Neďaleko CHKO Žďárské vrchy, v pokojnej prírode, sa ukrýva Posed Za humny, kde si užijete jedinečný pobyt v unikátnom prostredí. Tešiť sa môžete na ničím nerušený pokoj, krásne výletné ciele v okolí aj komfort vybavenej kuchynky či vonkajšieho ohniska. O zábavu sa postarajú aj stolné hry a knihy na zapožičanie.

O ubytovaní

Posed Za humny sa nachádza na Vysočine, medzi Jihlavou (27,2 km) a Žďárom nad Sázavou (13,9 km), neďaleko od prameňa riečky Balinky. Lokalita je ideálna na pokojné rozjímanie v prírode, príjemné prechádzky aj spoznávanie krás Vysočiny.

Na dosah budete mať napríklad chránenú krajinnú oblasť Žďárské vrchy, medzi jej najobľúbenejšie výletné ciele patrí skalný labyrint Devět skal (30,3 km), Peklo Čertovina s náučným chodníkom (41 km) a skalný chrbát Dráteničky (32 km). Za kultúrou potom môžete vyraziť do Žďáru nad Sázavou, kde nájdete okrem iného kostol sv. Jana Nepomuckého na Zelenej hore (15 km), zapísaný na Zozname UNESCO, interaktívne Múzeum novej generácie, rekreačný areál Pilák (17 km) na brehu Pilskej nádrže alebo Relaxačné centrum.

A zájsť si môžete aj do Jihlavy, ktorá vás očarí historickými pamiatkami, tajomným podzemím i množstvom zábavných atrakcií. Pozrite si meštianske domy z 13. až 16. storočia, bránu Matky Božej alebo kostol sv. Jakuba Väčšieho. Pod mestom sa potom ukrýva spletitá podzemná sieť pivníc a chodieb, dokonca druhá najväčšia v republike. Na exkurzii si zájdite do miestneho pivovaru, Oblastnej galérie Vysočiny, Múzea Vysočiny alebo zoologickej záhrady. Za zábavou a relaxom potom môžete vyraziť do aquaparku Vodný ráj (30,4 km).

Kde budete spať?

Ubytovanie je tu skutočne jedinečné. Interiér posedu je krásne zariadený a nič vám tu nebude chýbať ku šťastiu. K dispozícii budete mať pohodlnú manželskú posteľ, vybavený kuchynský kút a stolík so stoličkami. O hygienu sa postará vonkajšia sprcha a štýlová kadibúdka. Telefón či notebook si môžete dobiť vďaka solárnemu panelu, nechýbajú ani Bluetooth reproduktory na počúvanie hudby.

Na čom si pochutnáte?

Jedlo si môžete pripraviť nielen vo vybavenom kuchynskom kútiku, ale aj na vonkajšom ohnisku.

Niečo naviac

O zábavu sa postarajú stolné hry (piškvorky, kanasta a dáma) na zapožičanie, alebo sa môžete uvelebiť pri veľkom okne s knižkou z miestnej mini knižničky a užiť si pôsobivý výhľad do okolia.

Posed Za humny

Posed Za humny

15 km od dálnice D1 mezi Jihlavou a Žďárem nad Sázavou , Jihlava 1
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Lucie Fukalová IČ: 87268639


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zdarma
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,7 km
Vzdialenosť od rybníka
15 m
Zjazdovka
21,7 km
Bežkovanie
22,5 km

Tipy na výlet

CHKO Žďárské vrchy

CHKO Žďárské vrchy Tip na výlet

Chránená krajinná oblasť Žďárské vrchy má rozlohu 70 940 ha a je najvyššou časťou Českomoravskej vrchoviny. Najvyšším vrcholom je Devět skal 836 m n. m. Typickými krajinnými prvkami Žďárských vrchov sú rulové skalné veže lákajúce lezca spoza lesov a veľa rybníkov a vidieckych domcov s prvkami Horáckej ľudovej architektúry pri poliach a lúkach. Najväčšími rybníkmi sú Velké Dářko, Veselský a Matějovský rybník.

Aké miesta nevynechať pri návšteve Žďárských vrchov?

  • Pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého na Zelenej hore
  • Skanzen Veselý kopec
  • Údolí Doubravy pri Chotěboři
  • Navštívte tiež pamiatkovú rezerváciu ľudovej architektúry Betlehem Hlinsko, Havlíčkův Brod a Pilsko vodná nádrž.

Po turistických trasách môžete okrem Devětich skal navštíviť aj Žákovu horu, Radostínské rašeliniská a rašeliniská Velké Dářko.

Viac informácií
Žďár nad Sázavou
Žďár nad Sázavou
Jihlava
Jihlava
Zelená hora - pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého
Zelená hora - pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého