Vydajte sa do Krušných hôr a rovno do obľúbeného mestečka Boží Dar. Ubytovaní budete v Apartmánoch Engadin, ktoré majú izby ideálne až pre 4 osoby. Okrem chutných raňajok sa tešte aj na neobmedzené wellness centrum s bazénom, vírivkou a saunami. Užijete si ho aj privátne! Prírodné krásy Krušných hôr môžete objavovať pri výletoch po mnohých turistických trasách.

O ubytovaní

Apartmány Engadin sú krásne, rodinné ubytovanie v meste Boží Dar v Krušných horách, na dosah chránenej lokality Božídarského rašeliniska aj Krušnohorskej lyžiarskej magistrály. Krušné hory sú obľúbené najmä medzi lyžiarmi, skvelú dovolenku v páre aj s rodinou si tu ale užijete v každom ročnom období.

Len 100 m od apartmánov sa môžete napojiť na náučný chodník Božídarské rašeliniská (750 m), ktorý vás na 12 zastaveniach zoznámi s miestnou faunou a flórou. Prejsť si môžete aj kúzelnú Ježiškovu cestu (750 m). Tá je plná zaujímavých úloh pre deti, ktoré tu tiež môžu kedykoľvek počas roka nechať list s prianiami v Ježiškovej pošte.

Za pamiatkami a poznávaním zájdite do Jáchymova (7,1 km) alebo napríklad do Karlových Varov (24,5 km). V Jáchymove si prezriete Kráľovskú mincovňu a Baňu Svornosť, alebo sa vykúpete v Aquacentre Agricola. V Karlových Varoch na vás okrem kolonád a liečivých prameňov čaká aj vyhliadka Jelení skok a Goethova vyhliadka v novogotickom štýle, deti zase budú nadšené z Motýlieho domu Diana, kde uvidia stovky exotických druhov motýľov.

V zime vás poteší, že najbližšie zjazdovky sa nachádzajú len 350 m od ubytovania, v Skireáli Novako. Ten je ideálny pre rodiny s deťmi, na ktoré tu čaká lyžiarska škola aj školička pre najmenších. Počas 5 minút chôdze sa dostanete aj do Skiareálu Boží Dar s 5 zjazdovkami. Pre skutočných milovníkov zimných športov je tu potom Skiareál Klínovec (6,6 km) so 47 km zjazdoviek, U rampou, snowparkom s prekážkami a 30 km bežeckých tratí.

Mimo zimnej sezóny sa Skiareál Novako mení na rodinný areál s horskými kárami, kolobežkami a Detským svetom plným atrakcií, ako je bludisko, skákacie hrady, preliezky, lanová dráha a iné.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednom z priestranných a komfortne vybavených apartmánov. Všetky apartmány majú vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a plne vybavenú kuchynku s chladničkou, mikrovlnnou rúrou, rýchlovarnou kanvicou a kávovarom. K dispozícii budete mať aj posedenie so stoličkami, televíziu a WiFi pripojenie. Niektoré apartmány majú navyše aj balkón s krásnym výhľadom na Božídarské rašeliniská. Kapacita apartmánov je buď 2+1, alebo 3+1.

Na čom si pochutnáte?

Ráno od 8:00 do 10:00 hodín sa v spoločenskej miestnosti na prízemí servírujú raňajky formou bufetu . Čakať na vás budú studené aj teplé jedlá, vajcia na rôzne spôsoby, palacinky, lievančeky a iné dobroty. Obed a večeru si môžete pripraviť priamo v apartmáne, vďaka plne vybavenej kuchyni, alebo si zájdite do niektorej z neďalekých reštaurácií. Medzi obľúbené patrí napríklad Reštaurácia Radniční Sklípek (650 m).

Kde budete relaxovať?

Súčasťou apartmánov je aj wellness centrum, v ktorom sa môžete nechať rozmaznávať v bazéne s protiprúdom, vo vírivke, infrasaune, fínskej saune alebo rukami skúsených masérov pri niektorej z masáží a relaxačných procedúr.

Niečo naviac

V lete určite oceníte možnosť zapožičania grilu, vybavenia na hry ako pentanque, tenis či niekoľko loptových hier. S vybavením na zimné obdobie však nezaháľajte taktiež, požičajte si palice na nordic walking, snežnice, sane a boby.

Apartmány Engadin

Apartmány Engadin

Boží Dar 207 , Boží Dar
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
ENGADIN s.r.o. IČ: 26386666


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
16:00 - 19:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 270 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Možnosť procedúr
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
0,4 km
Bežkovanie
0,4 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Pohorie Krušné hory tvorí prirodzenú hranicu medzi severozápadnými Čechami a nemeckým Saskom a tiahne sa do dĺžky až 130 km. Nemecký názov Erzgebirge by sme mohli preložiť ako Rudohorie, čo značí, že sa tu vyskytujú náleziská rudy. Ťažobný priemysel je preto v Krušných horách dosť rozšírený. Tunajšia príroda nie je kvôli tomu ideálna pre rôznorodé zvieratá, stále však stojí za videnie. Vystúpte na Klínovec (1 244 m), Božídarský Špičák či Plešivec a budete sa cítiť ako páni sveta.

Čo by ste nemali vynechať pri návšteve Krušných hôr?

  • Božídarské rašeliniská
  • Rozhľadňa Klínovec
  • prírodný park Přebuz

  Cez celé Krušné hory sa môžete vydať po 242 km dlhej Krušnohorskej magistrále. S deťmi sa vyberte na Ježiškovu cestu. Náučných, turistických a cyklo chodníkov je tu nespočetné množstvo.

Viac informácií
Božídarské rašelinisko
Božídarské rašelinisko
Rozhľadňa Klínovec
Rozhľadňa Klínovec
Lanovka na Klínovec
Lanovka na Klínovec