Osobne overené: Recenzia zimného pobytu v Jóga & Wellness Resorte Uko v Jizerských horách

Vydajte sa spolu s Nikol, členkou nášho Travelking tímu, do Jizerských hôr. Konkrétne do Jóga & Wellness Resortu Uko. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness, joga a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia zimného pobytu v Jóga & Wellness Resorte Uko v Jizerských horách

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na povianočný pobyt sme s priateľom vyrazili do Jizerských hôr. V detstve som s rodičmi pravidelne každú Veľkú noc jazdila na dovolenku do Bedřichova, kde som už asi 15 rokov nebola. Na tento víkend som sa teda veľmi tešila, pretože cieľom našej cesty bol Jóga & Wellness Resort Uko, ktorý leží práve v Bedřichove. Cesta z Vysočiny nám zabrala aj s prestávkou na kávu cca 3 hodiny (189 km). Zo Žďáru nad Sázavou sme išli smerom na Pardubice, Hradec Králové, cez Jičín a Jablonec nad Nisou.

Ako to bolo s parkovaním?

V hlavnej časti rezortu sú hneď 3 parkoviská. Vo všedné dni sa tu dá zaparkovať bez problémov, cez víkend to môže byť ťažšie. Parkovisko totiž slúži aj pre hostí reštaurácie a bowlingu, takže predovšetkým vo večerných hodinách v piatok a v sobotu býva plné. Štvrtá budova rezortu, ktorá leží asi 200 m mimo areálu, má 2 parkoviská – jedno je hneď pri hlavnej ceste (odtiaľ sa zíde do ubytovania po schodoch), alebo sa dá zájsť až priamo k budove. Parkovanie je v cene balíčka a nie je ho nutné rezervovať vopred.

Jóga & Wellness Resort Uko, Jizerské hory

Kde sme sa ubytovali?

Do Jóga & Wellness Resortu Uko sme prišli o pol ôsmej večer. Recepcia funguje od rána do 18:00 hodín, takže sme sa ešte pred cestou s pani recepčnou dohodli na vyzdvihnutí kľúčov u čašníka v reštaurácii, aby na nás nemusela čakať. Check in prebehol v modernom duchu – pár dní pred pobytom mi prišiel e-mail s odkazom na webovú stránku, kde som vyplnila potrebné údaje o cestujúcich. Pri príchode teda stačilo len prevziať kľúče. Na tých sa nachádzal nielen kľúč od izby, ale aj čip od vchodových dverí do ubytovania aj wellness centra, a k tomu ešte kľúčik od skrinky v šatniach wellness.

Súčasťou rezortu je niekoľko budov, ktoré ležia neďaleko od seba. V prvej budove sa nachádza recepcia, reštaurácia s bowlingom a izby pre hostí. V druhej je wellness centrum, spa s masážami a ďalšie izby. V tretej časti, ak sa nemýlim, sú iba izby. Najvzdialenejšia je štvrtá budova, ktorá leží trošku mimo areálu, asi 200 m pod ním. A práve tu sme boli ubytovaní my. Ide o najpokojnejšiu časť rezortu, ktorá je hneď pri lese a potoku. Okrem izieb tu boli 3 školiace miestnosti a predovšetkým nádherná jogová sála. Aby toho nebolo málo, tak každý objekt ponúka hosťom na využitie priestrannú kuchynku s posedením, kde si môžete pripraviť niečo malé na jedenie, horúce nápoje či využiť chladničku na uskladnenie potravín. Pretože v rezorte dbajú na ekológiu, sú k dispozícii koše na triedený odpad. Veľmi ma potešilo aj to, že sa vo všetkých budovách okrem reštaurácie chodí bez topánok. Chôdza naboso je zdravšia, a navyše potom vo vnútri nie je neporiadok. Samozrejme, kto nerád chodí bosý, môže si priviezť prezuvky.

Ubytovaní sme boli v izbe Deluxe, ktorá má oproti tým štandardným modernejšie vybavenie. Určite odporúčam priplatiť si 300 Kč za noc a užiť si tento vyšší komfort. A ak sa vám podarí, tak poprosiť o výhľad smerom k rieke. Ten sme my, bohužiaľ, nemali, okná mierili k ceste. Aj tak sme si však zurčanie potôčika počas pokojných nocí užili. Rozlohou bola izba menšia, ale bolo tu všetko, čo sme počas dovolenky mohli potrebovať – manželská posteľ s tvrdými matracmi, ktoré preferujeme, veľká šatníková skriňa, stolík s dvoma kresielkami, nočné stolíky a niekoľko druhov osvetlenia. Kúpeľňa bola veľmi priestranná so sprchovacím kútom, WC, vysokým vykurovacím rebríkom na sušenie plaviek aj uterákov. Nechýbalo tu ani kozmetické zrkadlo, fén a uteráky. Nachádzalo sa tu len mydlo na ruky, takže sprchový gél a šampón si dovezte vlastný. 😊 Upratovanie v izbe prebieha 1x týždenne, čo nám nevadilo, pretože postele sme si zvládli ustlať sami, toaletného papiera bol v kúpeľni dostatok a vďaka chôdzi bez topánok sme si do izby nenanosili žiadny bordel.

Jóga & Wellness Resort Uko, Jizerské hory

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Vybrali sme si balíček s polpenziou, takže sme mali v cene raňajky formou bufetu (8:00 - 10:00 hodín) a večere, ktoré boli čiastočne servírované a doplnené o bufet (17:30 - 20:30 hodín). Jedlo sa podáva v prvej budove rezortu s recepciou a reštauráciou, ktorá je veľmi príjemným miestom s posedením na laviciach. Raňajkový bufet sa nachádza hneď pri vstupe a ponúka klasické raňajkové pokrmy, ako sú miešané a varené vajíčka, párky, klobásky, slaninka, výber z niekoľkých druhov syrov a údenín, čerstvú zeleninu a ovocie (napr. melón, ananás, jablká, banány, kivi). Zo sladkých jedál ma potešila ovsená kaša, vianočka a (pravdepodobne) domáca granola plná orieškov, semienok a škorice. Mňam! Samozrejmosťou sú čerstvé žemle a toasty. Sladké pečivo sa obmieňalo, ale vždy tu bol nejaký závin či koláčik. Z nápojového automatu sme si čapovali vodu a džús (pomaranč, jablko), kávový nám zase pripravil cappuccino. Nechýbalo ani mlieko a čaj – vreckový aj z čerstvého zázvoru.

V deň príchodu sme obdržali jedálniček s večerným menu na nasledujúce dni. Na výber boli zakaždým 3 jedlá (jedno vždy vegetariánske), ktoré sa volili dopredu. Prvý večer sme ochutnali pečené rebierka s marinádou, chrenom a chlebom. Boli naozaj vynikajúce a potešilo nás, keď nám pán čašník na stôl priniesol misku s vodou na umytie rúk, čo sa mi teda už dlho nestalo. 😊 Ďalšie večery sme mali morčací steak s tandoori dipom a zemiakovou kašou, zeleninovo-kuraciu zmes s chilli a ryžou a roastbeef s hranolkami. Porcie boli dostačujúce a všetky jedlá nám chutili. Okrem servírovaného hlavného chodu bol k dispozícii menší bufet s 2–3 druhmi polievok (napr. vývar s rezancami, lososový krém, zeleninový krém, kulajda), zeleninou a šalátmi (paradajky, uhorky, listový šalát či kapusta, apod.) k tomu rôzne dresingy a krutónky. A nechýbal ani dezert v podobe domáceho zákusku (napríklad piškótový rez či perník). Ako je bežné aj inde, tak nápoje počas večerí nie sú zahrnuté v cene. Personál je naozaj pozorný, takže sme na objednanie ani pitie nikdy nečakali. Za výhodu považujem, že objednávky nad rámec polpenzie obsluha zapisuje do systému rovno na číslo izby a platilo sa až pri odchode.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Na piatkový obed sme zašli do Coyote Diners & Baru v Liberci, ktorý sa pýši naozaj dobrým hodnotením. Nachádza sa síce v trošku pochybnej budove, ale interiér v americkom štýle sa nám veľmi páčil. Objednali sme hamburgery s hranolkami, dipom a šalátom coleslaw. Všetko bolo úplne vynikajúce! Určite teda môžem odporučiť.
  • Ďalšia liberecká reštaurácia, ktorú môžem vrelo odporučiť, je Ooh Mexicano. V nádhernom pestrofarebnom prostredí miešajú skvelé drinky a varia skvelé mexické jedlo. Vyskúšali sme hovädzie burrito a moje obľúbené enchiladas.
Jóga & Wellness Resort Uko, Jizerské hory

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Do budovy s wellness centrom sa dostanete pomocou čipu na kľúčoch. Otváracia doba sa mení podľa sezóny a toho, či je všedný deň, alebo víkend. Pri príchode sme na recepcii dostali papier s dôležitými informáciami ohľadom pobytu a dozvedeli sme sa z neho aj aktuálnu otváraciu dobu wellness centra. Najprv sa vstupuje do spoločnej šatne so skrinkami (kľúčik od skrinky je súčasťou zväzku kľúčov, ktoré dostanete pri check ine). Potom nasledujú sprchy a vstup do časti s bazénom, či do menšieho saunového sveta.

Bazén je rozdelený na dve časti. Prvá je hlboká a dá sa v nej plávať pár temp, druhú tvorí detský bazén. Zaujímavosťou je, že voda v bazéne je slaná. Na nás bola trošku studenšia, takže sme dali prednosť vírivke. Tú sme si mohli sami zapínať pomocou tlačidla na stene. Ďalej sa tu nachádza kamenná lavica na posedenie, Kneippov kúpeľ a v druhom poschodí je relaxačná miestnosť s ležadlami, dekami a nádherným výhľadom do prírody. V saunovom svete nájdete 3 druhy sáun – fínsku, bylinnú bio saunu a soľný kúpeľ.

Ako výhodu sme vnímali to, že od 19:30 hodín do wellness nesmú deti, takže sme si mohli užiť večernú relaxáciu bez hluku a špliechania. Za poplatok je možné doobjednať si masáže a ďalšie procedúry. V lete je k dispozícii aj vonkajší bazén. Kto dáva prednosť otužovaniu, môže zamieriť k potôčiku, kde sú pripravené aj schody pre pohodlnejší vstup. Manželia Ukovi sa totiž radi pravidelne otužujú a odporúčajú to aj svojim hosťom. 😊

Aké bolo ďalšie vyžitie v hoteli pre deti aj dospelých?

Rezort Uko toho ponúka naozaj veľa. Najväčším lákadlom sú určite rôznorodé lekcie jogy, ktoré vedie buď priamo pani Uková, alebo niektorý z profesionálnych lektorov. Vyberie si naozaj každý, či už začiatočník, sviatočný jogín, alebo pokročilí. Počas pobytu som sa zúčastnila splnovej jogy a musím povedať, že išlo o skvelý zážitok. Jogové štúdio je ladené do mojej obľúbenej fialovej farby, má presklenú stenu s výhľadom na les a na lekcie dohliada nasvietený Buddha. Na zapožičanie je tu všetko, čo na cvičenie i následnú relaxáciu budete potrebovať (jogamatky, deky, vankúšiky, masky na oči). Na lekcie jogy odporúčam včasnú registráciu, pretože predovšetkým víkendové hodiny bývajú obsadené.

V reštaurácii potom nájdete stolný futbal a tiež 3 bowlingové dráhy, kde sa môžete večer zabaviť. Aby si srandu užili aj najmenší, je pri futbale stolička a bowling zase ponúka jednu dráhu pre deti, teda bez žliabkov. V stene oproti jednému zo stolov sa ukrýva vstup do malého detského kútika, ktorý sa detským hosťom veľmi páčil. Ratolesti sa doň uchyľovali predovšetkým v čase večerí.

Vonku pri vstupe na recepciu je šmykľavka, ale len o pár krokov ďalej je oveľa parádnejšie ihrisko s preliezkami, hojdačkami a ďalšími atrakciami. V areáli je tiež umiestnených niekoľko hmyzích hotelíkov, čo sa mi veľmi páčilo.

Rodičov s malými deťmi určite poteší aj to, že na verejnom WC v reštaurácii je pekný prebaľovací pult. K dispozícii sú tu aj detské príbory a podsedáky, aby drobci mohli jesť pri stole s rodičmi.

Kam sa vydať na výlet?

  • Vedeli sme, že nemá byť najlepšie počasie, to nás ale neodradilo od výletu na Ještěd. Skvelé je, že si človek môže sám vybrať, aký kus cesty ujde, prípadne môže vyjsť autom doslova až pod vysielač. My sme zaparkovali na jednom z posledných parkovísk a k Ještědu šli pešo len 1 km. Obklopila nás hustá hmla, takže sme si pripadali ako v horore od Stephena Kinga. Žiadne príšery na nás však nezaútočili, a tak sme úspešne došli až k hotelu a vysielaču. (Ne)prekvapivo ale nebolo príliš vidieť, tak sme sa pozreli aspoň na známu sochu Dieťa z Marsu.

  • Ďalej sme si urobili výlet do 30 km vzdialených Bozkovských dolomitových jaskýň. V zime majú otvorené iba vo všedné dni, a to ešte v rámci obmedzenej otváracej doby. Nám sa pošťastilo stihnúť jednu z posledných piatkových prehliadok. Auto sme nechali na platenom a trochu predraženom parkovisku v obci Bozkov, odkiaľ je to k jaskyniam pešo asi 700 m. Prehliadka so sprievodcom stojí 160 Kč a trvá zhruba 45 minút. Zostúpite počas nej do podzemných jaskýň a uvidíte napríklad jaskyňu Překvapení, Věternú jaskyňu, Půlnočnú jaskyňu či nádherný Jezerní dóm.

  • Vzhľadom k nepriazni počasia sme sa nechali zlákať libereckým Centrom Babylon, kde sa okrem mnohých ďalších vecí nachádza aquapark v steampunkovom štýle. Odporúčam zakúpiť vstupenky online, pretože sú o 10 % lacnejšie. Niekoľkokrát za deň sa tu koná laserová šou. To je síce pekný zážitok, ale bohužiaľ musia byť návštevníci počas týchto predstavení vonku z bazénov. Nepotešila nás ani teplota vody, ktorá údajne mala byť 29 °C, ale bola chladnejšia a teda na nejaké dlhšie posedávanie nie práve ideálna.

  • Bieleho tigra človek nevidí každý deň, a keď už sme boli v Liberci, nemohli sme si ho nechať ujsť. Zamierili sme teda do libereckej zoologickej záhrady, kde sa nám pomerne páčilo. Škaredé počasie nám aspoň trošku vynahradilo malé množstvo návštevníkov. Pošťastilo sa nám vidieť neobvyklé kúpanie slona, ktorého chovateľ sprchoval vapkou, čo sa obrovi nadmieru páčilo. Vstup nás vyšiel na 130 Kč na osobu, ale dajte si pozor na otváraciu dobu. V zime je možný posledný vstup do 15:00 hodín, opustiť areál zoo je potom nutné do 16:00 hodín.

  • Za návštevu stojí aj botanická záhrada, ktorá sa nachádza len kúsok od zoo. Vonkajšia časť je v zime síce uzavretá, ale aj skleníky ponúkajú parádny zážitok. Je tu možné vidieť veľké aj malé kaktusy, sukulenty, mäsožravé rastliny a tiež množstvo ďalších tropických kvetov i stromov. Najviac ma zaujala citlivka hanblivá, ktorá po dotyku zroluje svoje listy. 😊 Súčasťou bola aj menšia, ale pekná časť s akváriom.

  • Ja osobne nelyžujem, takže zimné športy sme vynechali. Všimla som si však, že len kúsok od hotela bol v prevádzke ski areál s umelým zasnežovaním, kde si lyžovanie užívalo množstvo športovcov. Zimné radovánky prebiehali, aj napriek nepriaznivému počasiu, tiež v Ski areáli Ještěd, okolo ktorého sme prechádzali.


Jóga & Wellness Resort Uko, Jizerské hory

Záverečné hodnotenie pobytu v Jóga & Wellness Resorte Uko

„Pobyt v Rezorte Uko sme si parádne užili. Izba Deluxe mala komfortnú posteľ, v ktorej sa nám krásne spalo. Pochutnali sme si na vynikajúcej polpenzii, zrelaxovali sa počas jogy aj vo wellness centre s bazénom, vírivkou a saunami. Všetok personál bol srdečný a nápomocný. Páčili sa mi aj rôzne drobnosti, ako bolo chodenie v interiéroch bez topánok, spoločná kuchynka a vonkajšie hmyzie hotely. Z Bedřichova je to navyše len kúsok na Ještěd, ku ski areálom aj do Liberca.“


👍 Pobyt v Jóga & Wellness Resorte Uko bol osobne overený Nikol, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet