Pobyt na južnej Morave nadchne všetkých milovníkov vína a pohodovej atmosféry. Čaká na vás ubytovanie v Penzióne Mlýn v malebnej vinárskej obci Velké Bílovice, lahodná polpenzia a zapožičanie bicyklov na krásne výlety. Vyrazte napríklad do slávneho Lednicko-valtického areálu alebo si zájdite do Mikulova, vzdialeného len 23 km.

Overené Travelkingom

“Pobyt v Pensione Mlýn sme si aj napriek nepriazni počasia nadmieru užili a veľmi nás potešila ochota personálu a pohostinnosť miestnych. Oblasť ponúka dokonalý útek z mesta a mnoho rôznorodých atrakcií – od vyhliadok a turistických trás po jedinečné lokálne vinárstvo a unikátne vínne pivnice. Na komfortné ubytovanie a stravu formou polpenzie budeme spomínať dlho a s láskou.” Prečítajte si celú recenziu

Jozef Benovič - Obchodný tím
Osobne overené v: Novembri 2022

O ubytovaní

Penzión Mlýn nájdete v jednej z najatraktívnejších vinárskych oblastí na južnej Morave, vo Velkých Bíloviciach. Ubytovanie je len pár minút od námestia, autobusovej stanice a obchodov v centre mestečka. Lednicko-valtický areál je vzdialený 9 km, Mikulov a CHKO Pálava 23 km.

Preskúmajte Lednicko-valtický areál, zapísaný aj na Zozname UNESCO, ktorý láka na krásnu architektúru ukrytú v zeleni. Nájdete tu hneď dva prekrásne zámky - gotickú Lednicu (9,4 km) a barokové Valtice (17,7 km). Okolitý krajinársky park s rozlohou 300 km² s palmovým skleníkom, benátskou fontánou, chrámom Troch Grácií, minaretom, rímskym akvaduktom, čínskym pavilónom, umelou zrúcaninou Janův hrad a ďalšími zaujímavosťami poteší ako milovníkov prírody, tak fanúšikov.

Na príjemné výlety pozýva aj mesto Mikulov, vzdialené cca 23 km. Vedie sem okrem iného hneď niekoľko cyklotrás. A čo v Mikulove uvidíte? Barokový zámok s expozíciou Regionálneho múzea, Dietrichsteinskú hrobku, Svatý kopeček s pútnickou kaplnkou sv. Šebestiána, zvonicou a Božím hrobom alebo kostol svätého Václava. V pravej vinárskej tradícii sa v meste často organizujú najrôznejšie slávnosti, večery s cimbalom a iné kultúrne podujatia, nudiť sa tu rozhodne nebudete.

V lete si zájdite za kúpaním napríklad k vodnej nádrži Nové Mlýny (16,1 km), ktorá je aj rajom vodných športov. Pokiaľ nie je práve počasie na vonkajšie kúpanie, vyskúšajte Aqualand Moravia (36,6 km), jeden z najväčších a najmodernejších aquaparkov v Českej republike, kde sa nielen zabavíte množstvom atrakcií, ale užijete si aj skvelý relax vo wellness. V zime si potom môžete aj zalyžovať, v neďalekých Nemčičkách (14,7 km) nájdete najnižšie položené lyžiarske stredisko v strednej Európe.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v útulnej, svetlej izbe s komfortným vybavením. Každá izba má vlastnú kúpeľňu s toaletou. Vo všetkých izbách je dostupné aj WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Výbornú polpenziu si užijete v reštaurácii priamo v penzióne, kde sa podávajú raňajky formou bufetu a večere výberom z menu. Reštaurácia ponúka dni rôznych kuchýň, napríklad poľovnícke hody, zverinové hody a ďalšie. V lete príde vhod vonkajšia terasa s posedením.

Nechýba ani vínna pivnica, tá sa však nachádza 1,5 km od penziónu a objednať si tu môžete riadenú degustáciu.

Cestujete s deťmi?

Rodiny s deťmi si môžu zapožičať detskú postieľku, nočník a jedálenskú stoličku.

Niečo naviac

K dispozícii je požičovňa a úschovňa bicyklov.

Pension Mlýn

Pension Mlýn

Podivínská 655 , Velké Bílovice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Libor Brůček IČ: 66618291


+(420) 515 531 837

info@pensionmlyn.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Požičovňa bicyklov

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Vzdialenosť od jazera
15 km
Zastávka
100 m
Aquapark
30 km

Tipy na výlet

Južná Morava

Južná Morava Tip na výlet

Južná Morava je regiónom mnohých podôb. Jej metropolou je Brno, ale nájdete tu tiež malé moravské Toskánsko, tajomnú krasovú oblasť, svetovo najrozsiahlejšie parky Lednicko-valtického areálu, vinársku Pálavu či folklórne Slovácko - a to ešte ani nie je všetko.

Čo ľudia na južnej Morave navštevujú najčastejšie:

  • Aqualand Moravia
  • Lednicko-valtický areál
  • ZOO Brno

Čo by vám ale rozhodne tiež nemalo ujsť:

  • Vila Tugendhat
  • Moravský kras
  • Zámok Slavkov pri Brne a Mohyla míru
  • Westernové mestečko Boskovice
  • Zámok Mikulov

A mnoho a mnoho ďalšieho. S deťmi môžete napríklad vyraziť do rozprávkového podzemia v Znojme či DinoParku vo Vyškove. Ak si ale idete na južnú Moravu trochu odpočinúť od detí, rozhodne nezabudnite navštíviť vínne pivnice vo Valticiach či v Hustopečiach (a ochutnať preslávenú hustopečskú mandľovicu).

Viac informácií
Lednicko-valtický areál
Lednicko-valtický areál
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia