Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu v Thermal Resorte Lendava *** v slovinských kúpeľoch

Vydajte sa spolu s Anet, členkou nášho Travelking tímu, do slovinských kúpeľov. Konkrétne do Thermal Resortu Lendava ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Thermal Resorte Lendava *** v slovinských kúpeľoch

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 1. 9. 2024 – 3. 9. 2024
  • Ubytovaní sme boli v: Thermal Resorte Lendava ***
  • Lokalitou ubytovania je: Slovinsko
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Pobyt v Thermal Resorte Lendava *** sme si naplánovali na záver našej týždennej dovolenky v Slovinsku. Precestovali sme túto krásnu krajinu krížom-krážom a zostával nám posledný cieľ – kúpeľné mestečko Lendava na východe krajiny. Prišli sme sem z Mariboru, odkiaľ cesta trvala asi 50 minút.

Ak by sme vyrážali z Bratislavy, zvolili by sme pravdepodobne trasu cez Viedeň. Cesta by zabrala asi 6,5 hodiny. Na cestovanie po Slovensku a Rakúsku sa vám určite bude hodiť 10-dňová diaľničná známka (Slovensko: 12 €, Rakúsko: 20,90 €). V Slovinsku sa v prípade kratších pobytov dá zakúpiť aj 7-dňová diaľničná známka za 16 €. Slovenské diaľnice je možné obísť okolitými cestami, ako sme to urobili my pri spiatočnej ceste.

Ako to bolo s parkovaním?

S parkovaním sme nemali žiadne starosti. Priamo pred hotelom sa nachádza veľké parkovisko s desiatkami miest, ktoré sú určené pre hostí hotela a termálnych kúpeľov. Parkovanie sme mali zadarmo a príchod nebolo nutné vopred hlásiť.

Kde sme sa ubytovali?

Za odpočinkom sme sa vybrali do kúpeľného mestečka Lendava, kde nás privítal veľký hotel prepojený s rozsiahlymi termálnymi kúpeľmi. Veľkosť areálu mi vyrazila dych. Nachádzalo sa v ňom 7 bazénov, lesopark s ležadlami, niekoľko apartmánov a samozrejme aj hlavná budova s jedálňou, spoločenskými miestnosťami, saunovým svetom a ubytovaním. Skrátka všetko na jednom mieste!

S priateľom sme sa ubytovali v dvojlôžkovej izbe, ktorá mala vlastnú priestrannú kúpeľňu so sprchou. Súčasťou bol aj balkón, bohužiaľ s výhľadom na parkovisko. Všetko bolo čisté a moderné, a tak sme sa v miestnosti od prvej chvíle cítili skvele. Izba bola menšia, ale nič v nej nechýbalo. Pohodlnú manželskú posteľ dopĺňali kresielka, písací stôl a chladnička. Za veľké plus sme považovali aj klimatizáciu, ktorá nám spríjemnila pobyt v horúcich dňoch. Samozrejmosťou bola veľkoplošná televízia, v ktorej bol nainštalovaný špeciálny program so všetkými dôležitými informáciami o hoteli, wellness a okolí.

Potešilo ma, že sme mali na posteli pripravené voňavé župany a uteráky do wellness. Do druhého dňa nám nestihli uschnúť, a tak nám ich izbová služba ráno vymenila za nové.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Raňajky formou bufetu

Hladom sme počas pobytu rozhodne netrpeli. Deň začal poriadnym raňajkovým bufetom s množstvom dobrôt. Zamilovala som si vajíčkovú nátierku, ktorá s čerstvou žemľou, zeleninou a šunkou chutila jednoducho výborne. Priateľ ako obvykle zamieril do sekcie s vajíčkami, párkami či slaninou a doprial si sýte anglické raňajky. Na švédskych stoloch nechýbali ani čerstvé džúsy, ovocie so zeleninou, syry, údeniny alebo müsli s jogurtom.

Raňajky sa podávali od 7:00 do 9:30 hodín. Keďže nepatríme medzi ranné vtáčatá, potešilo nás, že aj okolo 9:00 bolo stále z čoho vyberať! Mrzelo nás len to, že nám obsluha nedovolila vziať si kávu na vonkajšiu terasu.

Večera formou bufetu

Po celom dni pri bazénoch sme sa do jedálne vydali znova – tentoraz na bufetovú večeru. Na výber sme mali každý deň asi z 5 pokrmov a 2 polievok. Hlavné jedlo sme mohli doplniť zeleninou zo šalátového baru alebo dezertom. Najväčšiu radosť mi ale urobilo, keď priateľ objavil zmrzlinu! No uznajte sami –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nie je nič lepšie, ako zakončiť deň dvomi kopčekmi sladkej pochúťky. 😋

Večera sa podávala od 18:00 do 20:30 hodín. Na výber boli tradičné jedlá, ako hubové penne, grilované kuracie prsia, vyprážané rybie filé alebo hovädzí guláš. Vždy bol k dispozícii aj vegetariánsky variant. Nápoje neboli súčasťou polpenzie, nechali sme si ich napísať na izbu a všetko zaplatili naraz pri odchode.

Ako sme sa najedli v okolí?

Polpenzia nás dostatočne zasýtila, a tak sme počas dňa nemuseli pátrať po reštauráciách v okolí. Keď nás raz predsa len dostihol hlad, zahnali sme ho v stánku s rýchlym občerstvením priamo v kúpeľnom areáli.

Posledný deň sme sa zastavili v Lendave, kde sme zašli na obed do talianskej reštaurácie Bella Venezia. A bolo to dobré rozhodnutie! Jedlo chutilo skvele, obsluha bola veľmi milá a bohatý interiér vytváral príjemnú stredomorskú atmosféru.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V hotelovom wellness sme trávili väčšinu nášho pobytu. Hotel je priamo prepojený s veľkými termálnymi kúpeľmi. Stačilo tak obliecť si župan, zísť výťahom a rovno skočiť do bazéna.

Bazénov sme tu napočítali celkom 7, konkrétne:

  • 2 vonkajšie s parafínovou vodou,
  • 2 vnútorné, z nich jeden prepojený s vonkajším,
  • 1 relaxačný vonkajší,
  • 2 detské (vnútorný a vonkajší),
  • vonkajší plavecký bazén s toboganom a šmykľavkami.

V niektorých bazénoch sa pravidelne zapínali zábavné prvky ako hydromasážne trysky, vodopády alebo divoká rieka. Najväčším lákadlom ale bola unikátna termálna voda, ktorá nemá vo svete obdoby. Vysoký obsah parafínu vytvára výraznú zelenú farbu a príjemnú textúru aj vôňu. Prekvapilo ma, ako veľmi bolo kúpanie v tejto minerálnej vode uvoľňujúce.

To ale stále nie je všetko! K hotelu patrí aj parádny saunový svet so 4 saunami – parnou, infra a dvomi fínskymi. Vyskúšali sme ich všetky a skvele sme si oddýchli.

Bazény boli otvorené od 8:00 do 20:00 hodín, aj keď tie parafínové sa, bohužiaľ, začali vypúšťať asi o hodinu skôr. Do sauny sme ako hoteloví hostia mohli vyraziť do 14:00 a pretože bolo vonku teplo, boli sme v nich úplne sami. Najviac nás potešilo, že sme do kúpeľov mali voľný vstup dokonca aj celý deň po check-oute!

Aké mal hotel zázemie pre deti?

Deti musia tento hotel zbožňovať! Tie najmenšie sa zabavia pri šantení vo vnútorných a vonkajších bazénoch, zatiaľ čo starší nezbedníci sa v letnej sezóne vybláznia na vonkajšom kúpalisku s dvomi toboganmi a širokou šmykľavkou.

V areáli nechýba ani vonkajšie ihrisko a vnútorný detský kútik s množstvom hračiek. Pre rodiny je tak pobyt v hoteli prepojenom s kúpeľmi ako stvorený.

Kam sa vydať na výlet?

Hotel leží v malom mestečku Lendava, len kúsok od hraníc s Chorvátskom, Maďarskom a Rakúskom. Miestna kopcovitá krajina posiata vinicami trochu pripomína talianske Toskánsko, a priamo volá na potulky po okolí. Hoci je Lendava od slovinských hôr ďaleko, rovinu tu nečakajte a radšej si na prechádzky zoberte dostatok vody. 🙂

Kam sme vyrazili na výlet, keď sme práve neleňošili pri bazéne?

  • Vinarium Lendava – moderná, dizajnová rozhľadňa s výhľadom do 4 krajín naraz bola jasným cieľom. Cesta z hotela na kopec nám ale v 33 °C dala poriadne zabrať! O to viac nás potom potešila možnosť vyjsť na vyhliadku výťahom. Po tom, čo sme sa pokochali krásnym výhľadom na vinice, sme si vychutnali pod rozhľadňou pohár regionálneho vína. Výlet rozhodne odporúčam!
  • Lendava – malé mestečko, kde nájdete cukrárne, reštaurácie a malý zámok na kopci. My sme tu obdivovali budovu kultúrneho centra, pri ktorej viselo množstvo farebných dáždnikov.
  • Kopec s kostolom sv. Trojice – kúzelným miestom, ktoré dominovalo celej Lendave, bol kopček s malebným kostolom, ktorý sa vypínal uprostred viníc. Prechádzka k nemu bola krásnym spestrením pobytu.
  • Maribor – neďaleko Lendavy sa nachádza známe vinárske mesto Maribor, v ktorom sa ukrýva aj najstaršia vínna réva na svete. Centrum mesta obklopené vinicami nás očarilo. V uliciach láka na posedenie nespočetné množstvo podnikov, na promenáde pri rieke sa konajú koncerty a v mestskom parku je zase priestor na nerušený odpočinok.

TIP: Cestou späť sme cestovali cez maďarské kúpeľné mesto Győr, kde sme dokonca prenocovali. Impozantnú budovu radnice sme poznali z fotiek, zamilovali sme si ale aj zvyšok historického centra plného romantických zákutí.

Záverečné hodnotenie pobytu v Thermal Resorte Lendava ***

Ubytovanie v Thermal Resorte Lendava *** prepojenom s termálnymi kúpeľmi bolo skutočným zážitkom. Nadchla nás moderná izba, obrovské wellness so 7 bazénmi a saunovým svetom aj bohatá polpenzia. Zo všetkého najviac sme si ale užívali leňošenie v unikátnej parafínovej vode. Pokiaľ túžite po odpočinku na mieste, kde bude o všetko postarané, potom je tento slovinský rezort správnou voľbou.


👍 Pobyt v Thermal Resorte Lendava *** bol osobne overený Anet, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 5. 10. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň