Grandhotel Sluchátko je ubytovanie s dušou. Izby sú zariadené v retro štýle, ktorý vás prenesie do dávnych príbehov, ktoré sa za jeho múrmi odohrávali. Hotel stojí vo Vranove nad Dyjí, len kilometer od slávneho vranovského zámku. Okolie je nabité pamiatkami a prírodnými zaujímavosťami, a tak sa na dovolenke rozhodne nebudete nudiť.

O ubytovaní

Grandhotel Sluchátko nájdete na južnej Morave v malebnom Vranove nad Dyjí. Bývalý zámocký hotel vám ponúkne nielen skvelú polohu blízko výletných cieľov, ale aj interiéry s dušou dávnych príbehov. Príďte si sem užiť bohémsku atmosféru v obklopení sviežej prírody a historických pamiatok.

Dominantou a najväčšou pýchou Vranova je slávny vranovský zámok (1 km), ktorý sa pyšne vypína na 80 m vysokej skale. Jedinečná stavba, ktorá patrí k popredným pokladom stredoeurópskeho baroka, vás pozýva aj na prehliadku vnútorných priestorov. Nahliadnete do honosne zariadených izieb, v ktorých sa písali dejiny šľachtického rodu Althannovcov, a vystúpite na stredovekú vežu s krásnym výhľadom na zámocký areál, záhrady a meander rieky Dyje.

Potulky po pamiatkach návštevou vranovského zámku nekončia. Na námestí (300 m) si pozrite barokový kostol Nanebovzatia Panny Márie, kaplnku sv. Ondreja a morový stĺp. Na prechádzku sa vydajte ku kaplnke Panny Márie Ochrankyne (600 m), ktorá vás prenesie až do antiky, alebo ku klasicistickej Felicitinej studánke (1,3 km).

V lete sa centrom zábavy stáva Vranovská priehrada (1,4 km), ktorá nabáda k rekreácii, kúpaniu aj výletom na loďkách a vodných bicykloch. Na vranovskej pláži čakajú na deti aj dospelých skvelé atrakcie. Nájdete tu tobogan so šmykľavkou, vodné trampolíny alebo zorbing. Odvážne ratolesti si môžu trúfnuť na detský bungee jumping alebo dobrodružný lanový park.

Na prechádzky v tichu prírody láka Národný park Podyjí, ktorý sa rozprestiera v údolí rieky Dyje medzi Vranovom a Znojmom. Tešte sa sem na jedinečnú krajinu, ktorej dominujú strmé skalné steny, meandre a suťové polia. Vyberte sa napríklad na miestne vyhliadky, ako je Claryho kríž (1,3 km) alebo Hallamasskova vyhliadka (10 km), pokračujte na zrúcaninu hradu Cornštejn (9,8 km) alebo omrknite kamenné Ledové sluje (6,5 km). Za kultúrou a vínom si urobte výlet až na koniec národného parku, do kúzelného Znojma (21 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v originálnom hoteli, v ktorom sa písali prvorepublikové príbehy jedného bohémskeho Kabaretu. Izby aj iné vnútorné priestory hotela sú zariadené v retro štýle a uchovávajú si poriadny kus nostalgie.

Vaším útočiskom sa stane dvojlôžková izba s manželskou posteľou a možnosťou prístelky. Súčasťou vybavenia je šatníková skriňa, nočné stolíky a kúpeľňa so sprchovacím kútom alebo vaňou, v ktorej nechýba fén ani uteráky. Samozrejmosťou je bezplatné pripojenie k WiFi.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou hotela je reštaurácia Buď Láska, v ktorej máte príležitosť ochutnať špeciality ukrajinskej kuchyne. Výborné pokrmy pripravujú ukrajinské ženy s láskou k tradícii aj hosťom. Na menu nájdete tradičný boršč, palacinky s hubami, pohánkovú kašu s nakladaným karfiolom, tvarohové lievance s lesným ovocím a ďalšie pochúťky.

K jedlu si doprajete nealkoholický alebo alkoholický drink, ktorý skvele doplní gastronomický zážitok.

Ak ste si vybrali balíček so servírovanými raňajkami, zájdete si na ne do priestorov hotelovej reštaurácie.

Grandhotel Sluchátko ***

Grandhotel Sluchátko ***

8. května 92 , Vranov nad Dyjí
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Bar, který neexistuje s.r.o. IČ: 29362091


732 675 305

recepce@lidizbaru.cz

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zdarma
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Vzdialenosť od jazera
1,4 km
Zastávka
100 m
Aquapark
12,5 km

Tipy na výlet

Zámok Vranov nad Dyjí

Zámok Vranov nad Dyjí Tip na výlet

Barokový zámok, ktorý je dnes národnou kultúrnou pamiatkou, nájdete v západnej časti Národného parku Podyjí. Prvé zmienky o zámku pochádzajú už z Kosmovej kroniky (k roku 1100) a má za sebou skutočne bohatú históriu, v ktorej nie je núdza o početné obliehanie a požiar. K zániku hradu nechýbalo veľa - pred úplnou skazou ho zachránila prestavba na barokový zámok v 17. storočí, ktorá mu vdýchla dnešnú podobu. Počas prehliadky si môžete prezrieť reprezentačné interiéry patriace grófskemu rodu Althannovcov, ktorý inicioval barokovú prestavbu. Ďalší prehliadkový okruh vás zavedie do súkromných apartmánov šľachty, ale aj na hradnú vežu, do sály predkov či barokovej kaplnky Najsvätejšej Trojice z prelomu 17. a 18. storočia.

Otváracia doba:

  • apríl a október: SO -NE: 9:00 - 15:00 hodín
  • máj, jún a september: UT - NE: 9:00 - 16:00 hodín
  • júl - august: UT - NE: 9:00 - 17:00 hodín
  • november - apríl: zatvorené

Vstupné podľa zvoleného okruhu:

  • Dospelí: 100 - 200 Kč
  • Študenti a seniori: 80 - 160 Kč
  • Deti do 18 rokov: 40 - 80 Kč
  • Deti do 6 rokov: zadarmo
Viac informácií
Vranovská přehrada
Vranovská přehrada
Národný park Podyjí
Národný park Podyjí
Znojmo
Znojmo