Osobne overené: Recenzia štýlového pobytu v Hoteli Liberecká Výšina *** s vyhliadkovou vežou

Vydajte sa spolu s Lenkou, členkou Travelking tímu, do Jizerských hôr. Konkrétne do Hotela Liberecká Výšina ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia štýlového pobytu v Hoteli Liberecká Výšina *** s vyhliadkovou vežou

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Do Hotela Liberecká Výšina *** sme vyrazili autom z Prostějova. Cesta nám trvala približne 3,5 hodiny a bola prekvapivo príjemná. Otvorenie novej diaľnice okolo Hradca Králové totiž jazdu veľmi uľahčilo a zrýchlilo.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkuje sa vonku na nestráženom parkovisku. Miesta bolo veľa, takže sme nemuseli nič dopredu nahlasovať. Státie sme mali v cene pobytu.

Kde sme sa ubytovali?

Príchod k hotelu je trochu dramatický, pretože prechádzate lesom, kde je, bohužiaľ, naozaj poškodená príjazdová cesta. Za tú ale hotel nemôže, nepatrí im, je mestská. Tento problém vedenie hotela veľmi intenzívne rieši a snaží sa svojim hosťom zaistiť lepšie podmienky. Akonáhle sa ale dostanete cez nerovnú cestu, vyjdete z lesa a pred vami sa týči krásny hotel obohnaný lesom a široko ďaleko nevidíte nič iné ako zeleň. Je tam rozprávkový pokoj a čistý vzduch, ako keby ste sa ocitli v inom svete. Navyše vás hneď pri príchode vítajú zvieratá v zvernici, čo ešte umocňuje kúzelný zážitok. Hotel sme našli bez problémov, už pri hlavnej ceste sú ukazovatele. K hotelu vedú turistické trasy pre peších, je to teda akýsi medzník v ich túre.

Interiér hotela je vkusne zariadený a renovovaný, ide ale o historickú budovu, a teda tu nenájdete výťah. Izba bola vybavená moderne, s novým nábytkom. Čakala na nás manželská posteľ, samostatné jednolôžko a rozkladací gauč. K dispozícii sme mali aj televíziu, skriňu, stôl, na ktorom bol kávovar, kapsule, hrnčeky a cukor, naplnený minibar a v kúpeľni uteráky a mini kozmetické prípravky. Všetko bolo čisté a v izbe sme sa cítili útulne.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Počas pobytu sme si pochutnali na výbornej polpenzii. Raňajky boli bohaté – vajíčka, párky, jogurty, mlieko, ovsené vločky, koláčiky, zelenina... a nemôžem nespomenúť Prosecco, čo je vždy príjemné spestrenie 😊.

Na večeru sme mali na výber z cca 6 jedál, ako je sviečková, paradajková, rezne, vyprážaný syr, Caesar šalát a iné. K tomu boli v ponuke 2 polievky. Jedlo bolo výborné a bolo ho veľa! Deti dokonca dostali rovnakú porciu ako dospelí.

Ako sme sa najedli v okolí?

V piatok sme chceli vyskúšať reštauráciu na Ještěde, ale bola zatvorená, takže sme sa najedli v miestnom Bistre 1012, kde ponúkajú párky v rožku, teplú polievku a podobné rýchlovky.

No a v sobotu nás deti prehovorili na návštevu KFC v centre Liberca, na tejto dovolenke sme sa tak nedržali žiadnej vysokej gastronómie. 😁

Hotelová reštaurácia bola veľmi dobrá a určite by som sa nebála zájsť tam aj na obed. 😊

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je moderná privátna wellness zóna s fínskou saunou, bylinkovou parou a hydromasážnou vírivkou. Za príplatok si môžete dopriať aj občerstvenie, vrátane Prosecca alebo čerstvého ovocia. Vstup do wellness je nutné vždy dopredu rezervovať, či už na recepcii, alebo online.

Cestovanie s deťmi

Hotel nedisponuje žiadnym detským kútikom, ale priamo pred hotelom je malá zvernica, kde deti mohli kŕmiť ovce, kozy, lamu a osla. Navyše sa hotel nachádza, ako už názov napovedá, na vyvýšenine a dookola nie je nič než les, takže deti trávili voľný čas vonku so zvieratami. Koza bola veľmi prefíkaná a zo zvernice dokázala utiecť, napásť sa a zase sa vrátiť späť, čo bolo pre všetkých miestnych aj okoloidúcich veľké spestrenie. Ďalším rozptýlením pre deti bol výstup na rozhľadňu, ktorý sme mali v rámci pobytu zadarmo. Navyše sme ju mohli navštíviť kedykoľvek počas pobytu, netlačili sme sa teda s nikým iným, ale šli sme si panorámu užiť úplne sami.

Kam sa vydať na výlet?

  • Ještěd – Dominantu Liberca rozhodne nesmiete pri svojej návšteve vynechať. Hore si užijete výhľad na všetky svetové strany a môžete tu aj obedovať.

  • Centrum Babylon – Naozajstný raj (nielen) pre rodiny s deťmi. Aquapark, lunapark, 4D kino, laser game a ďalšie atrakcie vás bezpečne zabavia na celý deň.

  • Rozhľadňa Liberecká Výšina – 25 m vysoká vyhliadková veža je priamo súčasťou hotela. Na jej vrchol vás vyvedie 107 schodov a rozprestrie sa pred vami krásny výhľad na Liberec, Jizerské hory aj Jablonec nad Nisou.

  • Zoo Liberec – Najstaršia zoo na československom území dnes chová viac ako 170 druhov zvierat, vrátane úžasnej kolekcie dravých vtákov.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Liberecká Výšina ***

„Z pobytu v Hoteli Liberecká Výšina *** sme odchádzali úplne nadšení. Už dlho sa nám takto nikde nepáčilo. Čerstvý vzduch, príroda všade okolo nás, zvieratká čo nás každý deň vítali, tomu hovorím naozajstný relax. Z hotela vedie niekoľko ciest lesom pre pešiu turistiku. Jednou z nich sa dostanete priamo do Zoo Liberec. Nemusíte teda vôbec vyťahovať auto, aby ste mohli vziať deti na výlet, ale pekne s nimi idete lesom. Z okna sme sa pozerali, ako zapadá slnko za Ještědom. Nikde okolo nejazdia žiadne autá, pretože k hotelu je jediná príjazdová cesta a potom už len lesy. Kto má rád prírodu, pokoj, zvieratá a turistiku, je toto ideálna voľba a my ju odporúčame všetkými desiatimi. ”


👍 Pobyt v Hoteli Liberecká Výšina *** bol osobne overený Lenkou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 27. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet