Objavte to NAJ z Chorvátska a získajte inšpiráciu na budúcu dovolenku na Jadrane!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Chateau Appony v Oponiciach

Vydajte sa spolu s Anetou, členkou nášho Travelking tímu na Slovensko. Konkrétne do Chateau Appony v Oponiciach. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Chateau Appony v Oponiciach

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 26. 4. 2024 - 28. 4. 2024
  • Ubytovaní sme boli v: Chateau Appony
  • Lokalitou ubytovania je: Slovensko
  • Cestovala som: S manželom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt sme vyrážali autom z Olomouca, cesta neviedla cez diaľnice, takže bola trochu dlhšia, zabrala nám zhruba 3 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie sa nachádza priamo pri ubytovaní (vo vzdialenosti cca 100 metrov). Je vonkajšie a zadarmo. Parkovisko je nestrážené. Býva celkom plné, ale vždy sa nám podarilo nájsť nejaké miesto.

Kde sme sa ubytovali?

Chateau Appony stojí v malej dedine menom Oponice, v obci je miesto označené aj ceduľou, takže sme ho v kombinácii s použitou navigáciou bez problému našli. Vchádza sa do celkom veľkého areálu s veľkou vstupnou bránou. Budova hotela je v kúzelnom parku, obklopená zeleňou.

Izby sú krásne, moderne zariadené a priestranné. Vchádza sa chodbičkou, ako prvá sa tu nachádza kúpeľňa s vaňou, toaletou, umývadlom a sušiakom. Ďalej je v chodbe veľká skriňa na oblečení, kde nájdete župany a papuče. Na manželskej posteli boli nachystané osušky a uteráky, oproti posteli je stôl, nad ktorým je televízia a je tu aj malá chladnička a tiež malý stolík na prípravu kávy a čaju. Výhľad sme mali priamo na Oponický hrad.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali zaistenú polpenziu. Raňajky boli bohaté, od studených pokrmov, rôznych šuniek, salám, syrov, zeleniny a ovocia až po teplý bufet. Nechýbali volské oká, miešané vajcia, slanina, párky, teplá grilovaná zelenina. Na výber boli aj sladké koláče, buchty či croissanty. K dispozícii sme mali veľký kávovar a horúcu vodu na prípravu čaju. Potešil nás odšťavovač na prípravu čerstvého džúsu, pri ňom bolo nachystané už olúpané ovocie a zelenina, z ktorých ste si mohli namiešať šťavu podľa chuti. 😊

Večere boli trojchodové. Obsahovali predjedlo, hlavný chod a dezert. Predjedlo a dezert boli vždy dané a hlavný chod sme vyberali z troch variantov. Z predjedál bol jeden večer tatarák z údeného lososa, druhý večer tekvicová polievka. Ako hlavné chody sme mali bravčovú panenku so zemiakovou kašou a zeleninou, tagliatelle s tekvicovou omáčkou a parmezánom a kuracie prsia so zeleninovými lasagnami a omáčkou. Ako dezerty sa podávali mrkvový muffin so šľahačkou a ríbezľovou polevou a čokoládová pena so sušienkou a ovocím. Jedlo nám naozaj veľmi chutilo, kvalita reštaurácie je tu na veľmi vysokej úrovni. Na večeru sme si objednávali nápoje z baru, k dispozícii je pivo, víno, rôzna nealko nápoje.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas pobytu sme vyskúšali aj niekoľko reštaurácií:

  • Tri groše – typická slovenská koliba, celý interiér z dreva. Zastavili sme sa tu po ceste na ubytovanie, reštaurácia sa nachádza pri vodnej nádrži Sĺňava. Ja som si pochutnala na haluškách s bryndzou a slaninou, musím podotknúť, že som ich jedla prvýkrát v živote a boli vynikajúce! Manžel si objednal bravčovú panenku s dubákovou omáčkou a americkými zemiakmi. Vynikajúce, odporúčame.

  • Bearded Brothers – burgerová reštaurácia v Nitre. Ja som si objednala BB burger (hovädzie mäso, čedar, údená slanina), manžel mal Juicy Lucy (hovädzie mäso, čedar, kyslá uhorka, jalapenos, dijonská horčica). Výborné burgery, môžeme len odporučiť. Sedeli sme na krytej terase, veľmi pekný priestor, milá obsluha.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V hoteli sa nachádza wellness centrum, ktoré zahŕňa veľký panoramatický bazén, vírivku a fínsku saunu, bylinkovú a parnú saunu. Ja som využívala hlavne bazén, ktorý bol super, voda tak akurát. Manžel skôr ocenil sauny a vírivku. Wellness je moderné, priestranné, čisté a hodnotíme ho veľmi kladne. Hlavné pozitívum je dlhá otváracia doba, cez týždeň je tu otvorené od 10:00 do 22:00 hodín, v piatok a sobotu je wellness otvorené dokonca do 23:00 hodín. Večer je tu najmenej ľudí a môžete si wellness užiť vo väčšom súkromí. Návštevu nie je potrebné rezervovať vopred. Župany a papuče sú v izbe, takže už v župane prejdete spojovacou chodbou rovno do wellness.

Kam sa vydať na výlet?

Medzi skvelé výletné ciele v okolí patria:

  • Historická Aponiovská knižnica – nachádza sa priamo v areáli hotela, v rámci ubytovania dostanete vstupenky na prehliadku, ktorú odporúčame. Krásne zrekonštruovaná obrovská knižnica, nachádza sa tu okolo 17-tisíc kníh v 12 svetových jazykoch. Avšak ani jedna v slovenčine alebo češtine.

  • Nitriansky hrad – krásny výhľad na celú Nitru, obzvlášť pokiaľ navštívite katedrálnu vežu na hrade. Veľmi sa nám páčila aj katedrála Sv. Emeráma, ktorá je súčasťou hradného areálu alebo Diecézne múzeum.

  • Oponický hrad – nachádza sa v tesnej blízkosti Chateau Appony, autom zhruba 5 minútová cesta. Potom je potrebné dôjsť zvyšok pešo.


Záverečné hodnotenie pobytu v Chateau Appony

„Ubytovanie v krásnom zámockom prostredí Chateau Appony odporúčame všetkým! Perfektné služby počnúc recepciou cez personál v reštaurácii až po modernú kuchyňu, podčiarknuté skvelým wellness centrom, nás úplne nadchli. Kladne hodnotíme pokojné prostredie v prírode, mimo akéhokoľvek ruchu mesta. Odporúčame návštevu miestnej knižnice a výlet do neďalekej Nitry na prehliadku hradu.“


👍Pobyt v Chateau Appony bol osobne overený Anetou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 17. 6. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň