Vyrazte na dovolenku k Lipnu! Ubytujete sa v Hoteli Leyla *** priamo na brehu vodnej nádrže a užijete si skvelé kúpanie, vodné športy aj krásne výlety, napríklad k Chodníku v korunách stromov. Tešiť sa môžete aj na výdatné raňajky a k dispozícii budete mať úschovňu bicyklov a detský kútik.

O ubytovaní

Hotel Leyla *** nájdete na kraji mestečka Frymburk, priamo pri slávnom jazere Lipno. Budova hotela zaujme už na prvý pohľad, pripomína totiž klasické horské hotely a poteší vás svojou útulnosťou. Okolie Lipna je plné výletných cieľov a zaujímavých aktivít bez ohľadu na ročné obdobie.

V lete sa môžete tešiť na kúpanie, vodné športy, plavbu na loďkách a ďalšiu zábavu na jazere. Veľkým lákadlom sú ale aj cyklistické chodníky alebo pešie výlety. Vyrazte napríklad ku zrúcanine Vítkův hrádek (7,4 km), ku Schwarzenberskému plavebnému kanálu (29 km), ktorý je najväčšou technickou pamiatkou na Šumave, alebo ku krásnemu Plešnému jazeru (36 km).

Ak práve výletom a kúpaniu v jazere nepraje počasie, skvelým útočiskom bude Aquapark a wellness Frymburk (1,3 km) s niekoľkými bazénmi, saunami, soľnou jaskyňou a wellness procedúrami. Pre adrenalínových nadšencov je tu potom Strelnica Frymburk (3,2 km) a Arena Gokart (1,1 km) s motokárami pre dospelých aj pre deti.

V zimnom období sa pripravte aj na skvelú lyžovačku. Najbližším lyžiarskym centrom je Skiareál Lipno (5,8 km) s tromi lanovkami, za návštevu stoja aj rakúske ski areály Sternstein (30 km) a Hochficht (50 km). V hlbokých mrazoch sa navyše hladina samotného jazera Lipno mení na Ľadovú magistrálu, ktorá je s dĺžkou viac ako 10 km jednou z najdlhších prírodných korčuliarskych dráh na svete.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej zo 20 komfortných izieb a apartmánov, ktoré vás očaria krásnym dreveným stropom a dreveným nábytkom. Vo všetkých izbách je k dispozícii WiFi pripojenie k internetu, televízia, kúpeľňa so sprchovacím kútom, umývadlom a toaletou, malá chladnička a ventilátor.

  • Dvojlôžkové izby Economy sa nachádzajú v podkroví a sú vybavené manželskou posteľou alebo dvoma oddelenými jednolôžkami a stolíkom so stoličkou.

  • Dvojlôžkové izby Standard nájdete na prízemí a na prvom poschodí, sú priestrannejšie, vybavené manželskou posteľou, posedením.

  • Dvojlôžková izba Deluxe na druhom poschodí bude ideálnym variantom pre náročných. Priestranný apartmán zahŕňa spaciu zónu s manželskou posteľou a posedenie s pohovkou a kreslami, priestoru navyše dominuje vírivá vaňa. Z apartmánu si zase vyjdete na priestrannú, zastrešenú terasu s krásnym výhľadom.

  • Trojlôžkové izby sú umiestnené na prvom poschodí a nájdete v nich manželskú posteľ, samostatné jednolôžko, stôl so stoličkami a kreslá na posedenie.

  • Štvorlôžkové izby sú na prvom a druhom poschodí, zahŕňajú dve spálne s manželskými posteľami alebo jednolôžkami, stôl so stoličkami a posedenie.

  • Päťlôžkové izby nájdete na prvom poschodí, skladajú sa z dvoch samostatných spální s manželskou posteľou a tromi jednolôžkami alebo dvoma manželskými posteľami a samostatným jednolôžkom.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii Leyla na vás čaká naozaj nevšedný gastronomický zážitok. Okrem klasických českých jedál sa tu totiž podávajú aj špeciality kaukazskej kuchyne, vrátane najrôznejších šalátov, kebabov či pokrmov z ovčieho mäsa.

Cestujete s deťmi?

Deti sa počas dňa skvele zabavia v detskom kútiku alebo na vonkajšom detskom ihrisku.

Niečo naviac

V hoteli si môžete zakúpiť pohľadnice a turistické mapy, k dispozícii budete mať aj úschovňu bicyklov a lyží.

Hotel Leyla ***

Hotel Leyla ***

Frymburk 181 , Frymburk
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
BTG Services s.r.o. IČ: 19653727


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Zastávka
0,7 km
Aquapark
1,3 km
Zjazdovka
5,8 km
Bežkovanie
0,7 km

Tipy na výlet

Vodná nádrž Lipno

Vodná nádrž Lipno Tip na výlet

Vodná nádrž, alebo tiež Lipenské jazero, je najväčšie umelé jazero v Čechách. Nachádza sa v nadmorskej výške 726 metrov, dosahuje dĺžku 44 km a v najširšom mieste sú od seba brehy vzdialené cca 10 km. Cez leto je Lipno a okolie vyhľadávaným turistickým miestom na kúpanie, rekreáciu, športové vyžitie, turistiku a cyklistiku. Využiť môžete Jazerný cyklo-inline chodník okolo Lipna v dĺžke takmer 19 km a mnoho ďalších cyklotras v okolí. V zime potom môžete korčuľovať priamo na zamrznutej hladine jazera a užiť si tak až 12 km dlhú korčuliarsku dráhu.

Aké miesta lákajú na návštevu?

  • Chodník korunami stromov Lipno
  • Bobová dráha Lipo
  • Aquaworld Lipno

Z Lipna sa vydajte navštíviť niektorý z okolitých hradov a zámkov. Hrad Rožmberk, Český Krumlov alebo zámok Hluboká nad Vltavou sú neďaleko.

Viac informácií
Aquaworld Lipno
Aquaworld Lipno
Chodník korunami stromov Lipno
Chodník korunami stromov Lipno
Bobová dráha Slideland
Bobová dráha Slideland