Ako sa zbaliť na hory?

Nádherné panorámy, ligotavý sneh a horúci čaj s rumom ohrievajúci vaše skrehnuté prsty. Dovolenka na horách má svoje čaro, a preto sa na ňu tešíme spravidla už tri mesiace dopredu. Problémom však býva balenie, ktoré je väčšinou náročnejšie, než to letné.
Ako sa zbaliť na hory?

Napchať bundy a lyžiarske nohavice do tej istej batožiny, s ktorým ste ešte pred piatimi mesiacmi vyrážali k Balatonu, je občas nadľudská úloha. Bohužiaľ, kufre za vás síce nezbalíme, ale vďaka nasledujúcim tipom bude váš pobyt podstatne jednoduchší.

Kontrola základného vybavenia

Lyže, palice, dostatok vhodných ponožiek, obuv, termobielizeň, rukavice, bundy, nohavice. Nezabudnite všetko skontrolovať s dostatočným predstihom najlepšie dva až tri týždne dopredu. Nie je nič horšie ako panika v momente, keď v predvečer odchodu zistíte, že tie minuloročné nohavice sa pôsobením záhadných mimozemských síl scvrkli. Alebo že ste vlastne na silvestrovskej oslave stratili rukavice a ešte ich nedokúpili. Lyže a lyžiarky odneste do servisu. Pre mnoho stredísk sú služby ako požičovňa lyží alebo servis štandardom, ale vhodná príprava doma znamená viac skvelých zážitkov na svahu. Bez túžobného čakania.

Príprava na krízové ​​situácie

Dôležitá časť, nech už idete kamkoľvek. Zhromaždite všetky dôležité dokumenty a urobte si zálohy, čím viac, tým lepšie. Zvyčajne platí nepriama úmera - čím viac ich človek má, tým menej ich potrebuje. Urobte si kópie cestovného pasu/občianky, kartičky poistenca, kupónu atď., vložte ich do nepremokavého priečinka a potom ideálne do odlišnej batožiny ako je tá, v ktorej máte originály. Odporúčame tiež všetko naskenovať a poslať si na e-mail.

Alpy - Najobľúbenejšie pobyty

Prípravky na ošetrenie

Hoci dúfame v hladký priebeh vašej dovolenky, dobre vybavená lekárnička je predsa len základ. Majte so sebou všetky potrebné lieky, náplasti, obväz. A dezinfekciu. Nikdy neviete, kedy sa bude hodiť.

Nevyhnutná elektronika

Keď budete do kufra hádzať nabíjačky, nezabudnite aj na rozdvojku, alebo menšie predlžovačky. Pre prípad, že by na izbe nebol dostatok zástrčiek. Samozrejme, nezabudnite skontrolovať funkčnosť a overte si, či práve do vašej cieľovej destinácie nepotrebujete adaptér.

Zvyšok nechávame na vašej fantázii. Či už nemôžete vyraziť na dovolenku bez dostatočnej zásoby vreckoviek, alebo svojich roztomilých papúč v tvare mačičiek. Pripomíname len krémy s dostatočným UV faktorom. Na horách sa vám naozaj budú hodiť.

Lyžovanie

Autor článku:

Aktualizované: 18. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet