Moravskosliezske Beskydy toho majú veľa čo ponúknuť, obzvlášť pokiaľ ste milovníci horskej turistiky a rôznorodých aktivít. Ubytujte sa v Chate Barborka a užívajte si krásy prírody, polpenziu aj biliard. Ľahko na dosah budete mať zaujímavé turistické ciele, napríklad slávne Pustevny.

O ubytovaní

Chata Barborka ponúka celoročné ubytovanie v obci Horní Bečva v krásnom prostredí Moravskosliezskych Beskýd. Poskytuje ideálne zázemie pre zjazdové aj bežecké lyžovanie, pešiu turistiku, cykloturistiku, kúpanie a výlety do okolia. Napríklad nádherné Pustevny sú vzdialené len cca 13 km a vyraziť môžete aj ku Zrubu Petra Bezruče (29 km), na Chodník Valaška (13,2 km) alebo k nádherným Satinským vodopádom (36,5 km).

V zime vás zas čaká najmä zábava na lyžiach, k najbližšej zjazdovke Ski rezortu Rališka to budete mať necelé 2 km. Vyskúšajte tiež Ski Malenovice (36,6 km) s 5 zjazdovkami alebo Ski Park Gruň (22,2 km) s necelými 4 km tratí. V okolí nájdete aj Ski areál Palkovice (39,4 km) a ďalšie lyžiarske strediská. Bežkári zase môžu vyraziť k chate Ondřejník (40,2 km) alebo do Ski Opálená (36,9 km), odkiaľ vedie hneď niekoľko udržiavaných bežkárskych tratí.

V lete sa vydajte k vodnej nádrži Horní Bečva, vzdialenej len 1,3 km, alebo na Rožnovské kúpalisko (12,3 km). Celoročné vodné radovánky si užijete v Aquaparku Frenštát pod Radhoštěm (23,5 km) alebo v Aquaparku Olešná (46,6 km). A na nedostatok výletných cieľov sa nemusíte sťažovať ani pri nepriaznivom počasí, na dosah budete mať skleníky Tropic Hukvaldy (34,1 km), Múzeum Tatra Kopřivnice (34,4 km), Valašské múzeum v Rožnove pod Radhoštěm (13,1 km) a ďalšie atrakcie.

Kde budete spať?

Na Chate Barborka budete mať k dispozícii jedno z 51 lôžok na 18 dvoj až šesťlôžkových izbách, buď so sociálnym zariadením na poschodí, alebo s vlastnou kúpeľňou priamo v izbe.

Na čom si pochutnáte?

V miestnej reštaurácii vás upútajú masívne drevené lavice alebo kožušiny na stenách. Môžete tu posedieť pri dobrom jedle, pri bare alebo pri krbe. V lete oceníte terasu.

Niečo naviac

Ďalej môžete využiť klubovú miestnosť s TV so satelitným prijímačom, biliard, prípadne si zapožičať knihy, časopisy a spoločenské hry a športové potreby podľa aktuálnej ponuky. WiFi pripojenie k internetu zadarmo.

Chata Barborka

Chata Barborka

Horní Bečva 988 , Horní Bečva
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Alena Hessová IČ: 01686607


+420 774 831 999

mail@chata-barborka.cz

Check In
15:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,2 km
Zastávka
0,4 km
Zjazdovka
1,6 km
Bežkovanie
13 km

Tipy na výlet

Beskydy

Beskydy Tip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy sa, ako názov napovedá, nachádzajú na pomedzí Moravy a Sliezska, a medzi návštevníkmi sa tešia čoraz väčšej obľúbenosti. Niet divu - hory a lesy, pamiatky, krásna príroda aj veľa aktivít - Beskydy majú naozaj čo ponúknuť.

Čo určite musíte vidieť v Beskydách:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické múzeum Tatra Kopřivnice

Turisti a cyklisti by si však nemali nechať ujsť ani vrchol Veľkého Javorníku, Bielu či Radhošť so sochou bájneho Radegasta, milovníci pamiatok a histórie zase Valašské múzeum v prírode v Rožnove pod Radhoštěm, Štramberk čiže Valašský betlehem, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámok. Významné je tiež mesto Příbor, kde sa narodil lekár-neurológ a zakladateľ psychoanalýzy Sigmund Freud a kde sa tiež dodnes nachádza jeho rodný dom.

Viac informácií
Pustevny
Pustevny
Jurkovičova rozhľadňa
Jurkovičova rozhľadňa
Chodník Valaška
Chodník Valaška