Ubytovanie priamo pri pláži, komfortná izba s balkónom a klimatizáciou, skvelá stredomorská kuchyňa a nádherné prostredie chorvátskeho letoviska - to všetko na vás čaká pri pobyte v Pansion Karoca. Príjemným bonusom je zapožičanie ležadiel a slnečníkov na pláži, okrem relaxu pri mori si môžete užiť aj krásne výlety po okolí.

O ubytovaní

Pansion Karoca sa nachádza pri chorvátskej oblasti Vodice, v pokojnej obci Srima. Pláž budete mať doslova priamo pred penziónom a od historického centra Vodíc vás bude deliť asi pol hodiny chôdze. Pokiaľ ste radi uprostred zelene, budú pre vás Vodice a okolie to pravé. Dokonca tu vraj nájdete najkrajšie palmy v celej Dalmácii. Okolo pobrežia a pláží rastú borovice, ktoré vám v letnej horúčave poskytnú vytúžený tieň.

Ak nechcete stráviť celý deň len kúpaním, iste vás poteší, že vo Vodiciach nájdete aj zaujímavé historické pamiatky, napríklad obrannú vežu Čarićova (3,1 km) alebo kostol sv. Kríža (2,6 km). Z Vodíc dôjdete príjemnou prechádzkou po promenáde do rybárskej dediny Tribunj (5,4 km), ktorá vás očarí historickým centrom na malom ostrovčeku, kam sa z pevniny dostanete po kamennom moste. Loďou si potom môžete urobiť výlet na ostrov Prvić (6,6 km), ktorý je hneď oproti Srime.

Na návštevu si zájdite aj do mesta Šibenik (14,2 km), označovaného za klenot Severnej Dalmácie. Uvidíte tu viac ako 20 kostolov a iných sakrálnych stavieb, vrátane katedrály sv. Jakuba, ktorá je zapísaná na zozname UNESCO. Ako rozcvičku môžete podniknúť výstup na pevnosť sv. Michala** (nájdete ju aj pod označením pevnosť sv. Anny), ktorá sa týči 70 m nad Šibenikom, a budete z nej tak mať vynikajúci výhľad na mesto a jeho okolie. V posledných rokoch je navyše často dejiskom rôznorodých kultúrnych podujatí, najmä koncertov.

More a pláže

Priamo cez ulicu budete mať kamienkovú pláž Srima, ocenenú Modrou vlajkou za čistotu prostredia. Tá je vybavená nevyhnutným zázemím, k dispozícii budete mať požičovňu slnečníkov a ležadiel, občerstvenie aj sprchy a nechýba požičovňa vodných bicyklov. Vďaka miernemu zostupu do mora je pláž ideálna aj pre rodiny s deťmi, navyše je čiastočne zatienená borovicami.

Vyraziť môžete aj na obľúbenú pláž Hangar (2,7 km) s rôznorodými vodnými i suchozemskými atrakciami. Športovci môžu využiť tenisové kurty, ihrisko na plážový volejbal, ale napríklad aj požičovňu vodných bicyklov a vodných skútrov alebo školu potápania. K populárnym plážam v okolí ďalej patrí Male Vrulje (2,3 km) v južnej časti mesta s borovicami, ktoré prepožičiavajú príjemný tieň, pokojná pláž Vićevica (4 km) a ďalšie.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednoduchej, komfortne vybavenej izbe s balkónom s vonkajším posedením, vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom, fénom a toaletnými potrebami, WiFi pripojením, klimatizáciou a chladničkou.

  • Izba Standard s výhľadom na park meria 14 m² a je vybavený dvoma posteľami, ktoré môžu byť spojené do dvojlôžka.

  • Dvojlôžková izba s výhľadom na park má plochu 15 m² a disponuje manželskou posteľou.

  • Dvojlôžková izba s výhľadom na more je veľká 18 m² a nájdete v nej manželskú posteľ.

  • Trojlôžková izba ponúkne plochu 25 m², manželskú posteľ a samostatné jednolôžko. Môže byť s výhľadom na more alebo na park.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii s letnou terasou si pochutnáte na stredomorskej kuchyni aj regionálnych špecialitách. Vyskúšať môžete aj miestnu pizzu a na drink si zájdite do plážového baru, vzdialeného len 100 m.

Pansion Karoca

Pansion Karoca

III/85 , Srima
Chorvátsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Solaris Sem servis d.o.o IČ: 100014471


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od mora
0,1 km
Zastávka
0,6 km

Tipy na výlet

Vodice

Vodice Tip na výlet

Letovisko Vodice leží na brehu Jadranského mora 11 km severozápadne od Šibeniku. Vďaka mnohým vodným prameňom (odtiaľ názov Vodice) je mesto i jeho okolie plné zelenej vegetácie. Pobrežie zdobia nádherné palmy, ktoré sú údajne najkrajšie v celej Dalmácii.

Dávnu minulosť Vodice pripomínajú pamiatky ako napríklad trojposchodová obranná veža Čarićova z roku 1646. Dnes sa na nádvorí veže v letných mesiacoch konajú predstavenia divadiel a letného kina. Do samotnej veže nie je možné vojsť, pretože je vo veľmi zlom technickom stave. Ďalšou významnou stavbou je kostol svätého Kríža postavený v gotickom slohu na začiatku 15. storočia. Pozdĺž celého pobrežia vedie malebná promenáda lemovaná palmami. Po tejto promenáde sa dá dôjsť až do vedľajších letovísk Tribunj na severe a Srima na juhu.

Na kúpanie a vodným radovánkam slúžia dve najznámejšie pláže. Na zalesnenom polostrove Punta leží rovnomenná kamienková pláž s pozvoľným vstupom do vody. Ide o ideálne miesto pre rodiny s malými deťmi. Ďalej tu nájdete betónovú pláž Hagar. Celé pobrežie vrátane pláží je lemované borovicami, ktoré počas horúceho leta poskytujú príjemný tieň.

Viac informácií
Šibenik
Šibenik
Aquapark Dalmatia
Aquapark Dalmatia
Biograd na Moru
Biograd na Moru