Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Romantik Eleonora *** v Tábore

Vydajte sa spolu so Zuzkou, členkou nášho Travelking tímu, do juhočeského mesta Tábor. Konkrétne do Hotela Romantik Eleonora ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Romantik Eleonora *** v Tábore

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na víkendový pobyt do južných Čiech sme sa vydali z Brna. Trasa do Tábora by po diaľnici trvala 2 hodiny. My sme sa však cestou zastavili na výlete v Jindřichovom Hradci, a tak nám cesta zabrala o pol hodiny viac. Ak by ste sa chceli úplne vyhnúť diaľnici, trasa je dlhšia skoro o 1 hodinu.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovali sme priamo pri hoteli a voľných miest tu bol dostatok. Parkovanie bolo v cene pobytu, takže sme nič navyše neplatili a rezervácia nebola potrebná.

Kde sme sa ubytovali?

Do Hotela Romantik Eleonora *** sme sa vďaka navigácii dostali úplne bez problémov. Hneď pri príchode nás očarila lokalita – hotel sa nachádza priamo pri rieke a na jednej strane ponúka výhľad na mesto, na druhej potom na les a most. Obidvomi smermi sa dá dostať do centra mesta. My sme najprv zvolili cestu prírodou, teda okolo rieky a cez les. Bola to skutočne krásna prechádzka. Keď prejdete lesnou cestou, dostanete sa na most, z ktorého je pekný výhľad, a potom je to už len pár minút chôdze do samotného centra Tábora. Druhá cesta vedie skôr mestom a zaberie len niekoľko minút. Iba pár krokov od hotela sa nachádza prírodný prameň Eleonora. Táto pramenitá voda je skutočne chutná, a tak sme si tu dopĺňali zásoby pitia počas celého víkendu. Informácie o prameni si môžete prečítať v hale hotela vedľa výťahu.

Pri vstupe do hotela ma zaujali krásne dekorácie v podobe sviečok, kvetov, vankúšikov a obrázkov. Atmosféra je tu vďaka tomu veľmi útulná, a ako už napovedá samotný názov hotela, aj romantická. Privítala nás milá pani recepčná, dala nám kľúče od izby a poskytla nám všetky dôležité informácie k pobytu. Pri recepcii sa nachádza príjemné posedenie a výťah. Ten sme využili cestou do našej izby č. 201, ktorá bola na poschodí.

Izba bola vybavená všetkým potrebným. Navyše nás potešilo, že izba mala balkón a nádherný výhľad na rieku a mesto. Môžem len odporúčať priplatiť si za izbu z výhľadom, pretože toho sa rozhodne nepresýtite a spríjemní vám celý pobyt. Ďalším plusom bola veľmi priestranná a pekne zariadená kúpeľňa. Trochu sme sa báli, ako sa vyspíme, pretože matrace a vankúše boli na náš vkus dosť mäkké. Nakoniec sme sa ale vyspali vynikajúco. V izbe sa nachádzali aj kancelárske dosky so všetkými potrebnými informáciami k chodu hotela a dokonca aj mapa mesta s tipmi na výlet. Ďalšie letáčiky sú k dispozícii na recepcii.

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

Reštaurácia sa nachádza v zimnej záhrade, takže sa počas jedla môžete kochať okolitou zeleňou a jazierkom. Atmosféra je tak opäť romantická. :) Zariadenie je príjemné a ani tu nechýbajú detaily v podobe kvetinových dekorácií, sviečok a svetlých farieb. V cene balíčka sme mali polpenziu. Hneď pri check-ine sme dostali na výber z troch možností večere. Prvý večer sme si vybrali cestovinový šalát a druhý deň bolonské špagety. Výnimočný gastronomický zážitok to nebol, skôr išlo o takú domácu stravu. Jedlá však boli chutné a porcie naozaj veľké. Z večerí sme teda odchádzali spokojní.

Z raňajok som bola nadšená. Výber bol veľký a na všetkom som si pochutila. Na bufetových stoloch bolo napríklad chrumkavé pečivo (slané aj sladké), párky, lievance, ovocie a zelenina, šalát caprese, paštéty, jogurty... Skrátka všetko, na čo si človek spomenie. My sme si navyše nechali pripraviť čerstvú praženicu.

V priestore baru sa ďalej nachádza hotelová knižnica, kde si môžete zapožičať knihu alebo nejakú hru, prípadne puzzle pre deti. Výber je naozaj veľký. Nachádza sa tu aj biliard.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Cukráreň Lavendy Jindřichův Hradec – príjemná kaviareň s výbornou kávou a zákuskami. My sme ochutnali tortu Mecháček a lievance s malinami a tvarohom.
  • Moccacafé Tábor – kaviareň aj zákusky vyzerali veľmi pekne, ale, bohužiaľ, zakaždým, keď sme tam chceli zavítať, bolo plno. Ochutnali sme teda aspoň zmrzlinu, ktorá bola výborná.
  • Kávová zastávka Tábor – pokojná a príjemná kaviareň s vynikajúcou kávou.

Aké boli procedúry v hoteli?

V hoteli nie je vyslovene wellness centrum ani kúpele, ale súčasťou balíčka je konopný kúpeľ. Ten si môžete pripraviť priamo v izbe. V kúpeľni sú pripravené aj sviečky, takže si môžete ľahko prichystať romantický večer s príjemným kúpeľom a zrelaxovať tak telo aj myseľ.

Kam sa vydať na výlet?

  • Centrum Tábora – historické domy a úzke uličky lákajú na romantické prechádzky mestom. Navštívili sme aj hrad Knotov a Bechyňskú bránu, kde sa nachádza menšie historické múzeum a z veže je krásny výhľad.

  • Zoo Tábor – ide o menšiu zoo s nie veľmi bohatými výbehmi.

  • Rozhľadňa Hýlačka – sa nachádza kúsok od zoologickej záhrady. Na vyhliadkovú plošinu vedie 136 schodov. Keď ich vystúpite, môžete si hore oddýchnuť na lavičke s pekným výhľadom na Tábor.

  • Múzeum čokolády a marcipánu – nájdete tu rôzne modeli z čokolády a marcipánu. Najviac sa nám páčil Mr. Bean a veľký čokoládový vlak. Zaujímavé boli aj obrazy maľované čokoládou. Pre deti je tu pripravené peklo a tvorivé dielne. Prehliadku sme zakončili v Čokolatérii, kde sme si dali horúcu čokoládu do hrnčeka. Odniesť si môžete čokoládové pralinky alebo iný suvenír.

  • Jindřichův Hradec – prešli sme si centrum aj okolie zámku a navštívili sme múzeum s Krýzovymi jasličkami, ktoré sú zapísané v Guinessovej knihe rekordov ako najväčší mechanický ľudový betlehem na svete. Napriek tomu, že časť betlehemu bola práve v rekonštrukcii, bol to zážitok. Prehliadli sme si veľa pohyblivých figúrok.

  • Tajný tip: Jordánsky vodopád – priamo v Tábore je možné vidieť vodopád. Ide o prepad rybníka Jordán vedený cez skalný masív pod hrádzou, kde vytvára tri metre vysoký umelý vodopád.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Romantik Eleonora ***

„Pobyt v Hoteli Romantik Eleonora presiahol naše očakávania. Príjemná romantická atmosféra a úchvatný výhľad na rieku aj panorámu mesta Tábor nás sprevádzali počas celého pobytu. Priestory hotela sú čisté a do detailu vyladené. Na bohatých bufetových raňajkách podávaných v zimnej záhrade sme si skutočne pochutili, domáce večere nás tiež zasýtili. Užili sme si prechádzky historickým mestom aj prírodou v okolí hotela a po nich sme si dopriali relaxačný konopný kúpeľ so sviečkami priamo v izbe.”


👍 Pobyt v Hoteli Romantik Eleonora *** bol osobne overený Zuzkou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet