Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Karlových Varoch v Park Spa Hoteli Sirius ****

Vydajte sa spolu s Jozefom, členom nášho Travelking tímu, do Karlových Varov. Konkrétne do Park Spa Hotela Sirius ****. Aká bola cesta, ubytovanie, strava a wellness? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Karlových Varoch v Park Spa Hoteli Sirius ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 13. 5. 2022 - 16. 5. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Park Spa Hoteli Sirius ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Karlove Vary
  • Cestoval som s: Maminkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Karlových Varov sme vyrážali autom z Prahy. Cesta trvala zhruba 2 hodiny a hotel sme vďaka navigácii našli bez problémov.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie pri hoteli nie je možné, pretože sa nachádza priamo v kúpeľnej zóne v centre mesta a nemá vlastnú garáž. Ja som parkoval zadarmo kúsok ďalej od centra - v ulici Na Vyhlídce. Do hotela sme potom došli pešo. Ak chcete parkovať v centre, tak sú k dispozícii platené parkoviská, a to buď verejné s cenou okolo 100 Kč/deň, alebo súkromné, napríklad pri Hoteli Thermal za 500 Kč/deň.

Kde sme sa ubytovali?

Park Spa Hotel Sirius **** nájdete na začiatku kúpeľnej zóny pri Dvořákových sadoch a Sadovej kolonáde, kde sa nachádza prvý z miestnych prameňov. Priamo pred hotelom sa rozprestiera pokojná a tichá ulica a výhľad je odtiaľ do sadov a na protiľahlý Hotel Thermal.

Ubytovaní sme boli v dvojlôžkovej izbe. Tá bola, rovnako ako celý hotel, zariadená v historickom štýle s rustikálnymi prvkami. Dominantou hotela je zdobené umelecké schodisko. Na príjemnej atmosfére priestorom dodáva mnoho obrazov a kvetov. V izbe bol klasický nábytok - posteľ, stolík s posedením a písací stôl so zrkadlom. Potešila nás aj fľaša vody, set na prípravu kávy a čaju a misa s ovocím. Izba aj kúpeľne boli čisté a plne funkčné. Musím spomenúť aj to, že kohútiková voda v Karlových Varoch chutí oveľa lepšie ako vo väčšine iných miest.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka bola polpenzia, teda raňajky a večere. Hotel umožňuje vymeniť si večeru za obed, pokiaľ to tak niekomu viac vyhovuje. Tiež je možné si prípadný obed doplatiť a mať tak v hoteli vlastne plnú penziu.

Raňajky sa podávali formou bufetových stolov. Výber bol bohatý a nič nám tu nechýbalo. Pochutnali sme si predovšetkým na kefíre a mliečnych výrobkoch. Večera je potom formou dvojchodového menu s možnosťou výberu z niekoľkých hlavných jedál. Pokiaľ potrebujete špeciálnu stravu (vegetariánsku, bezlepkovú, nízkotučnú a pod.), stačí sa s hotelom vopred dohodnúť.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na obed sme zavítali do reštaurácie Srdcovka, ktorá sa nachádza na Moskovskej ulici. Pripravujú sa tu jedlá českej kuchyne a nechýba ani tankové pivo. Výborné kvalitné jedlo za prijateľnú cenu.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V hoteli sa nachádzajú 3 sauny a tiež balneo centrum s procedúrami. My sme si dopriali klasickú masáž, rašelinový zábal, plynové injekcie a magnetoterapiu. Všetky procedúry prebehli podľa našich predstáv. Personál bol veľmi profesionálny a s plánovaním procedúr sme nemali žiadne starosti.

Kam sa vydať na výlet?

Navštívili sme karlovarskú vyhliadku Diana a tiež múzeum Jana Bechera s ochutnávkou produktov.

Na kúpeľnej promenáde bol v dobe nášho pobytu Festival keramiky, kde sme si kúpili rôzne kuchynské misy, hrnčeky a doplnky na oživenie domova. Bolo to naozaj príjemné spestrenie, a to predovšetkým preto, že nám výrobcovia vždy predstavili svoju prácu a ponúkli nám skvelé ceny. Tento festival sa v Karlových Varoch koná pravidelne dvakrát do roka.


Záverečné hodnotenie pobytu v Park Spa Hoteli Sirius ****

„Park Spa Hotel Sirius **** je pre relaxačný pobyt v Karlových Varoch úplne ideálny. Užili sme si skvelé ubytovanie v komornom historickom štýle aj chutnú stravu. Vďaka tomu, že hotel leží priamo v centre, sme si vychutnávali jedinečnú a pokojnú atmosféru kúpeľnej zóny. Vyskúšali sme tiež procedúry, ktoré boli kvalitné a poskytované príjemným personálom. K nášmu programu sme na odporúčanie recepcie pridali aj múzeum Jana Bechera, kde nás čakala zaujímavá prehliadka s výkladom i ochutnávkou. Do Karlových Varov sa určite znovu vrátime.“


👍 Pobyt vo Park Spa Hoteli Sirius **** bol osobne overený Jozefom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet