Osobne overené: Recenzia pobytu s neobmedzeným wellness v Hoteli Kolonáda ****

Vydajte sa spolu s Nikodemom, členom nášho Travelking tímu, do Karlových Varov. Konkrétne do Hotela Kolonáda ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s neobmedzeným wellness v Hoteli Kolonáda ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 12. 7. 2023 - 14. 7. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Kolonáda ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Karlove Vary
  • Cestoval som: S partnerkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

V žiadnom z českých kúpeľných miest som nikdy nebol, a tak bol pre mňa pobyt v Karlových Varoch v tomto smere premiérou. S partnerkou sme vyrážali autom z poľského mesta Bystrzyca Kłodzka, ktoré leží asi 25 km od hraníc s Českom. Ešte pred cestou som zakúpil online českú diaľničnú známku, takže sme sa bez obáv mohli za Hradcom Králové napojiť na diaľnicu, po ktorej sme pokračovali až za Prahu. Celkovo sme trasu s dĺžkou zhruba 330 km prešli asi za 4 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel Kolonáda **** sa, ako už názov napovedá, nachádza priamo pri karlovarských kolonádach. Vzhľadom k exkluzívnej polohe oceňujem, že ponúka možnosť parkovania na platenom parkovisku vzdialenom len 150 m od hotela. Ide o menšie vonkajšie parkovisko chránené bránou na kód. Tento priestor však pre svojich hostí využíva viacero hotelov, a tak odporúčam miesto rezervovať vopred. My sme autom najskôr prišli priamo pred hotel, kde sme vyložili batožinu, a potom sme preparkovali na platené miesto. Parkovanie za cenu 500 Kč za noc sme doplácali po príchode na recepcii.

Kde sme sa ubytovali?

Jednou z hlavných predností hotela je jeho poloha. Leží totiž v samotnom kúpeľnom srdci Karlových Varov – v bezprostrednej blízkosti od Mlýnskej kolonády na brehu rieky Teplá. Pokiaľ si teda budete chcieť urobiť tú pravú kúpeľnú prechádzku, stačí prejsť most a postupne sa cez Mlýnsku, Zámeckú a Tržní kolonádu dostanete až na Vřídelní kolonádu, kde do výšky 12 metrov nad zemou tryská slávny prameň Vřídlo. Ďaleko to z hotela nie je ani na ďalšie krásne karlovarské miesta, alebo dokonca do prírody. V okolí je množstvo kaviarní, barov a reštaurácií, kde môžete ochutnať špeciality mnohých svetových kuchýň.

Ubytovaní sme boli v dvojlôžkovej izbe na prvom poschodí budovy. Bola to klasicky vybavená hotelová izba, ktorá bola čistá, dobre udržiavaná a k nášmu pohodliu nám v nej vôbec nič nechýbalo. V predsieni izby bola veľká šatníková skriňa, zrkadlo a vešiaky. Samotnej izbe vládla veľká manželská posteľ s nočnými stolíkmi a ďalej v nej bol stolík so stoličkou, komoda a plochá televízia. Vďaka veľkým oknám, z ktorých bol pekný výhľad na kolonády, bolo v izbe veľa svetla. V nedávno zrekonštruovanej kúpeľni bol sprchovací kút, veľké umývadlo a sada kvalitnej kozmetiky. Pre každého z nás bola k dispozícii sada uterákov a milým prekvapením po príchode bola čokoláda na vankúšoch.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Náš pobytový balíček zahŕňal polpenziu podávanú v elegantnej reštaurácii na prízemí hotela. Raňajky boli v tomto prípade skvelým štartom dňa. Na švédskych stoloch nás čakali rôzne teplé i studené pokrmy: miešané vajíčka a volské oká, klobásky a párky, slaninka, syry a údeniny, palacinky, cereálie a jogurty. K tomu nechýbalo mnoho druhov čerstvého pečiva, ovocia a zeleniny. Zaujalo ma, že raňajková ponuka zahŕňala napríklad aj guláš a sladké pirohy plnené tvarohom. Na pitie bola k dispozícii káva, čaj, ovocné džúsy a samozrejme aj voda.

Večera mala čiastočne bufetovú a čiastočne servírovanú formu. Po celú dobu sme si mohli dopriať pokrmy zo švédskych stolov, na ktorých bola polievka, šaláty, nátierky, rôzne placky a ďalšie predjedlá. Nechýbali ani dezerty a čerstvé ovocie. Milo ma prekvapila možnosť naservírovať si zmrzlinu. Hlavný chod večere bol servírovaný. Odporúčam sa vždy deň vopred opýtať obsluhy, čo sa bude na večeru podávať a v prípade, že by vám jedlo dňa nevyhovovalo, si môžete dohodnúť nejakú alternatívu. Z nápojov bolo možné dať si čaj, kávu, vodu a džúsy. Za príplatok sme si pri obsluhe mohli objednať pivo, víno a ďalšie nápoje. Všetky pokrmy, ktoré som ochutnal, boli lahodné a skvele pripravené. Obsluha bola milá, bufet neustále dopĺňali a udržovali priestor v čistote. Hotelová reštaurácia a bar boli mimo časov raňajok a večerí otvorené po celý deň, a bolo teda možné si objednávať jedlo a pitie zo štandardného menu.

Ako sme sa najedli v okolí?

Dovolenku si rád osladím, a tak sme vyrazili vyskúšať legendárne zákusky do kaviarne Grandhotela Pupp. Dali sme si cappuccino a k tomu dve torty - jednu zo snehových pusiniek, druhú mrkvovú. Káva aj zákusky boli bez chybičky, a tak by som túto slávnu kaviareň odporučil všetkým návštevníkom Karlových Varov. Pokiaľ by ste si pobyt chceli spríjemniť kokteilom či kvapkou niečoho ostrejšieho, potom je skvelá voľba Bali Coffee Bar. Tento podnik má skvelú atmosféru a bohatý jedálny aj nápojový lístok s veľmi prívetivými cenami.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Čo by to bolo za kúpeľný pobyt bez poriadnej dávky relaxácie? K tomu má hotel vlastné priestorné wellness s bazénom, vírivkou a saunou. V dobe nášho pobytu bolo krásne letné počasie, a tak sme čas trávili predovšetkým vonku, avšak po výbornej večeri sme si čas na odpočinok našli. Najskôr sme sa osviežili v bazéne, ktorý bol dlhý zhruba 8 metrov a potom sme vyskúšali aj vírivku. Mali sme šťastie, že sme vo wellness boli sami, a tak sme si relax užili v súkromí. V rámci wellness hotel ponúka aj rôzne procedúry ako masáže, kúpele a zábaly. Tieto služby sme ale nevyužili. Zato sme si boli zacvičiť v hotelovej posilňovni, kde sú rôzne posilňovacie aj cardio stroje. Na svoje si tu tak prídu aj tí, ktorí vyznávajú skôr aktívnu dovolenku.

Kam sa vydať na výlet?

Ak sa chystáte na pobyt v Karlových Varoch, vrelo odporúčam zaobstarať si turistickú kartu Karlovy Vary Region Card. S touto kartou je možné bezplatne, alebo aspoň so zľavou, navštíviť 90 atrakcií v celom regióne. Cena karty je podľa dĺžky jej platnosti 450–1 100 Kč. K dispozícii sú tiež rodinné karty, ktoré využijete, pokiaľ cestujete aj s deťmi. Najlepšie atrakcie, kam je s kartou vstup zadarmo, sú:

  • V Múzeu Becherovky nahliadnete do histórie slávneho českého likéru, ktorý sa v Karlových Varoch vyrába už viac ako 200 rokov. Súčasťou expozície sú najrôznejšie predmety, historické fľaše, interaktívne prvky aj virtuálna realita. Na konci prehliadky je možné ochutnať rôzne druhy Becherovky a zakúpiť pekné spomienkové predmety.
  • Veľmi zaujímavým zážitkom je exkurzia do podzemia Vřídelní kolonády. Dozviete sa množstvo informácií o karlovarských termálnych prameňoch a prezriete si proces pokameňovania predmetov, kedy pod prúdom minerálnej vody vznikajú originálne suveníry.
  • Mne osobne sa najviac páčila prehliadka Karlovarského múzea Moser & Glassworks, kde sme na vlastné oči videli výrobu nádherných sklenených predmetov. Ak by sa vám zážitok páčil, môžete navštíviť aj porcelánku Thun 1794 v neďalekej obci Nová Role.
  • Zhruba 15 km od centra Karlových Varov sa na skale nad riekou nachádza nádherný hrad Loket. Súčasťou prehliadky hradu je niekoľko zaujímavých expozícií vrátane múzea tortúry. Z hradieb je krásny výhľad do okolia a po prehliadke sa môžete občerstviť v hradnej kaviarni, ktorá sídli v unikátnych historických priestoroch.
  • S turistickou kartou je zadarmo aj jazda lanovkou na vrch Diana, ktorý sa nachádza priamo nad centrom s promenádami. Na vrchole môžete vystúpiť na rozhľadňu Diana, z ktorej je krásny výhľad. Pokiaľ si radšej urobíte prechádzku, môžete na kopec vystúpiť po svojich po turistickej trase, čo trvá asi 20 minút.
  • Na vrchole Diana môžete navštíviť aj Motýlí dom Papilonia. Ja som bol na takom mieste prvýkrát a priznám sa, že prechádzka medzi nádhernými lietajúcimi motýľmi je nezabudnuteľný zážitok.
  • Vianočný dom sa bude páčiť deťom i všetkým, ktorí milujú vianočné sviatky. Po celý rok tu na vás čaká pestrá expozícia so sviatočnou atmosférou, ktorej súčasťou je aj múzeum plyšových medvedíkov.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Kolonáda ****

„Karlove Vary som navštívil prvýkrát a dúfam, že nie naposledy. Pobyt sme s partnerkou strávili v Hoteli Kolonáda ****, čo bola skvelá voľba! Hotel sa nachádza priamo v kúpeľnom centre, a tak je z neho blízko na kolonády aj ďalšie atraktívne výletné ciele. Izba bola priestranná a vybavená všetkým na dokonalé pohodlie. Výber pokrmov bol na raňajkách aj večeriach naozaj bohatý a zahŕňal aj netradičné špeciality. Celkovo sme si na polpenzii veľmi pochutnali. Hotel má vlastné wellness centrum s bazénom, vírivkou a saunou, kde sme si po aktívne strávenom dni na výletoch krásne oddýchli. Či už sa na pobyt vydáte v akomkoľvek období, odporúčam zaobstarať si turistickú kartu Karlovy Vary Region Card. S ňou budete mať vstupné na množstvo atrakcií zadarmo, a tak si pobyt užijete na maximum rovnako ako my.”


👍 Pobyt v Hoteli Kolonáda **** bol osobne overený Nikodemom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet