Spoznajte krásu Orlických hôr tiež z poľskej strany vďaka pobytu v Penzióne Orlicka Skała *** v obci Zieleniec. Okrem krásnej prírody vás čaká polpenzia a neobmedzený vstup do wellness s bazénom, vírivkou a fínskou saunou. Na výlet si môžete požičať Nordic Walking palice alebo sa vydať za zážitkami s pestrými zľavami.

O ubytovaní

Penzión Orlicka Skała *** nájdete v srdci horského strediska Zieleniec ležiacom v regióne Kladsko na juhu Poľska. Tradičná horská chata s modernými interiérmi je tým pravým miestom pre dokonalú aktívnu dovolenku nielen v zime. Penzión leží len 3 km od hraníc s Českom a ponúka tak perfektnú príležitosť na objavovanie poľskej strany Orlických hôr.

Vďaka svojej príhodnej polohe je Zieleniec jedným z najvýznamnejších centier horskej cyklistiky. Po hrebeňoch Orlických hôr vedú desiatky kilometrov cyklotrás všetkých obtiažností. Bicykle je možné zapožičať na recepcii penziónu alebo si môžete zísť 4 trate v neďalekom Family Bike Parku Zieleniec (400 m). Stredisko Zieleniec je známym lyžiarskym rajom s viac ako 20 km zjazdoviek obsluhovaných 23 vlekmi a 3 lanovkami. Vďaka vysokej nadmorskej výške na severných svahoch tu panujú ideálne snehové podmienky po celú zimu.

Nudiť sa tu však nebudete ani mimo zimnej sezóny. V okolí penziónu vedie množstvo turistických trás, ktoré smerujú k zaujímavým výletným cieľom. Vydať sa môžete napríklad na rozhľadňu Vrchmezí (3,4 km) ležiacu priamo na hraniciach s ČR, k zrúcanine pevnosti Fryderyka (11,5 km), do horskej osady Šerlich (2 km) alebo k Bludným skalám (25 km). Za liečivými minerálnymi prameňmi a nerušenou relaxáciou zase môžete vyraziť do obľúbených kúpeľných miest Duszniki-Zdrój (12 km), Kudowa-Zdrój (22 km) či Polanica-Zdrój (24 km).

Kde budete spať?

Izby Premium s rozlohou 27 m² ponúkajú komfortné ubytovanie pre dvoch hostí. Ich súčasťou je vlastná kúpeľňa a relaxačný priestor. K vybaveniu izieb patrí WiFi pripojenie, satelitná televízia, minibar, chladnička, set na prípravu čaju a kávy, trezor, telefón, župany, fén a kozmetický set.

Apartmány s rozlohou 39 m² sú ideálne pre páry aj rodiny a splnia predstavy náročnejších hostí. Skladajú sa zo spálne s pohodlnou posteľou, oddelenej obývacej izby a vlastnej kúpeľne. Súčasťou je aj balkón s krásnym výhľadom do prírody. K vybaveniu patrí WiFi pripojenie, satelitná televízia, minibar, chladnička, trezor, telefón, set na prípravu čaju a kávy, župany, fén a kozmetický set.

Na čom si pochutnáte?

Počas svojho pobytu ochutnáte tradičné jedlá v modernom poňatí pripravené výhradne z čerstvých surovín lokálnej produkcie. K špecialitám penziónu patrí napríklad domáce maslo, bio vajcia či údeniny a syry od miestnych farmárov. V reštaurácii nájdete aj bar s krbom, kde si môžete po dni v horách oddýchnuť pri poháriku obľúbeného nápoja a domácich dezertov.

Kde budete relaxovať?

Na dovolenke nesmie, samozrejme, chýbať ani poriadna dávka relaxácie. Doprajte si oddych vo wellness centre vybavenom fínskou saunou, vírivkou a rekreačným bazénom. Ešte viac uvoľnenia tela a mysle môžete zažiť pri masáži od skúseného personálu.

Cestujete s deťmi?

Malí hostia si užijú zábavu na vonkajšom ihrisku, prípadne vo vnútri v detskom kútiku.

Niečo naviac

Ak si na spoznávanie krás poľských Orlických vrchov beriete aj bicykel, určite oceníte úschovňu bicyklov priamo v penzióne. Tá v zime poslúži ako úschovňa lyží.

Pensjonat Orlicka Skała ***

Pensjonat Orlicka Skała ***

Zieleniec 3a , Duszniki Zdrój
Poľsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Orlicka Skala Ewa Wojtera, Marek Wojtera, Kamila Wojtera-Lesiak, Alicja Wojtera-Zakrzewska S.C. IČ: 363102989


+48 500 801 018

rezerwacja@orlickaskala.pl

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Zjazdovka
0,2 km
Bežkovanie
0,4 km