Vráťte sa v čase a užite si dokonalý pobyt v prvorepublikovom Letohrádku svatý Vojtěch. Bývať budete v štýlovo vybavených izbách a užiť si môžete skvelé raňajky, relaxáciu v privátnej vírivke aj večerné premietanie dobového filmu.

Overené Travelkingom

“Pobyt v letohrádku bol krásnym zážitkom. Atmosféra prvorepublikovej doby pohltí každého návštevníka, akonáhle prekročí prah hotela. Že budú izby zariadené dobovým nábytkom som vedela z fotiek, ale že budeme jesť starými príbormi a všade bude vyhrávať tematická hudba, to som nečakala. Letohrádok je umiestnený kilometer za mestom Počátky a patrí k nemu aj park. Vďaka tomu je tu naozaj pokoj a človek si krásne oddýchne. Nadchlo nás tiež premietanie dobových filmov v salóniku na prízemí, kde bolo možné objednať si počas sledovania večeru z jedálneho lístka a vychutnať si výborné jedlá uvarené podľa dobových receptov.”

Nikola Průdková - Finančný tím
Osobne overené v: Apríli 2022

O ubytovaní

Vráťte sa v čase a ubytujte sa ako za čias prvej republiky, kedy slušné vychovanie a vybraná etiketa bola samozrejmosťou. Letohrádok svatý Vojtěch v obci Počátky na Vysočine je úplným unikátom, začiatky 20. storočia na vás dýchajú z každého kúta hotela a pobyt tu je fantastický zážitok.

V okolí budete mať na prechádzky či jazdy na bicykli prírodu s rybníkmi (Smrčkův, Lihovarský, Nůzov), k prameňu sv. Vojtěcha to budete mať 1,8 km a ku Kamennému kruhu Druidov 2,8 km. Ak zatúžite po poznávaní histórie trochu viac, 17 km od Letohrádku sa nachádza mesto Telč so všetkými svojimi krásami. Navštívte napríklad historické jadro zapísané na Zozname pamiatok UNESCO, židovský cintorín a synagógu a ďalšie slávne miesta.

V zime potom môžete vyraziť aj do ski areálu Antonka (16 km) s 250 m dlhou zjazdovkou alebo ski areálu Vysoká (51 km) so zjazdovkou dlhou 420 m.

Kde budete spať?

Letohrádok ponúka ubytovanie v luxusných dobových izbách. Každá z izieb je odlišná a je pomenovaná po historicky významnej osobnosti. Ubytovať sa tak môžete v izbe Lídy Baarovej, Vlasty Buriana, Jana Wericha alebo napríklad Huga Haasa.

  • Hlavnou výsadou izby Zorky Janů je vlastná infrasauna, ktorú budete mať len pre seba. Ide o pôvabnú izbičku v prvorepublikovom štýle s dvoma spojenými posteľami a kúpeľňou so sprchou.

  • Izba Vlasty Buriana zaujme pôvodnú drevenú podlahu a dobovým dreveným nábytkom s kovovými prvkami. Je vybavený komfortným dvojlôžkom, posedením a samostatnou kúpeľňou so sprchovacím kútom.

  • Pôvabný interiér s maľovaným nábytkom v izbe Hany Vítovej poteší všetky romantické duše. Nechýba manželská posteľ a kúpeľňa so sprchovacím kútom.

  • Útulnej izbe Věry Ferbasovej ladenej do červených farieb dominuje veľká manželská posteľ a posedenie s koženou pohovkou. Kúpeľňa je vybavená sprchovacím kútom.

  • Izba Ladislava Peška je ideálna pre romantický pobyt pre dvoch. Zaujme nádhernou drevenou kúpeľňou s dobovou vaňou, manželská posteľ aj doplnky sú ladené do upokojujúcej zelenej farby.

  • Z priestranného izby Huga Haase dýcha elegancia vďaka nábytku a doplnkom z tmavého dreva. Okrem manželskej postele si môžete pohovieť aj na čalúnenej pohovke, izba ponúka aj možnosť prístelky. V kúpeľni nájdete štýlovú vaňu na nožičkách.

  • Apartmán Svatopluka Beneše ponúka útulnú spálňu s manželskou posteľou a oddelený obývací priestor s pohovkou. V izbe je možnosť prístelky a kúpeľňa je unikátnou dobovou sedacou vaňou.

  • Apartmán Adiny Mandlovej zaujme prepychovým interiérom s dvojlôžkovou posteľou s nebesami, posedením s kreslami pri dobových peciach a rovno dvoma balkónmi s krásnym výhľadom. Súčasťou spálne je aj secesná vaňa.

  • Apartmán Nataši Gollovej ponúkne honosnú dvojlôžkovú posteľ s nebesami, samostatné jednolôžko a výklenok s posedením. Súčasťou je aj priestranná kúpeľňa s dvojitým umývadlom a vaňou.

Na čom si pochutnáte?

Zážitok z letohrádku vkusne doplní štýlová reštaurácia. Obsluhovať vás bude dobovo oblečený personál. Či už si budete pochutnávať na špecialitách podľa tradičných receptov M. D. Rettigovej, alebo si vyberiete z ponuky európskych kuchýň, všetko bude pripravené s láskou, starostlivosťou a z čerstvých surovín z miestnych zdrojov. V letných mesiacoch si môžete tieto pochúťky vychutnať na letnej terase.

Kde budete relaxovať?

V malom wellness si budete môcť oddýchnuť v infra saune, vírivke či pod rukami skúsených masérov pri niektorej z procedúr.

Letohrádek sv. Vojtěch

Letohrádek sv. Vojtěch

U Smrčku 334 , Počátky
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
BEN SOL s.r.o. IČ: 27614760


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
14:00 - 16:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 400 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,5 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
16 km
Bežkovanie
28,3 km

Tipy na výlet

Telč

Telč Tip na výlet

Kde inde stráviť nezabudnuteľné chvíle, než v meste rozprávok, ktoré vás okúzlia svojim renesančným centrom a zámkom s priľahlým zámockým parkom? Vychutnajte si prechádzku mestom, ktoré okúzlilo aj mnoho filmárov i umelcov na čele s maliarom Janom Zrzavým. Najmä rodiny s deťmi si potom užijú prehliadku Telčského domu, kde je možné nahliadnuť do sveta legiend, škriatkov a historických príbehov. V Telči a jej okolí vás ale zaujímavostí čaká oveľa viac.

Čo by ste v Telči nemali minúť?

  • Historické jadro mesta zapísané na Zozname UNESCO
  • Telčský zámok so záhradou a skleníkom
  • Kostol Matky Božej
  • Farský kostol sv. Jakuba Staršieho
  • Kostol sv. Ducha s románskou vežou
  • Barokový morový stĺp
  • Telčský dom a dom U Šeniglov
  • Židovský cintorín a synagóga
  • Nádherné rybníky
Viac informácií
Múzeum Techniky Telč
Múzeum Techniky Telč
Rozhľadňa a náučný chodník Křemešník
Rozhľadňa a náučný chodník Křemešník
Svätojakubská vyhliadková veža
Svätojakubská vyhliadková veža