Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Prahe v Congress & Wellness Hoteli Olšanka ****

Vydajte sa spolu s Jozefom, členom nášho Travelking tímu, do Prahy. Konkrétne do Congress & Wellness Hotela Olšanka ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s wellness v Prahe v Congress & Wellness Hoteli Olšanka ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na krátky jednodňový pobyt som sa s priateľkou vybral do Prahy z Brna. Ako spôsob dopravy sme tentokrát zvolili vlak a cesta nám zabrala niečo málo cez 3 hodiny. V Prahe sme sa potom k hotelu dopravili z Hlavnej stanice električkou, čo trvalo asi 10 minút. Mestskou dopravou sa však do hotela pohodlne dostanete aj z autobusovej stanice Florenc, odkiaľ jazdia autobusy a električky.

Ako to bolo s parkovaním?

My sme do hotela autom síce nešli, ale hostí, ktorí zvolia tento spôsob dopravy, určite poteší, že sa dá parkovať na stráženom parkovisku priamo pri hoteli. Cena tohto stráženého parkovania je 400 Kč za noc.

Congress & Wellness Hotel Olšanka ****, Osobne overené

Kde sme sa ubytovali?

Congress & Wellness Hotel Olšanka **** sa nachádza v perfektnej lokalite v tesnej blízkosti centra metropoly. Hneď vedľa hotela je park Parukářka, kam sa dá uniknúť od mestského ruchu. Priamo z okna sme mali výhľad na na Žižkovskú vežu, ktorá je v dochádzkovej vzdialenosti. V lete pod Žižkovskou vežou prebiehajú vonkajšie divadelné predstavenia, čo je pekný zážitok. Iba jedna električková zastávka delí hotel od veľkého obchodného centra Flora, kde si každý milovník (nielen) nákupov príde na svoje. Od Hlavnej stanice je hotel vzdialený len tri zastávky električiek. Do víru veľkomesta na Václavské námestie sa dá dostať pešo za 15 minút, alebo už spomínanou mestskou dopravou.

Budova hotela je spojená s kongresovým centrom a plavárňou, a tak je celý objekt obrovský a neprehliadnuteľný. Hoci sa hotel neradí medzi tie najnovšie, snaží sa držať krok so súčasnými trendmi a interiéry sú moderne zariadené. Náš izba bola zrekonštruovaná s príjemnými kobercami a veľkou pohodlnou posteľou. Počas spánku máme radi čerstvý vzduch, a tak nám vyhovovala možnosť otvoriť si okno, čo nie je vo veľkých hoteloch samozrejmosťou. V izbe bola aj klimatizácia, tú sme však nevyužili. Z okna sme mali krásny výhľad na celé mesto a užili sme si z neho aj romantický západ slnka. Naopak, ráno sme ocenili, že majú okná zatemňovacie závesy, takže nás pri spánku nerušilo slniečko. V izbe bola tiež rýchlovarná kanvica, hrnčeky a čaj s kávou. Kúpeľňa by milovníkov dlhého vylihovania vo vani asi veľmi nenadchla - k dispozícii tu bol len sprchovací kút. Zrelaxovať sa však môžete vo wellness, tak ako my.

Congress & Wellness Hotel Olšanka ****, Osobne overené

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Hotelová reštaurácia má skutočne veľkú kapacitu, takže nám trošku pripomínala jedáleň. Na druhej strane však nebol problém nájsť voľné miesto. Priestory boli pekne zariadené a čisté. Raňajky sa podávali formou bufetových stolov, ktoré boli veľmi bohaté. Na výber boli fazuľa v paradajkovej omáčke, volské oká, párky, rôzne šaláty a nátierky, čerstvá zelenina, salámy, syry a, samozrejme, aj pečivo. Zo sladkých jedál nechýbali cereálie, marmelády, med a tiež pestrá ponuka rôznych domácich koláčov a buchiet, ako je napríklad makovník a perník.

Congress & Wellness Hotel Olšanka ****, Osobne overené

My sme si vybrali pobyt s romantickou večerou v novej komornejšej časti hotela zvanej Wine bar. Príjemný dekor podsvieteného baru kombinujúci drevo so šedou farbou na nás pôsobil upokojujúcim dojmom. A zďaleka to nebolo len o víne, ako by mohol názov napovedať. 😊 Po príchode do reštaurácie nás veľmi potešil krásne prestretý stôl so sviečkou a pohármi na víno. Potom sme si vychutnali romantickú večeru, ktorej súčasťou bolo dvojchodové menu a fľaša vína. Gentlemanský čašník sa o nás po celý čas výborne staral, a dokonca s nami konzultoval aj to, či nám vyhovuje nastavenie klimatizácie.

Vybrať sme si mohli z niekoľkých druhov vín. Všetky boli z juhomoravského kraja a ako vinár som bol naozaj prekvapený, aké skvelé nami zvolené víno bolo. Rovnako sme si pochutnali na večeri. Mohli sme si vybrať z menu so 4 variantmi jedál. Vybrali sme lososa a kurací steak a ako sladkú bodku palacinky a lievance, po ktorých sme sa oblizovali až za ušami.

Ako sme sa najedli v okolí?

Mimo hotel sme sa počas krátkeho jednodňového pobytu nestravovali, pretože sme mali v cene raňajky a romantickú večeru. Každopádne v okolí hotela na Žižkove je množstvo reštaurácií so stredomorskou a ázijskou kuchyňou, prípadne hojné zastúpenie bistier a fast foodov. 😊

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Keďže sme sa zdržali na romantickej večeri s vínom, na wellness nám zostala asi len hodina a pol do zatváracej doby. Určite odporúčam vyhradiť si na relaxáciu minimálne 2 hodiny. Wellness centrum sa nachádza v športovej budove hotela a súčasťou je aj obrovský plavecký bazén s dĺžkou 25 metrov s tribúnou. My sme zavítali do fínskej, parnej a soľnej sauny. Skvelá bola aj vírivka s vonkajšou terasou, odkiaľ bol krásny výhľad na nočnú oblohu. Vnútorná odpočinková miestnosť má dostatočnú kapacitu aj pre väčší počet ľudí, takže nedostatok ležadiel určite nehrozí. Na recepcii wellness nájdete obrazovku, ktorá ukazuje aktuálny počet hostí s percentuálnym obsadením, čo určite v rušnejších hodinách príde vhod. Plachty do sauny je možné požičať si zadarmo, za prípadné požičanie uteráka sa platí 30 Kč.

V športovej časti hotela sa nachádza aj posilňovňa a kardio zóna s bežeckými pásmi a rotopedmi. Vedľa je ešte miestnosť so stolmi na ping pong. Všetko je tu prehľadne značené, takže sa určite nestratíte.

Kam sa vydať na výlet?

  • Hneď pri hoteli nájdete park Parukářka, kam sa môžete vydať na prechádzku.
  • Žižkovská televízna veža je vzdialená asi 750 metrov. Jej súčasťou je reštaurácia a bar Oblaca, kde si môžete vo výške 66 metrov nad zemou vychutnať jedlo alebo koktail, čo je veľmi zaujímavý zážitok.
  • Stačí prejsť len jednu zastávku električiek a dostanete sa pred veľké nákupné centrum Flora. My sme využili 3D kino IMAX, ktoré sa nachádza na poslednom poschodí obchodného centra.
  • Václavské námestie je od hotela vzdialené len 15 minút chôdze. Tu nájdete nekonečnú ponuku obchodov a napríklad aj Národné múzeum v Prahe.
  • A tajný tip? Necelých 500 metrov leží najväčší cintorín v Prahe - Olšanské cintoríny. Je tu množstvo naozaj veľmi starých hrobiek či náhrobkov porastených brečtanom. Toto miesto má tajuplnú a absolútne unikátnu atmosféru.

Záverečné hodnotenie pobytu v Congress & Wellness Hoteli Olšanka ****

„Pobyt v Hoteli Olšanka ponúka nielen ľahkú a rýchlu dostupnosť do historického centra Prahy, ale aj bohaté vyžitie priamo v hoteli. Odporúčam predovšetkým návštevu Wine baru s možnosťou romantickej večere a zaplávať si v ohromnom plaveckom bazéne. Nadšenci wellness si skvele oddýchnu vo vírivke a saunách. Pokrmy aj nápoje si tu môžete dopriať minimálne na 3 rôznych miestach. Posedenie poskytuje hotelová reštaurácia, vínny bar a kaviareň pri recepcii. Moderne vybavené izby ponúkajú všetko potrebné od pohodlnej postele cez televíziu až po sadu na prípravu kávy a čaju.”


👍 Pobyt v Congress & Wellness Hoteli Olšanka **** bol osobne overený Jozefom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 6. 5. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet