Či už sa chystáte na športový výlet, dovolenku s rodinou alebo pobyt plný turistiky, v Beskydách sa nájde niečo pre každého. Ubytujte si v Chate pod Lysou a užite si krásne prostredie neďaleko Lysej hory, Satinských vodopádov a ďalších atrakcií. Čerešničkou na torte budú výborné raňajky formou bufetu a relax pri vonkajšom vyhrievanom bazéne.

O ubytovaní

Ako už názov napovedá, Chatu pod Lysou nájdete v Beskydách, na úpätí Lysej hory. Ide o ideálne miesto pre lyžiarov, turistov, rodiny s deťmi aj skupiny priateľov. Kombinácia moderného ubytovania a bohatých možností vyžitia v okolí skrátka sadne takmer každému.

V zime určite náležite oceníte, že sa chata nachádza priamo v Ski areáli Malenovice. Od zjazdovky vás tak bude deliť doslova iba pár krokov. Na lyžiarov čaká v okolí tiež vlek Ostravice (10,2 km), Ski areál Opálená (11,6 km), vlek Sviňorky (17,3 km), vlek Visalaje 24,7 km), Ski park Gruň (26,3 km) a mnohé ďalšie lyžiarske areály. V lete sa môžete vyšantiť v najväčšom českom lanovom bludisku Opičárna (5,1 km), na bobovej dráhe a lanových prekážkach Boboparku Čeladná (13,6 km), alebo pozbierajte odvahu a vydajte sa do korún stromov po Chodníku Valaška (49,5 km).

Tešiť sa môžete aj na krásne výlety. Len kúsok od chaty nájdete krásne Satinské vodopády (4,9 km), o kúsok ďalej sa nachádza prírodná rezervácia Malenovický kotol (2,2 km) a vyraziť môžete aj k mohyle Ivančena (6 ,7 km) alebo Mohelnickemu vodopádu (13,8 km). Na výlet láka tiež oblasť Pustevien (49,4 km) s unikátnymi drevenými stavbami, rašelinová lúka Obidová (15,7 km), jaskynný systém Ondrášovy díry (3,1 km), Studená jaskyňa (3 ,1 km) a ďalšie prírodné a kultúrne pamiatky.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z komfortných izieb a apartmánov. Všetky sú moderne vybavené a disponujú vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom a toaletnými potrebami, zatemňovacími závesmi, televíziou a WiFi pripojením. Z okien izieb budete mať výhľad na do prírody alebo na zjazdovku.

  • Izby Standard ponúknu plochu 14 m² a ubytujú 2-3 osoby. K vybaveniu patria 3 samostatné lôžka, z ktorých 2 môžu byť spojené do dvojlôžka.

  • Izby Comfort sú priestrannejšie (17-22 m²) a vhodné pre 4-5 osôb. Ponúknu 4 lôžka (2 môžu byť spojené do manželskej postele) alebo 3 lôžka a rozkladaciu pohovku.

  • Rodinný apartmán meria 35 m² a zahŕňa spaciu zónu s manželskou posteľou/2 oddelenými lôžkami, obývaciu zónu s rozkladacou pohovkou a vybavený kuchynský kút s jedálenským stolom.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou chaty je štýlová reštaurácia s útulnou, horskou atmosférou. V reštaurácii si pochutnáte na českých aj medzinárodných špecialitách z tých najkvalitnejších surovín. V letných mesiacoch je možné posedieť na vonkajšej terase s obsluhou a detským kútikom.

Kde budete relaxovať?

Na oddych môžete využiť nový, vonkajší vyhrievaný bazén s ležadlami. ​

Niečo naviac

Pre športovcov je v chate k dispozícii úschovňa lyží.

Chata pod Lysou

Chata pod Lysou

Malenovice 258 , Malenovice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Penzion Chata pod Lysou s.r.o. IČ: 21408947


+420 734 866 915

info@chatapodlysou.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
500 Kč/pobyt
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Detské ihrisko
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Fén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,1 km
Vzdialenosť od jazera
10 km
Zastávka
1,3 km
Aquapark
16,4 km
Zjazdovka
5 m
Bežkovanie
1,3 km

Tipy na výlet

Beskydy

Beskydy Tip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy sa, ako názov napovedá, nachádzajú na pomedzí Moravy a Sliezska, a medzi návštevníkmi sa tešia čoraz väčšej obľúbenosti. Niet divu - hory a lesy, pamiatky, krásna príroda aj veľa aktivít - Beskydy majú naozaj čo ponúknuť.

Čo určite musíte vidieť v Beskydách:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické múzeum Tatra Kopřivnice

Turisti a cyklisti by si však nemali nechať ujsť ani vrchol Veľkého Javorníku, Bielu či Radhošť so sochou bájneho Radegasta, milovníci pamiatok a histórie zase Valašské múzeum v prírode v Rožnove pod Radhoštěm, Štramberk čiže Valašský betlehem, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámok. Významné je tiež mesto Příbor, kde sa narodil lekár-neurológ a zakladateľ psychoanalýzy Sigmund Freud a kde sa tiež dodnes nachádza jeho rodný dom.

Viac informácií
Lysá hora
Lysá hora
Satinské vodopády
Satinské vodopády
Ondrášove diery
Ondrášove diery