Sport hotel Dolní Morava *** na pomedzí Orlických hôr a Jeseníkov neposkytuje len možnosť turistiky a lyžovania. Užijete si tu aj relaxáciu vo wellness s bazénom a vírivkou, vstup do cvičebnej sály, zľavu na privátny wellness a nudiť sa nebudú ani deti. Pre tie je tu detský kútik, ihrisko aj vnútorná herňa so stolným futbalom a stolným tenisom.

O ubytovaní

Sport hotel Dolní Morava *** stojí v malebnej horskej oblasti Králického Sněžníka na pomedzí Orlických hôr a Jeseníkov v obci Dolní Morava. Ako už názov napovedá, hotel bude ideálnym miestom pre milovníkov aktívnej dovolenky, nájde sa ale množstvo príležitostí aj k príjemným prechádzkam a ničím nerušenej relaxácii. Obľúbený Chodník v oblakoch je odtiaľ len 3 km, rovnako ďaleko je aj Mamutíkov vodný park, Lanový park a Bobová dráha.

Športovci môžu využiť najmä susedný areál Větrný Vrch (190 m), kde sa v lete vyšantia na beach volejbalovom ihrisku a v zime pokoria 2 modré zjazdovky. O kus ďalej čaká Skiresort Dolní Morava (3,1 km) s dokonale upravenými 5 zjazdovkami všetkých obtiažností. Na dosah budete mať aj cca 25 km udržiavaných bežeckých tratí. Zohriať sa potom môžete v hotelovom wellness alebo v termálnych kúpeľoch Velké Losiny (33,9 km).

Na výlet sa vydajte na horu Matky Božej (8,3 km) s kláštorom Dolní Hedeč a pôsobivým výhľadom na Králíky, Suchý vrch a Králický Sněžník. V spomínaných Králíkoch (7,9 km) potom zaplesá srdce každého nadšenca vojnovej histórie, nachádza sa tu totiž Vojenské múzeum a okolie je bohaté na pozostatky pevnostného systému, vrátane pevností Hůrka (6 ,7 km), Bouda (25 km) a Hanička (38,3 km). Skvelý výhľad si užijete aj z rozhľadní Klepáč (3,3 km), Křížová hora (14 km) a Suchý vrch (23,1 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete vo svetlej a útulnej izbe typu Standard s televíziou, internetom a vlastnou kúpeľňou.

  • Dvojlôžková izba má plochu 16-19 m² a môže byť vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami.

  • Trojlôžková izba meria 25 m² a nájdete v nej manželskú posteľ a samostatné jednolôžko.

  • Štvorlôžková izba s plochou 25 m² zahŕňa manželské dvojlôžko a 2 jednolôžkové postele.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii na vás čakajú najmä výborné regionálne pokrmy. Reštaurácia používa vo veľkej miere lokálne suroviny od pečiva a zeleniny z Králíkov až po bylinky z vlastnej záhradky. V lete je k dispozícii aj terasa.

Kde budete relaxovať?

Maximálnu relaxáciu zažijete v hotelovom wellness centre. V bazéne s rozmermi 9x4 metre si pohodlne zaplávate a uvoľníte sa vo vírivke až pre osem osôb. Ďalej je k dispozícii fínska sauna a ponuka masáží na objednanie. Hotelový masér má mnohoročnú prax a poskytne vám klasickú či športovú masáž.

Cestujete s deťmi?

Deti sa môžu vyšantiť na vonkajšom detskom ihrisku. Vo vybraných termínoch ako sú letné prázdniny, Vianoce a Veľká noc prebieha v hoteli tiež animačný program plný hier, aktivít a súťaží.

Niečo naviac

Aby hotel odzrkadlil svoj názov, ponúka tiež množstvo možností športového vyžitia. Zacvičiť si môžete vo fitness aj v cvičebnej sále, kde nechýbajú kettlebelly, gymbally, medicimbaly, činky a ďalšie vybavenie. K dispozícii je tiež stolný tenis, v lete pétanque, bedminton a beach volejbal. Zapožičať si môžete bicykle.

Sport Hotel Dolní Morava ***

Sport Hotel Dolní Morava ***

Dolní Morava 53 , Králíky
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
HOTEL na Větráku s.r.o. IČ: 06788645


+420 602 785 999

recepce@sporthoteldm.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Baby friendly
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
0,2 km
Bežkovanie
3,1 km

Tipy na výlet

Sky Bridge 721 na Dolnej Morave

Sky Bridge 721 na Dolnej Morave Tip na výlet

Poprechádzajte sa po najdlhšej visutej lávke na svete. Nájdete ju na Dolnej Morave v pohorí Kralický Sněžník, kde most s menom Sky Bridge 721 spája dva horské hrebene - Slamník a Chlum. V takmer 95 metroch nad zemou si užijete jedinečnú 721 metrov dlhú prechádzku. Ocitnete sa tak v nadmorskej výške 1 116 metrov, vďaka čomu sa vám naskytnú úžasné pohľady na okolitú malebnú kopcovitú krajinu.

Na druhom konci lávky ale ešte nič nekončí, vaša cesta pokračuje po nadväzujúcej náučnej ceste Most času, ktorá je prepojená s prvkami rozšírenej reality. K Sky Bridge 721 môžete pohodlne vyjsť lanovkou a užiť si tak nenáročnú prechádzku po hrebeňoch hôr s nezabudnuteľnými zážitkami.

Otváracia doba:

  • Lávka bude prístupná návštevníkom po celý rok
  • 1.5. - 30.6. denne od 10:00 do 16:00 hodín
  • 1.7. - 31.8. denne od 9:30 do 18:00 hodín
  • Ostatné mesiace budú doplnené

Vstupné:

  • Lávka bez lanovky:
    • Dospelý: 350 Kč, dieťa do 15 rokov: 245 Kč.
  • Lávka s lanovkou nahor:
    • Dospelý: 575 Kč, dieťa do 15 rokov: 400 Kč.
  • Lávka s lanovkou nahor aj dolu:
    • Dospelý: 800 Kč, dieťa do 15 rokov: 550 Kč.

(Zdroj fotky: DolniMorava.cz)

Viac informácií
Chodník v oblakoch Dolní Morava
Chodník v oblakoch Dolní Morava
Dolní Morava
Dolní Morava
 Zážitky pre deti - Dolní Morava
Zážitky pre deti - Dolní Morava