Objavte to NAJ z Chorvátska a získajte inšpiráciu na budúcu dovolenku na Jadrane!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu v Penzióne SUN

Vydajte sa spolu s Františkom, členom nášho Travelking tímu, do Rakúska. Konkrétne do Penziónu SUN. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Penzióne SUN

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 8. 7. 2023 - 10. 7. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Penzióne SUN
  • Lokalitou ubytovania je: Rakúsko
  • Cestoval som: S rodinou
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Do Penziónu SUN v rakúskych Alpách sme vyrazili autom z Veselí nad Moravou. Z juhu Moravy nám cesta zabrala 3 hodiny, čo sa dá s malým dieťaťom zvládnuť aj na jeden záťah. My sme si urobili jednu krátku zastávku za Viedňou. V Rakúsku sa cestuje krásne po diaľnici, len posledná časť cesty vedie mimo diaľnice. Na finálnom úseku sa dá zastaviť v obchode - potravinách. Pozdĺž cesty do Gamingu (obec, kde sa Penzión SUN nachádza) je ich veľa, človek tak nemusí nakupovať na benzínkach na diaľnici.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie je hneď pri hoteli v jednosmernej ulici pri malom horskom potôčiku. Miesta pre hostí sú vyhradené a vďaka ceduľkám jednoducho viete, kde zastaviť. Nám prišlo vhod miesto pod veľkým stromom, pretože v čase našej návštevy panovali aj tu vysoké teploty. Parkovanie je zadarmo v rámci ubytovania.

Kde sme sa ubytovali?

Penzión SUN sa nachádza hneď pri hlavnej ceste a je z nej dobre viditeľný. Kvôli jednosmerke však človek musí pri príchode kľučkovať viacerými uličkami. Navigácia nám ale cestu neomylne ukázala. Gaming je krásny obec s úžasnými výhľadmi na zalesnené hory v okolí. Sú tu reštaurácie, fast food, kúpaliská, možnosti túr do bližšieho i vzdialenejšieho okolia, priezračné bystriny.

Všetky izby sa nachádzajú na poschodí. V izbe sme mali manželskú posteľ, posteľ pre jedného a detskú postieľku, nechýbala kúpeľňa s toaletou. V spoločných priestoroch sa raňajkuje a nachádza sa tu tiež plne vybavená kuchynka (chladnička, mikrovlnka, platničky, príbory, nože). Triedenie odpadu je zodpovedné, v asi piatich rôznych košoch. 😊 V kuchynke je veľký stôl, ktorý mi prišiel vhod pri večernej práci na počítači. V izbe boli iba stoličky a malý konferenčný stolík, na prácu nevhodný. Na prízemí nájdete aj odstavné miesto na bicykle (tie sme mali so sebou). Tí, ktorí si bicykle neprivezú, si ich tu môžu požičať.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali raňajky, tie boli každý deň iné. Na výber bol sladký aj slaný variant s čerstvým pečivom. Keďže ide o malý rodinný penzión, ponuka nie je tak rozmanitá ako vo veľkých hoteloch. To ale vôbec neprekážalo. Pochutnali sme si aj tak a pani majiteľka bola veľmi ochotná. Príjemným bonusom bola možnosť dať si kedykoľvek počas dňa čaj alebo kávu, termosky boli nachystané v raňajkovej jedálni.

Ako sme sa najedli v okolí?

Penzión sa nachádza v centre mestskej časti. Hneď vedľa je niekoľko reštauračných zariadení:

  • Tip na rýchle a lacné jedlo - Pizza Kebap Burger Pasta Gaming - hneď vedľa penziónu. Rýchle jedlo za dobrú cenu, možnosť posedenia vo vnútri aj jedlo so sebou.
  • Thomas Czihak reštaurácia – pravdepodobne niekto s českými koreňmi. 😊 Klasická reštaurácia s vnútorným aj vonkajším posedením. Výborná káva aj pekáreň!
  • Rýchle občerstvenie na miestnom kúpalisku – chutná pizza.
  • Pizzeria Ötscherland – najlepšia pizza v Gamingu. Ochotný personál aj príjemná cena.

Cestovanie s deťmi

Po predchádzajúcej dohode nám personál penziónu nachystal detskú postieľku, ktorú sme naplno využili. Strava (raňajky) bola pre všetkých rovnaká. Vďaka dostatočne pestrej ponuke sme si ale vybrali ako my dospelí, tak aj dcéra. Penzión je malý - rodinný. Špeciálny kútik alebo herňa v budove neboli, ale my sme s dcérou preskúmali obe poschodia, stojany na bicykle, spoločnú kuchynku aj spoločné priestory. V penzióne je taktiež videotéka a DVD v izbe. Náš pobyt bol, bohužiaľ, príliš krátky, a tak sme si nestihli žiadny film pustiť. Pocit nostalgie ale hodnotím 10/10. 😊

Ďalšie služby hotela

Využili sme úschovňu bicyklov na prízemí. Bicykle boli dobre dostupné a ľahko sa tu ukladali. K dispozícii boli taktiež bicykle na požičanie.

Kam sa vydať na výlet?

  • Plaváreň Gaming – ideálne miesto pre deti v dochádzkovej vzdialenosti od penziónu (cca 15 minút). Je tu plavecký bazén, niekoľko ďalších bazénov, skokanské mostíky a tobogan. Poteší vás pokojné prostredie obklopené horami a priaznivé ceny. Strávili sme tu takmer celý deň.
  • Cyklovýlety po okolí – Gresten a Lunz am See. V Grestene sa nachádza múzeum, ihrisko, kúpalisko, obchody, reštaurácie. My sme zakotvili iba na kávičku v Kummer Restaurant a išli sme späť. Lunz am See, ako názov napovedá, sa nachádza na kraji krásneho jazera. Každé leto tu prebieha festival na brehu jazera - Wellenklaenge. Pri jazere nájdete množstvo stánkov so suvenírmi a reštaurácií, nechýba možnosť vypožičania lodí. My sme v centre mesta narazili na ďalšiu miestnu slávnosť – jedla, pitia a hudby (názov som, bohužiaľ, nenašiel, ale bolo tam celé mestečko 😃)
  • Turistické výlety - okolo celého Gamingu je turistická trasa. Okrem toho môžete vyraziť na kopec nad mestom - Mitterberg. Po ceste tu narazíte na množstvo malých kaplniek.

Záverečné hodnotenie pobytu v Penzióne SUN

„Náš pobyt v Penzióne SUN sme si s rodinou náramne užili. Mestečko Gaming sa nachádza v malebnej krajine uprostred lesov a miesto je skvelým východiskovým bodom na cyklovýlety po okolí. Penzión sme navštívili uprostred leta, a tak sme hneď vyrazili na miestne kúpalisko, ktoré ponúka množstvo atrakcií pre všetky vekové kategórie. Výhodou tohto rodinného penziónu sú jeho českí majitelia. Pani majiteľka nám vyšla v ústrety s našimi požiadavkami a predstavila nám všetky možnosti, ktoré ich ubytovanie ponúka. Plusom je tiež relatívne dobrá dostupnosť (od nás z juhu Moravy do troch hodín autom). ”


👍 Pobyt v Penzióne SUN bol osobne overený Františkom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené penzióny a hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 20. 5. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň