Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Záviš z Falkenštejna **** s polpenziou, vstupom do kúpeľov i zoo

Vydajte sa spolu s Honzou, členom nášho tímu Travelking, do južných Čiech. Konkrétne do Hotela Záviš z Falkenštejna **** v Hlubokej nad Vltavou. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A ktoré miesta v okolí by ste nemali vynechať? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Záviš z Falkenštejna **** s polpenziou, vstupom do kúpeľov i zoo

Informácie o pobyte v bodoch:

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Do južných Čiech som sa tentokrát vydal pracovne, ale i napriek tomu som sa snažil maximálne si vychutnať všetky krásy tohto malebného kraja. Do cieľa, ktorým bolo mesto Hluboká nad Vltavou, ležiace v blízkosti rovnomenného rozprávkového zámku, sme sa vybrali s kolegyňou Markétou autom z Brna. Ešte počas cesty nás však čakalo niekoľko pracovných stretnutí, a tak sme zvolili netradičnú trasu cez Telč a Jindřichův Hradec, odkiaľ sme išli pozrieť aj do Třeboně. Táto trasa nám trvala niečo vyše 4 hodín, avšak stihli sme vybaviť veľa dôležitých vecí. Keby sme nemuseli trasu prispôsobovať pracovným stretnutiam, zvolili by sme najrýchlejší variant, teda diaľnicu D1 do Humpolca, kde by sme zišli pri Sezimovom Ústí. Potom by sme pokračovali do Českých Budějovíc, v blízkosti ktorých sa nachádza Hluboká nad Vltavou. Táto rýchlejšia cesta by trvala približne 2,5 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

V prípade Hotela Záviš z Falkenštejna **** je veľkou výhodou, že má vlastné parkovisko a jeho využívanie je pre hostí zadarmo. Ubytovanie sa nachádza priamo pod hradom, ktorý je jednou z najnavštevovanejších pamiatok v Českej republike, a preto je prakticky nemožné nájsť v tejto obci bezplatné parkovanie.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel sa nachádza priamo pod zámkom Hluboká nad Vltavou, ku ktorému sa dostanete asi za 10 minút chôdze cez zámocký park. Cesta k zámku síce vedie do mierneho kopca, ale aj tak je táto nádherná pamiatka z hotela výborne dostupná. Od hotela sa dá peknou prechádzkou popri rybníkoch prísť aj k zoologickej záhrade. Okolie hotela je krásne a ponúka niekoľko zaujímavých miest na návštevu.

Dostali sme veľmi peknú izbu na prvom poschodí budovy. Po príchode ma hneď zaujalo, že v izbe je dostatok priestoru a navyše má očarujúci výhľad na námestie. Okrem pohodlných postelí boli v izbe úložné priestory, minibar a TV. Vzhľadom na polopracovný charakter pobytu sme ocenili aj stôl a stoličky. Kúpeľňa bola naozaj veľká a moderná. Vybavená bola štandardne, teda sprchovacím kútom, WC, umývadlom so zrkadlom a sušičom vlasov. Všetky priestory hotela boli vždy dokonale čisté a celkovo sme sa cítili veľmi príjemne.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho balíčku bola polpenzia, ktorá zahŕňala raňajky formou bufetu a servírovanú večeru s dvoma chodmi. Neviem si predstaviť deň bez poriadnych raňajok, a preto ma potešil bohatý raňajkový bufet s pestrým výberom studených a teplých dobrôt. Zo slaného bolo k dispozícii čerstvo upečené pečivo, rôzne syry a údeniny, vajíčka na viaceré spôsoby, klobásy a zelenina. Pult so sladkým obsahoval rôzne cereálie s mliekom alebo jogurtom, sladké varianty pečiva, koláče, buchty a ovocie. Skrátka, každý si mohol dopriať to, na čo mal chuť. Ja som si dal svoje obľúbené miešané vajíčka s pečivom a bol som veľmi spokojný.

Večera pozostávala z polievky a hlavného jedla, ktoré si bolo možné vybrať z jedálneho lístka. Ja som si dal vynikajúci dusený hovädzí guláš (presne ako od starej mamy!). Moja kolegyňa Markéta dala prednosť šťuke z miestnych rybníkov so zemiakmi a tiež jej veľmi chutil. Ako odmenu za dlhý deň cestovania a práce sme si dali dezert. Kolegyňa v podobe lahodných horúcich malín, ja som si doprial skvelé čapované pivo Záviš.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas našej zastávky v Třeboni sme si nemohli nechať ujsť slávne juhočeské rybie špeciality. Obed sme si teda dali v reštaurácii Šupinka a Šupinka. Bola to skvelá voľba a o slávnych kaprích hranolčekoch snívam ešte teraz. 😊

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel nemá vlastné wellness centrum, ale mali sme šťastie, pretože v čase nášho pobytu boli súčasťou balíka vstupenky do Aurory v Třeboni. Areál kúpeľov sa nachádza asi 30 minút jazdy od hotela a zahŕňa rôzne vnútorné a vonkajšie bazény. Navyše ponúka aj saunový svet s mnohými druhmi sáun. Rôzne vodné atrakcie robia z tohto miesta nielen oázu relaxu, ale aj raj zábavy pre malých i veľkých. V prípade nepriaznivého počasia je to jednoducho skvelý „plán B“.

Kam sa vydať na výlet?

  • Hotel sa nachádza priamo v podhradí, takže by bolo takmer hriechom nenavštíviť dominantu širokého okolia - Zámok Hluboká nad Vltavou. Vyzerá naozaj ako z rozprávky a jeho interiéry si môžete pozrieť na viacerých prehliadkových exkurziách. Pre nedostatok času sme absolvovali okruh „Kuchyňa“, ktorá zahŕňala návštevu zámockej kuchyne a súvisiacich priestorov. Táto prehliadka trvala asi 30 minút a bola naozaj nabitá zaujímavosťami.
  • Z hotela sa dá do pol hodiny prejsť popri juhočeských rybníkoch do zoologickej záhrady Hluboká. Ak sa vám nechce ísť pešo, môžete vyskúšať netradičnú možnosť dopravy, a to loď. Do prístavu sa z hotela dostanete pešo za 10 minút.
  • Cestou do hotela sme sa zastavili v Třeboni. Táto juhočeská perla sa pýši krásnym námestím so starobylou radnicou, renesančným zámkom a Schwarzenberskou hrobkou. Bohužiaľ, na prehliadku pamiatok sme nemali veľa času, tak sme si ich pozreli aspoň zvonku a na obed sme si dali špeciality z miestnych rýb.
  • Počas tohto pobytu sme to nestihli, ale krásnym miestom vzdialeným 40 minút je Český Krumlov. Hlavným lákadlom je, samozrejme, nádherný zámok a okrem toho má Krumlov malebné historické centrum, grafitovú baňu a niekoľko múzeí so zaujímavými expozíciami.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Záviš z Falkenštejna ****

„Ak chcete objavovať krásy južných Čiech, Hotel Záviš z Falkenštejna **** je pre vás skvelou voľbou. Poloha hotela je výnimočná - nachádza sa priamo pod nádherným zámkom Hluboká nad Vltavou. K jednej z najznámejších českých pamiatok to budete mať len pár minút chôdze. Personál bol veľmi ochotný a urobil všetko pre to, aby sme si pobyt čo najviac užili. V našej priestrannej izbe nám nič nechýbalo a skvele sme si oddýchli. Polpenzia podávaná v príjemnej reštaurácii na prízemí bola výborná a dokonca sme sa v nej zakaždým najedli na celý deň. Ocenili sme aj to, že súčasťou balíka boli vstupenky do kúpeľov Aurora v Třeboni a do miestnej zoologickej záhrady. Ak teda hľadáte ideálne miesto na dovolenku v južných Čechách, odporúčam tento hotel, kde sa o vás dokonale postarajú od začiatku až do konca.“


👍 Pobyt v Hoteli Záviš z Falkenštejna **** si osobne overil člen tímu Travelking Honza a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet