Objavte to NAJ z Chorvátska a získajte inšpiráciu na budúcu dovolenku na Jadrane!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Golfer *** v Kremnici

Vydajte sa spolu s Evou, členkou nášho Travelking tímu, na Slovensko. Konkrétne do Hotela Golfer *** v Kremnici. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Golfer *** v Kremnici

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 5. 6. 2024 - 8. 6. 2024
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Golfer ***
  • Lokalitou ubytovania je: Kremnica, Slovensko
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autobusom

Kam a ako sme išli?

Na dovolenku v Kremnici sme vyrážali z juhu stredného Slovenska, z mestečka Rimavská Sobota. Cestovali sme autobusom s jedným prestupom v Žiari nad Hronom a do hotela sme dorazili približne za 3 hodiny.

Aké je parkovanie pri hoteli?

Pred hotelom sa nachádza voľná plocha vysypaná štrkom, ktorá slúži ako parkovisko. Počas našej návštevy bolo v hoteli málo hostí, a tak tu bolo vždy dostatok voľného miesta. Parkovanie je zadarmo a nie je potrebné ho rezervovať vopred.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Golfer *** sa nachádza na kraji malebného mestečka Kremnica, v obklopení prírody a zároveň v dochádzkovej vzdialenosti od historického centra. Už pri príchode nás očarilo pokojné prostredie hotela s vežičkou a rovnako pohodová atmosféra prestupovala celým hotelom. Tú dotvárali tiež všadeprítomné obrazy od slovenského umelca Petra Stankoviča. Na recepcii nás privítala milá pani recepčná, ktorá nám vysvetlila všetko potrebné. Podrobnejšie informácie sme sa dozvedeli z dvojjazyčnej informačnej knihy o hoteli priamo v izbe.

Priplatili sme si za izbu Superior s manželskou posteľou a boli sme ubytovaní v krásnej izbe na treťom poschodí smerujúcej na východ. Nachádzala sa tu veľká manželská posteľ s nočnými stolíkmi po stranách a veľmi ma potešili podušky pripevnené na záhlavie postele, o ktoré sa skvele opieralo pri večernom čítaní. Stál tu tiež rozkladací gauč, ktorý slúži aj ako prístelka pre deti, menší stolík a stolička na posedenie a oproti nim skrinka s televízorom navrchu. Pri vchode do izby nechýbala praktická skriňa s trezorom a vešiak na kabáty s úložným priestorom na topánky. Všetok nábytok v izbe bol z tmavého dreva s vyrezávaním a krásne k sebe ladil. Jediné, čo nám v izbe chýbalo, bola chladnička (pretože sme si hneď prvý deň nakúpili Kremnické krumple a nemali sme ich kam odložiť 😁). Samozrejmosťou bola novučičká kúpeľňa so sprchovým kútom, toaletou a umývadlom s fénom a parádnym podsvieteným zrkadlom.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou pobytového balíčka v Hoteli Golfer *** bola polpenzia. Prvý deň nášho pobytu bolo v hoteli ubytovaných málo hostí, a tak sme si deň vopred vybrali raňajky z menu. Vybrali sme si anglické raňajky, a tak sme si pochutnali na volských okách s grilovanou klobáskou, pečenou slaninkou a fazuľkami v paradajkovej omáčke. K tomu patrila zelenina, maslo a tavený syr a, samozrejme, pečivo.

Druhý deň pobytu sme chceli z hotela vyrážať ešte pred raňajkami, aby sme stihli všetky naplánované výlety. Deň vopred sme teda poprosili o raňajkový balíček. Ráno sme si na recepcii vyzdvihli zabalené žemle s maslom, šunkou a syrom a k tomu banán a jablko.

Posledný deň pobytu bolo v hoteli viac hostí, a tak sa raňajky podávali formou teplého a studeného bufetu. Z ohrievacích nádob sme si mohli nabrať párky, grilované klobásky, fazuľky v omáčke aj vajíčka na rôzne spôsoby. Zo studeného bufetu zase plátkové šunky, salámy či syry. Na výber bola tiež nakrájaná zelenina, ale chýbalo mi ovocie. Na milovníkov sladkého čakali ovsené vločky, müsli, cornfleky a čokoládové guličky s jogurtom a mliekom. Potešil ma tu hriankovač a toastový chlieb na opečenie. Teplé nápoje sme si mohli sami pripraviť pomocou multifunkčného kávovaru. Zo studených nápojov bol k dispozícií riedený džús, ľadový čaj a voda. Aj keď sa raňajky podávali medzi 8:00 a 10:00 hodín, odporúčam ísť na ne hneď skoro ráno. My sme na raňajky vykročili krátko po ôsmej a bufet už bol značne „preriedený“.

Večere sa podávali medzi 18:00 a 20:00 hodín a na presný čas ich servírovania sme vždy nahlásili obsluhe vopred, takže sme sa z výletov nemuseli ponáhľať. Na výber bolo vždy dvojchodové menu z dvoch variantov. Z polievok sme si pochutnali na brokolicovom kréme a paradajkovej polievke. Ako druhý chod sme si vybrali šalát so syrom halloumi a medovou zálievkou, bravčový guláš so zemiakovou kašou a posledný večer waldorfský šalát a musím uznať, že všetky jedlá boli výborné. Na záver som si dopriala dezert - francúzsky hruškový koláč so šľahačkou, taktiež vynikajúci. Nápoje ani dezert neboli súčasťou balíčka, tak sme si ich nechali napísať na izbu a platili na konci pobytu pri check oute. Keďže počas celého nášho pobytu bolo krásne počasie, večere sme si vychutnávali na vonkajšej terase s grilom, a často sme tu ostávali sedieť skoro až do tmy s obľúbeným pitím v ruke a užívali sme si pohodu.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Našou prvou zastávkou bola cukráreň Kremnické medovníky, kde sa ako na jednom z mála miest podáva unikátny zákusok, ktorý sa vyrába a predáva jedine v Kremnici. Ide o Atkáryho kremnické krumple, ktoré majú so zemiakmi spoločný len výzor a meno. V skutočnosti je tento lahodný dezert tvorený z piškót plnených krémom a na jeho vrchole nesmie chýbať odtlačok písmena A podľa podpisu autora tejto lahôdky. V cukrárni sme si okrem krumplí dali tiež kávu. Cukráreň je prepojená s obchodom s ozdobnými medovníčkami, bonbónmi a ďalšími dobrotami, ktoré sa perfektne hodia ako jedlé suveníry.
  • Do Poľovníckej reštaurácie Silvánus priamo na námestí Kremnice nás zahnal skôr smäd ako hlad. Milo ma tu prekvapilo krásne prostredie vonkajšieho posedenia vo vnútrobloku historického domu. Priateľ bol nadšený z čapovaného plzenského piva, ja som si dala ochutený birell. Na jedlo sme síce chuť nemali, ale neubránili sme sa pohľadom do tanierov na okolitých stoloch a musím uznať, že všetko jedlo vyzeralo veľmi chutne a luxusne.
  • Reštaurácia Monarchia v Banskej Štiavnici sa vyznačuje dobovými interiérmi, príjemnou terasou a milou obsluhou. Ponúka najmä jedlá európskej kuchyne, a tak sme si v rámci obedového menu dali krémovú zeleninovú polievku s krutónmi, černohorský kurací rezeň s varenými zemiakmi a smažený syr s hranolkami. Všetko nám chutilo. Navyše sme dostali ako dezert domáci jablkový závin, ktorý bol príjemnou sladkou bodkou za dobrým obedom.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V rámci balíčka sme si užili odpočinok v hotelovej infrasaune a vo vnútornom bazéne. Priateľovi sa zdala byť voda v bazéne trochu chladná, ale mne na kratšie plávanie a oddych prišla príjemná. Súčasťou relax zóny je tiež fínska sauna, ktorá býva v prevádzke v zimných mesiacoch. Hotel ponúka za príplatok tiež možnosť privátneho odpočinku vo vírivke, relaxačný kúpeľ alebo masáž.

Kam sa vydať na výlet?

  • Ako prvé sme preskúmali historické centrum mesta Kremnica, kam sa vstupuje cez dolnú bránu s barbakanom. Privítal nás tu rozmerný nápis KREMNICA, a ďalej krásne upravené historické námestie s fontánou a morovým stĺpom. Chceli sme navštíviť tiež kostol sv. Kataríny Alexandrijskej a Mestský hrad, ale v čase našej návštevy boli veže zavreté z dôvodu rekonštrukcie. V júli 2024 by ale mala byť znovu otvorená.

  • Mesto Kremnica je preslávené razbou mincí a o jej histórii i súčasnosti hovorí Kremnická Mincovňa. Koho by numizmatika zaujímala viac, môže navštíviť aj Múzeum mincí a medailí priamo na námestí.

  • Nás v centre mesta zaujala Ulička slávnych nosov, ktorá vznikla podľa nápadu humoristu Stana Radiča. Prehliadli sme si tu plakety s nosmi hercov ako Július Satinský, Magda Paveleková či Jozef Kroner a ďalších. Každý rok tu počas festivalu Kremnické gagy odhalia novú podobizeň. Samotný festival vždy hostí významných zabávačov zo Slovenska a Česka a mnoho z nich (podľa fotografií vo vstupnej hale) býva ubytovaných práve v Hoteli Golfer ***.

  • Pre mňa osobne bol najväčším zážitkom návšteva historickej cukrárskej výrobne - Cukráreň Atkáryho kremnické krumple, kde sa v prvorepublikovom prostredí a za zvuku gramofónu priamo pred očami zákazníkov pripravuje tento jedinečný miestny dezert. Nielen, že sme si vychutnali atmosféru čias dávno minulých, ale cukrárky v dobových odevoch nám porozprávali čo-to o histórii a spôsobe výroby pravých Atkáryho kremnických krumplí. Historická cukráreň sa nachádza na poschodí informačného centra priamo pod vstupnou bránou do mesta a vstup do nej je zadarmo.

  • Okolie Kremnice je rajom športovcov a turistov. Ani my sme neodolali a druhý deň nášho pobytu sme celý strávili v prírode. Vydali sme sa do časti Kremnice s názvom Skalka, kde sa nachádzajú známe via ferraty. Ferratovú výstroj je možné požičať si v Relax Centre Skalka za 10-15 €/sada (+50 € vratná záloha), vstupné na samotné via ferraty je dobrovoľný. Nachádzajú sa tu 2 časti - staršia Via ferrata Komín pre skúsených lezcov a novšia časť Via ferratový svet s jednoduchšími trasami, ale aj s najnáročnejšími časťami na Slovensku s označením E a F. Lezenie po via ferratách pri Kremnici tak odporúčame skôr tým, ktorí už s podobným športom majú skúsenosti.

  • Zo Skalky sme sa vydali pešo späť do Kremnice po červenej značke cez les, a potom okolo geografického stredu Európy pri kostole sv. Jána Krstiteľa a cez Kremnické Bane. Cesta nám zabrala zhruba 4 hodiny a nachodili sme okolo 15 km.

Pobyt sme si predĺžili o jeden deň, aby sme mohli navštíviť neďaleké UNESCO mesto Banská Štiavnica (44,7 km).

  • Prezreli sme si historické Námestie svätej Trojice s morovým stĺpom a vychutnali sme si tiež výhľady na Nový zámok a Kalváriu.
  • Navštívili sme Starý zámok, kde sme si prezreli vnútorné priestory a expozície venované remeslám aj lapidárium, prešli sme sa po ochodze celého hradu a na záver sme si vychutnali výhľad na Banskú Štiavnicu a široké okolie z veže so zvonicou. Vstup do Starého hradu stál 9 € pre osobu a jeho návštevu odporúčam každému.
  • Fantastickým zážitkom bola návšteva Rodného domu Deža Hoffmanna, kde dnes sídli múzeum venované tomuto svetovo uznávanému fotografovi hviezd. Veľmi milá pani sprievodkyňa nám porozprávala o fotografovi, samotnom múzeu aj o Banskej Štiavnici a ukázala nám známe fotky Deža Hoffmanna, vďaka ktorým sa preslávili kapely ako The Beatles, The Rolling Stones či spevák Bob Dylan a mnoho ďalších. V priestoroch rodného domu sa navyše pravidelne konajú rôzne kultúrne akcie a výstavy (napríklad na vonkajšej záhrade či v štôlni priamo prepojenej s domom) a tak je návšteva múzea nevšedným zážitkom. Vstupné je dobrovoľné a najlepšie urobíte, ak si návštevu zarezervujete vopred telefonicky.
  • Môj tip: Originálne suveníry získate v obchodíku s názvom Diela a dielka slovenských výtvarníkov, kde si môžete za dostupné ceny nakúpiť umelecké diela, obrazy, keramiku i šperky od miestnych umelcov. My sme si kúpili magnetku s obrazom Banskej Štiavnice a musím uznať, že výber bol skutočne náročný - všetky magnetky totiž zdobia repliky už predaných obrazov mesta, a tak tu nájdete množstvo rôznych štýlov a zobrazených pamätihodností.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Golfer ***

„Na dovolenkách mám najradšej blízkosť krásnej prírody a historických pamiatok, a počas pobytu v Hoteli Golfer *** sme si túto kombináciu užili dosýta. Do centra historického mesta Kremnica sme mali doslova pár krokov, prekrásnu Banskú Štiavnicu len hodinu cesty autobusom. Užili sme si tiež pešiu turistiku a nezabudnuteľným zážitkom bolo zdolávanie via ferrát na Skalke pri Kremnici. Samotný hotel je veľmi príjemným miestom vďaka prívetivému personálu, lahodnej strave a parádnemu vonkajšiemu posedeniu hneď vedľa reštaurácie. Čerešničkou na torte bol bazén, v ktorom sme sa po celom dni na výletoch vždy perfektne zrelaxovali.“


👍Pobyt v Hoteli Golfer *** bol osobne overený Evou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 6. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň