Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu s privátnym wellness v Hoteli Tvrz Orlice ****

Vydajte sa spolu s Lenkou, členkou Travelking tímu, do podhoria Orlických hôr. Konkrétne do Hotela Tvrz Orlice **** v meste Letohrad. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s privátnym wellness v Hoteli Tvrz Orlice ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 21. 6. 2024 - 23. 6. 2024
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Tvrz Orlice ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Orlické hory
  • Cestovala som: S deťmi a maminkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Koniec školského roka som sa spolu s deťmi rozhodla osláviť cez víkend v Hoteli Tvrz Orlice ****, ktorý sa nachádza v mestečku Letohrad v podhorí Orlických hôr. Na pobyt sme s dvomi synmi a mamičkou vyrážali z Prostějova. Najskôr sme išli po diaľnici cez Olomouc a Mohelnice, potom sme pokračovali po hlavnej ceste cez Lanškroun. Vychádzali sme síce v piatok popoludní, ale aj tak bola cesta bez komplikácií a 100 km dlhú trasu sme prešli za 1,5 hodiny. Keby som nemala kúpenú celoročnú diaľničnú známku, išli by sme cez Moravskú Třebovú. Táto trasa je síce asi o 20 km kratšia, ale zaberie viac času. Hotel sme našli ľahko – pri príjazdovej ceste je veľký ukazovateľ, ktorý sa nedá prehliadnuť.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovať je možné buď zadarmo na veľkom parkovisku pred vjazdom do hotelového areálu, alebo sa dá parkovať na platených miestach priamo pred hotelom, čo stojí 200 Kč za deň. My sme si pred hotel iba zašli vyložiť batožinu, a potom som zaparkovala na bezplatnom mieste. Miest tu bolo vždy dostatok a parkovanie sme vopred hlásiť nemuseli.

Kde sme sa ubytovali?

Už pri príchode ma očarilo nádherné prostredie hotela. Nachádza sa totiž na okraji lesa a priamo pod ním sa rozprestiera veľký rybník. Synovia pri prieskume okolia zistili, že zvieracími susedmi hotela sú nielen vodné vtáky a kapry, ale aj korytnačky, čo sa im veľmi páčilo. Ja s mamkou sme zase ocenili úžasný pokoj a jedinečnú historickú atmosféru. Všetci sme sa skrátka od prvej chvíle cítili veľmi príjemne.

Ubytovaní sme boli v štvorlôžkovej podkrovnej izbe, ktorá bola naozaj veľká a bolo v nej dostatok úložných priestorov. Súčasťou vstupnej chodby bol malý šatník a v izbe samotnej bola manželská posteľ, dve samostatné lôžka, stolík s kresielkom, pohovka, televízia, mini chladnička a kávovar. Nadchla nás tiež kúpeľňa s vaňou s vodnými tryskami a parádny výhľad na rybník a prírodu. S deťmi cestujem často, a tak veľmi oceňujem, že sme ako rodina dostali skutočne priestrannú izbu, v ktorej bolo pre všetkých dosť miesta.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytového balíčka bola bufetová polpenzia. Raňajkový bufet bol naozaj bohatý a každý sme si mohli dopriať štart dňa podľa vlastnej chuti. Dať sme si mohli napríklad miešané vajíčka, volské oká, fazuľky v paradajkovej omáčke, syry, údeniny, zeleninu a k tomu rôzne druhy čerstvého pečiva. Pre tých, ktorí si radi ráno osladia, tu bolo sladké pečivo ako buchty a záviny, cereálie, jogurty a ovocie. U detí mali veľký úspech palacinky, ktoré si mohli ozdobiť rôznymi druhmi džemov a marmelád.

Každý deň pobytu sme si navyše mohli v rámci balíčka dopriať popoludňajší dezert s kávu. My sme si počas posedenia na peknej vonkajšej terase vychutnali čokoládový fondant a panna cottu s cappuccinom a bolo to krásne spríjemnenie popoludnia.

Večere majú v tomto hoteli väčšinou formu trojchodového servírovaného menu, avšak počas nášho pobytu mali kvôli vyššej obsadenosti podobu bufetu. Naservírovať sme si podľa ľubovôle mohli 2 rôzne polievky, jeden masový hlavný chod a k tomu boli vždy dve prílohy. Na bufetovom stole nechýbali ani dva druhy dezertov, zeleninové šaláty, pečivo, čerstvá zelenina a ovocie. S jedlom sme boli nadmieru spokojní všetci, od babičky až po vnúčatá. Skvele sme sa najedli ráno aj večer a čerešničkou na torte bol popoludňajší zákusok s kávou.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas výletu na zámok Letohrad sme sa najedli v zámockej reštaurácii, kde je možné posedieť si priamo na nádvorí. Obsluha bola príjemná, jedlo výborné a porcie veľké, takže túto reštauráciu vrelo odporúčam.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel má súkromné ​​wellness, kam sme mali v rámci balíčka zahrnutý vstup na 1 hodinu. Súčasťou wellness je vírivka, fínska sauna, ochladzovacia kaďa, zážitková sprcha a odpočinková miestnosť. Ide síce o menšie wellness, ale tým, že ide o privátny zážitok, je úplne dostačujúce. Prostredie bolo dokonale čisté a krásne sme sa zarelaxovali. Za príplatok je možné vyskúšať rôzne druhy masáží a procedúr. S mamičkou sme si dopriali rašelinový zábal na ruky a nohy, čo bolo veľmi príjemné.

Aké má hotel zázemie pre deti?

Hotel Tvrz Orlice **** vrelo odporúčam na rodinný pobyt, pretože ponúka skvelé zázemie pre deti. Naša izba bola naozaj veľmi priestranná, takže sme sa do nej aj vo štvorici pohodlne vošli, a deti dokonca dostali vlastné postele. Priamo pred hotelom je ihrisko s hojdačkami a preliezkami, kde sa deti mohli vyšantiť. Pri jedálni bol navyše k dispozícii menší detský kútik, kde sa synovia zabavili, zatiaľ čo my sme ešte jedli. Originálnym spestrením pobytu pre deti i rodičov je prehliadka historických priestorov pevnosti. Deťom sa najviac páčilo preskúmavať okolie rybníka, kde mohli vidieť zvieracích obyvateľov areálu. Za príplatok je možné si požičať lodičku, a dokonca si na rybníku zarybárčiť. V hoteli si skrátka užijú pobyt ako rodičia, tak deti a ide o perfektné miesto, kde stráviť rodinnú dovolenku.

Kam sa vydať na výlet?

  • Priamo v hotelovom areáli je možné absolvovať zaujímavú prehliadku historických interiérov pevnosti a pivnice. Nahliadli sme do dobových izieb so zbierkami zbraní, poľovníckych trofejí a cínového riadu. Zo všetkého najviac nás nadchli priestory historickej kuchyne a jedálne. Celkovo trvala prehliadka asi 40 minút

  • Dominantou mesta je krásny zámok Letohrad, ktorý sme navštívili počas prehliadky a potom sme si dali obed v reštaurácii priamo na nádvorí. Za videnie stojí aj zámocký park a oranžéria.

  • Len kúsok od zámku leží v centre Letohradu Múzeum remesiel, ktoré je najväčšie svojho druhu v Česku. Jeho rozsiahla expozícia zahŕňa remeslá tradičné aj tie, ktoré v súčasnosti už neexistujú. Návšteva múzea sa veľmi páčila nám všetkým.

  • Na spiatočnej ceste sme si urobili zastávku v nádhernom meste Litomyšl. Prešli sme si malebné historické centrum s námestím lemovaným podlubím a potom sme navštívili renesančný zámok Litomyšl, ktorý je pamiatkou UNESCO.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Tvrz Orlice ****

„Už od prvého okamihu v Hoteli Tvrz Orlice **** sme sa ja, mamka i deti cítili skvele. Ide o jedinečné miesto, kde na vás na každom kroku dýcha história. Krásne prostredie s rybníkom a množstvom zelene v kombinácii s pokojnou atmosférou robia z hotela dokonalé miesto na odpočinok a únik od každodenného zhonu. Oceňujem milú obsluhu, priestranné a moderné ubytovanie, skvelé zázemie pre rodiny s deťmi aj vynikajúce jedlo. V privátnom wellness s vírivkou a saunou som načerpala novú energiu. Tento hotel s pokojným srdcom doručujem rodinám s deťmi aj tým, ktorí túžia po odpočinku. Tento pobyt by som si kedykoľvek rada zopakovala!“


👍 Pobyt v Hoteli Tvrz Orlice **** bol osobne overený Lenkou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 9. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň