete v Múzeu Tokaja a Múzeu vína.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v pohodlnej, útulnej izbe s dreveným nábytkom a vlastnou kúpeľňou so sprchou. Väčšina izieb je klimatizovaná a vo všetkých budete mať k dispozícii bezdrôtové pripojenie k internetu.

Dvojlôžkové izby merajú 25 m² a nájdete v nich manželskú posteľ alebo dve samostatné jednolôžka, televíziu, písací stôl a šatníkovú skriňu. Izby umožňujú prístelku.

Trojlôžkové izby majú 30 m² a sú vybavené tromi jednolôžkovými posteľami, dve z nich je možné prípadne spojiť do dvojlôžka. V izbe ďalej nájdete šatníkovú skriňu, televíziu a písací stôl. Aj v tejto izbe je možné prichystať prístelku.

Na čom si pochutnáte?

V útulnej reštaurácii s terasou si pochutnáte na vynikajúcej polpenzii. Raňajky majú podľa obsadenosti bufetovú alebo servírovanú formu. Večer sa podávajú dvojchodové večere.

Kde budete relaxovať?

Priamo v penzióne si môžete zohriať telo vo fínskej saune a oddýchnuť si v relaxačnej miestnosti. Ten pravý wellness zážitok na vás ale čaká v unikátnych jaskynných kúpeľoch Miskolctapolca, kde potešíte svoje telo termálnou vodou s teplotou 29–35 °C. V areáli s veľkosťou 3,6 ha nájdete 2 podzemné termálne bazény, rímsky jaskynný, zážitkový jazerný a plavecký mušľový bazén, rovnako ako bazén pod hviezdnou oblohou alebo niekoľko detských bazénov.

Cestujete s deťmi?

Pre deti je pripravené vonkajšie ihrisko.

Diósgyőri Várkert Panzió és Étterem

Diósgyőri Várkert Panzió és Étterem

Tapolcarét 2/a , Miskolc
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Diósgyőri Várkert Kft. IČ: 05-09-008207


0036-46/532-247

info@diosgyorivarkert.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Detské ihrisko

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
7 km
Vzdialenosť od kúpeľov
9 km
Zastávka
0,8 km
Aquapark
9 km