Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness a kúpeľnými procedúrami v Hoteli Růže ****

Vydajte sa spolu s Nikodemom, členom nášho Travelking tímu, do Karlových Varov. Konkrétne do Hotela Růže ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness a kúpeľnými procedúrami v Hoteli Růže ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 10. 7. 2023 - 12. 7. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Růže ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Karlove Vary
  • Cestoval som: S partnerkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Naša cesta do Hotela Růže **** začala v meste Bystrzyca Kłodzka. Išli sme vlastným autom a do Karlových Varov sme dorazili za cca 4,5 hodiny. Časť cesty sa ide po diaľnici, je teda potrebné mať aj diaľničnú známku.

Ako to bolo s parkovaním?

Priamo pri hoteli, za budovou, sú pripravené parkovacie miesta pre hostí. Pri check ine obdržíte kartičku s číslom vašej izby a termínom pobytu, ktorú je potrebné umiestniť za čelné sklo. Za parkovanie sme zaplatili 290 Kč/noc.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Růže **** sa nachádza v srdci Karlových Varov, hneď pri rieke a neďaleko malebných kolonád. Z okien môžete obdivovať okolité historické obytné domy. Od Mlýnskej kolonády a niekoľkých liečivých minerálnych prameňov, ktoré môžete ochutnať, vás delí len krátka prechádzka (pár metrov). Hotel je pomerne dobre označený, s jeho hľadaním sme nemali žiaden problém. Je zasadený do udržiavanej historickej budovy a vchod je hneď vedľa reštaurácie/kaviarne.

Ubytovaní sme boli v izbe s veľkou posteľou a s výhľadom priamo na promenádu. V spacej časti boli nočné stolíky s lampami, skrinka na uloženie batožiny, stôl so zrkadlom a dve stoličky. Izba bola vybavená chladničkou, televíziou a klimatizáciou, ktorá v horúcich letných dňoch naozaj prišla vhod. V chodbičke je veľká skriňa s pomôckami na čistenie topánok. V kúpeľni sme našli toaletné potreby – mydlo pri umývadle a sprchový gél v sprche. Dostali sme aj uteráky, župany a prezuvky. Izba aj kúpeľňa boli čisté, veľkým plusom je za mňa okno v kúpeľni (zakryté záclonou), vďaka ktorému sa dalo vyvetrať.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Počas pobytu sme sa stravovali formou polpenzie. Raňajkový bufet bol k dispozícii od 7:00 do 10:00 hodín a večerný bufet bol otvorený od 17:30 do 20:00 hodín. Na raňajkách boli nachystané teplé jedlá - klobásky, párky, miešané vajcia či volské oká a palacinky. V studenej sekcii bufetu boli rôzne druhy syrov a údenín, zelenina a varené vajcia. K tomu niekoľko druhov jogurtov, džemov a cereálií. Pozitívom bola ponuka celozrnného pečiva. Ako sladká bodka sa ponúkali donuty a iné pečivo alebo ovocie. Nechýbali teplé a studené nápoje – výber čajov, káva, voda a ovocný džús.

Prvý deň sme dorazili neskoro, až po večeri, ale na izbu sme dostali studenú večeru – obložený tanier so syrmi, údeninami, zeleninou a pečivom. Nečakali sme, že nám bude premeškaná večera nejako nahradená, a boli sme tak milo prekvapení. Druhý deň sme si konečne pochutnali na večeri vo forme bufetu. V ponuke bolo niekoľko rôznych predjedál, my sme zvolili paštétu s korením a orechmi. K tomu hubovú polievku a ako hlavný chod sme mohli vyskúšať vynikajúcu rybu, bravčové v omáčke, cestoviny, zemiakovú kašu a zeleninu pripravovanú v pare. Súčasťou bol aj šalátový bar, kde sme si mohli zostaviť vlastný šalát z rôznych druhov zeleniny a zálievok. K dispozícii bolo aj pečivo, teplé nápoje a voda. Večeru sme zakončili dezertom, na výber bol zákusok a ovocie. Na raňajky aj na večeru si môžete priobjednať ďalšie, platené, studené a teplé nápoje, napríklad kávu s rumom, pivo alebo pohár vína.

Všetky jedlá, ktoré sme ochutnali, boli vynikajúce, čerstvé a dobre dochutené. O bezproblémový priebeh raňajok aj večere sa staral prívetivý personál.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na privítanie sme dostali kávu so zákuskom a pohárik Becherovky na ochutnanie. Vybrali sme si zmrzlinový dezert a jablčnú štrúdľu, oboje nám veľmi chutilo.

A v testovaní miestnych sladkostí sme pokračovali aj po zvyšok pobytu - vyrazili sme napríklad do Grand Hotela Pupp *****, kde sme ochutnali vynikajúcu kávu a výborné dezerty. Odporúčam ochutnať aj tradičné oblátky, predávané v mnohých pouličných stánkoch, kde vám ich naservírujú ešte teplé. Oblátky majú mnoho príchutí.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V suteréne hotela sa nachádza wellness centrum s pestrou ponukou terapeutických a relaxačných procedúr. My sme vyskúšali parafínový zábal rúk, perličkový kúpeľ a klasickú masáž chrbta. Na procedúru si môžete počkať v malom salóniku so stoličkami. My sme boli objednaní na ráno a všetky procedúry prebehli na čas. Kombinácia horúceho kúpeľa a masáže bola veľmi príjemná a relaxačná. Oceňujeme, že sme mohli rôzne procedúry absolvovať súčasne v páre. Všetok servis bol na vysokej úrovni a s úplne profesionálnym prístupom.

Kam sa vydať na výlet?

Počas pobytu v Karlových Varoch sme si kúpili zľavovú kartu Karlovy Vary Region Card, ktorá ponúka viac ako 90 atrakcií v okolí zadarmo alebo za zníženú cenu. Karta stojí 450 - 1 100 Kč na osobu, podľa dĺžky platnosti. V ponuke sú aj rodinné karty, čo je najlepší variant, pokiaľ cestujete vo viac ako dvoch ľuďoch. Najlepšie atrakcie, ktoré sme vďaka karte navštívili zadarmo, sú:

  • Múzeum Jána Bechera (The Home of Becherovka) v Karlových Varoch –⁠ Prehliadka prebieha v niekoľkých jazykoch, trasy sú dobre organizované a potešia interaktívne atrakcie a finálna ochutnávka niekoľkých druhov Becherovky.
  • Podzemie Vřídelní kolonády – Podzemná trasa nasleduje minerálne pramene a je plná zaujímavých informácií spojených s extrakciou minerálnej vody a kúpeľnou históriou .
  • Skláreň a múzeum Moser –⁠ Veľmi zaujímavá prehliadka, počas ktorej uvidíte naživo proces výroby nádherných sklárskych produktov.
  • Lanová dráha Diana –⁠ Jazda bola zadarmo oboma smermi, na hornej zastávke čaká rozhľadňa s nádherným výhľadom na okolie.
  • Motýlí dom Papilonia –⁠ Nachádza sa v areáli rozhľadne Diana, kúsok od reštaurácie. Bola to naša prvá návšteva podobného miesta a veľmi na nás zapôsobila. Trasa prehliadky je pomerne krátka, je ale sprevádzaná krásnymi lietajúcimi motýľmi.
  • Zámocká veža s expozíciou Great Spa Towns of Europe.
  • Vianočný dom a múzeum plyšových medvedíkov – Unikátne miesto s kúzelnou atmosférou a vynikajúcou kávou sa nachádza na kraji mesta.
  • Alžbětiny lázně – V nádhernej historickej kúpeľnej budove sme si užili relaxačný pobyt v soľnej jaskyni zadarmo.
  • Prehliadka so sprievodcom - Koná sa každú sobotu a vďaka Region Card sa môžete zúčastniť zadarmo.
  • Tip: Saunia Thermal Resort – Tento rezort sme síce nenavštívili, patrí ale medzi odporúčané atrakcie a môže sa pochváliť krásnym výhľadom na mesto z vonkajšej terasy. S kartou KVRC budete mať 10 % zľavu na miestne služby.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Růže ****

„Pobyt v Hoteli Růže **** sme si skvele užili. Hotel sa nachádza vo veľmi dobrej lokalite s možnosťou parkovania priamo pri budove. Personál bol veľmi milý a vnímavý k potrebám hostí. Veľkým pozitívom je pestrá ponuka relaxačných a ozdravných procedúr, ktoré sú vykonávané na vysokej úrovni (najmä masáž chrbta bola naozaj príjemná). Naozaj sa oplatí prísť a vyskúšať tento relaxačný zážitok na vlastnej koži. Milým prekvapením bola káva a dezert na privítanie, ktoré sme si vychutnali v hotelovej kaviarni/bare. Raňajky aj večere boli veľmi chutné, pestré a čerstvé. V izbe nám k úplnému komfortu nič nechýbalo, interiéry sú navyše dobre udržiavané, aj keď nie je vybavenie úplne najnovšie. Do hotela by som sa určite rád ešte vrátil.”


👍 Pobyt v Hoteli Růže **** bol osobne overený Nikodemom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet