Pobyt v horách regiónu Dachstein, slnko odrážajúce sa od alpských vrcholkov, čistý vzduch a množstvo výletných cieľov v okolí - to je dovolenka v Hoteli Pruggererhof ***. Užijete si chutné raňajky a večere so šalátovým bufetom a po aktívnom dni si skvele oddýchnete v horúcej saune.

Overené Travelkingom

“Majiteľ hotela bol veľmi priateľský a vždy veľmi ochotný. Samotný hotel má skvelú atmosféru, je čistý, jedlo výborné a vždy bolo z čoho vyberať. Na pobyte som bol v lete a okolitá príroda Álp ma očarila. Hotel má navyše skvelú polohu, blízko k množstvu najrôznejších turistických cieľov.”

Zoltan Horvath - Vedúci obchodného tímu pre Maďarsko
Osobne overené v: Júni 2019

O ubytovaní

Hotel Pruggererhof *** leží na úpätí hory Galsterbergalm v turisticky obľúbenom regióne Dachstein-Tauern a len 15 km od Schladmingu. Parádnu aktívnu dovolenku tu prežijete bez ohľadu na ročné obdobie.

V lete si užijete skvelé turistické aj cyklistické chodníky, ktoré vedú priamo okolo hotela. Medzi obľúbené trasy patria napríklad Pruggern-Moosheim-Pruggern (6 km) a Pruggern-Aich-Pruggern (10 km). Na cyklistov čaká populárna cyklotrasa Ennsradweg R7 a ďalších 500 km značených trás rôznych obťažností. Za návštevu v okolí stojí tiež nádherný vodopád Riesach (27,7 km), rekreačný park Holiday Park of Aich (4,3 km) s možnosťou kúpania alebo adrenalínový park Gröbming (3, 6 km).

V zime si poriadne užijete ski areál Galsterbergalm (5 km) so skibusom od hotela zdarma, 13,5 km zjazdoviek všetkých obťažností a 7 km dlhou sánkarskou traťou. Otestujte aj lyžiarske stredisko Hauser-Kaibling (7 km) s detským parkom Wollis Kids Park s rozlohou 2,4 hektára a 1 460 m dlhou zjazdovkou XXL funslope, alebo Schladming Planai (15 km) s prekážkovým Superparkom.

Kde budete spať?

Dvojlôžková izba meria cca 20 m² je vybavená manželskou posteľou, televíziou, minibarom, písacím stolom, stolíkom s posedením a WiFi pripojením. Súčasťou izby je tiež vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom a balkón alebo francúzske okno. Do izby je možné pridať aj prístelku.

Rodinná izba ponúka rovnaké vybavenie ako dvojlôžkový variant, teda televíziu, minibar, písací stôl, stolík s posedením, WiFi pripojenie, kúpeľňu so sprchou a balkón/francúzske okno. Je ale väčší (34 m²), rozdelený na dve samostatné spálne a ubytuje až 5 osôb na 4 pevných lôžkach a 1 prístelke.

Na čom si pochutnáte?

V miestnej štýlovej reštaurácii si každý deň pochutnáte na strave vo forme polpenzie. Kedykoľvek počas dňa si môžete dať na bare tiež nápoj alebo napríklad kávu s dezertom. Súčasťou reštaurácie je aj terasa s krásnym výhľadom.

Kde budete relaxovať?

Po celodennom poznávaní regiónu iste príde vhod malé wellness s relaxačnými lehátkami a saunou, ktorá vás parádne prehreje.

Hotel Pruggererhof ***

Hotel Pruggererhof ***

Oberdorf 6 , Pruggern
Rakúsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Hotel Pruggererhof GmbH IČ: FN535066m


+43 368 523 838

info@pruggererhof.at

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
3 km
Bežkovanie
10,8 km

Tipy na výlet

Nízke Taury

Nízke Taury Tip na výlet

Nízke Taury (nemecky Niedere Tauern) si získali srdcia mnohých turistov vďaka viac ako 600 dvojtisícových vrcholov, trávnatým vysokohorským lúkam a nespočtom horských jazier. Všetky lemuje hustá sieť turistických chodníčkov vhodných pre rodiny s deťmi aj pre skúsených turistov. Úchvatné pohorie v centrálnej časti Rakúska pripomína svojim charakterom naše Západné Tatry. K najobľúbenejším cieľom rozhodne patrí najvyšší vrch oblasti Hochgolling s nadmorskou výškou 2 863 m n. m. vo vyššej schladmingskej časti. Zaujímavé sú rozhodne aj túry po nižších vrchoch - Hochwildstelle (2747 m), Waldhorn (2702 m) či Grosser Bösenstein (2448 m). Popri turistike vám budú robiť spoločnosť nielen pasúce sa stáda kráv na pastvinách, ale tiež trblietajúce sa jazerá a nezabudnuteľné výhľady.

Viac informácií
Vyhliadka Skywalk Hallstatt
Vyhliadka Skywalk Hallstatt
Jazero a mesto Hallstatt
Jazero a mesto Hallstatt
Tauplitz
Tauplitz