Ubytujte sa vo Vatican Treasure a užite si dovolenku v centre Ríma, doslova len pár krokov od múrov Vatikánu! Budete obklopení jedinečnou atmosférou historického centra mesta a všetky legendárne pamiatky budete mať na dosah. Tešiť sa môžete aj na krásne, moderné izby a chutný raňajkový balíček.

O ubytovaní

Vatican Treasure poskytuje moderné ubytovanie priamo v centre Ríma, len pár minút chôdze od Vatikánu. Vyniká okrem iného skvelou dostupnosťou k najznámejším historickým pamiatkam a ďalším atrakciám. Všade sa pohodlne dostanete mestskou dopravou, alebo napríklad aj pešo.

V bezprostrednej blízkosti ubytovania nájdete rušné námestie Piazza del Risorgimento (400 m) s jazdeckou sochou talianskeho karabiniéra, o pár krokov už čakajú múry Vatikánu a Vatikánske múzeá (550 m) – obrovský komplex palácov s jednou z najväčších umeleckých zbierok na svete. Súčasťou je aj legendárna Sixtínska kaplnka, Egyptské múzeum, Etruské múzeum a mnohé ďalšie lákadlá.

Pri svojej návšteve Ríma by ste nemali vynechať ani typické monumenty, ako je Koloseum (5,4 km), Fontána di Trevi (2,8 km), bazilika sv. Petra (900 m), Pantheon (2,8 km), Forum Romanum (3,9 km), Španielske schody (4,2 km), barokové námestie Navona (2 km) s Fontánou štyroch riek, Anjelský hrad (2,1 km) alebo Fori Imperiali (3,3 km).

Užite si jedinečné chute a vône na trhu s ovocím, zeleninou a kvetmi Campo de' Fiori (2,4 km) alebo vyšplhajte na kopec Gianicolo (2,7 km), odkiaľ sa vám naskytne jedinečný výhľad na mesto. A keďže Rím je tiež mestom módy, nenechajte si ujsť ani príležitosť na nákupy – na dosah budete mať hlavnú nákupnú triedu Via Cola Di Rienzo (650 m).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v komfortnej dvojlôžkovej izbe Classic s plochou 17 m² s moderným, elegantne ladeným interiérom. Každá izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a klimatizáciu. K vybaveniu patrí dvojlôžková posteľ, písací stôl, sada na prípravu kávy a čaju a malá chladnička. K dispozícii budete mať aj WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Ráno sa priamo na izbu doručuje raňajkový balíček s čerstvým, voňavým pečivom. Vďaka skvelej lokalite navyše budete len kúsok od množstva obľúbených kaviarní a reštaurácií.

Vatican Treasure *

Vatican Treasure *

Via Cola di Rienzo 243 , Rome
Taliansko

Prevádzkuje spoločnosť:
Better Bookings Ltd IČ: 10720746


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
12:00 - 21:00
Check Out
8:00 - 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Verejné parkovisko, spoplatnené.

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,1 km
Vzdialenosť od mora
33,7 km
Zastávka
100 m
Aquapark
11,9 km

Tipy na výlet

Bazilika sv. Petra vo Vatikáne

Bazilika sv. Petra vo Vatikáne Tip na výlet

Bazilika sv. Petra dominujúci Svätopeterskému námestiu je najvýznamnejšou pamiatkou Vatikánu, najmenšieho štátu na svete. Bazilika stojí podľa tradície v miestach, kde bol po umučení pochovaný apoštol Peter, ktorého hrob sa nachádza priamo pod hlavným oltárom. Pôvodný kostol stál na mieste baziliky už od 4. storočia a do 15. storočia prešiel niekoľkými úpravami. Výstavba baziliky v súčasnej podobe začala roku 1505 a dokončená bola v roku 1629. Na stavbe monumentálneho chrámu s rysmi renesancie i baroka sa podieľalo hneď niekoľko svetoznámych velikánov architektúry a umenia. Kupolu chrámu navrhol samotný Michelangelo Buonarroti a ďalej sa na bazilike podieľali napríklad Rafael Santi, Giacomo della Porta alebo Gian Lorenzo Bernini. Od roku 1629 do dnešných dní prešla bazilika iba čiastkovými úpravami a jej celková podoba nebola významne pozmenená.

Vstup do baziliky je zadarmo. Predovšetkým v letnej sezóne sa však z dôvodu kontrol röntgenovými pásmi pred vchodom tvoria dlhé fronty. Počítajte tiež s tým, že je nutné mať zahalené ramená a stehná. Na mieste je možné kúpiť vstupenky na vyhliadkovú plošinu kupoly, čo rozhodne stojí za to!

Viac informácií
Fontána di Trevi
Fontána di Trevi
Forum Romanum
Forum Romanum
Rímske Koloseum
Rímske Koloseum