Vydajte sa do Valtíc a zažite nefalšované opojenie moravským vínom, talianskym proseccom, svetovým rumom a hlavne krásami južnej Moravy. V Prosecco Rezidencii Marko *** budete ubytovaní v pohodlných a štýlových izbách a každý deň sa môžete tešiť na výbornú polpenziu. Okrem posedenia v unikátnej prosekárni s výberom toho najlepšieho prosecca si vychutnáte aj neobmedzený vstup do nového hotelového wellness a bazénu. Dni môžete tráviť výletmi po najkrajších miestach regiónu.

Overené Travelkingom

“V Prosecco Rezidencii Marko *** sme strávili krásne 3 dni. Personál bol báječný - boli to naozajstní a vždy usmiati profíci. Zvláštnu poklonu si zaslúži pán kuchár. Ďalšou výhodou je lokalita – akonáhle sme prešli vstupnou bránou, mali sme pocit, akoby sme sa ocitli niekde v talianskom Toskánsku. Na vínnom lístku nájdete desiatky druhov Prosecca, exkluzívnych rumov aj vína. Keď k tomu pripočítam moderné wellness a úžasné okolie plné trakcií, a tie pravé ingrediencie pre pobyt vo dvojici sú na svete.” Prečítajte si celú recenziu

Vladimír Dvořák - Obchodný tím
Osobne overené v: Marci 2023

O ubytovaní

Valtický región je známy svojimi jedinečnými a znamenitými vínami. Pri pobyte v Prosecco Rezidencii Marko si prídu na svoje nielen milovníci moravských vín, ale aj nadšenci suchšieho prosecca. Hotel zariadený v toskánskom štýle vás uvíta s pohostinnosťou typickou pre Juhomoravákov. Ubytovanie sa nachádza len 5,3 km od Lednických rybníkov a 10 km od zámku Mikulov. K Lednicko-valtickému areálu to budete mať 11,5 km.

Z programu rozhodne nesmiete vynechať návštevu zámku Valtice (5,4 km), ktorý vás očarí barokovou výzdobou. V súčasnosti je jednou z pamiatok UNESCO a v jeho pivnici sídli Salón vín Českej republiky so stálou degustačnou expozíciou. Z historických vinárskych pivníc stojí za návštevu predovšetkým Zámecká (5,3 km) a Křížová pivnica (4,3 km), alebo si rovno prejdite labyrint valtického podzemia.

Medzi ďalšie lákadlá Lednicko-valtického areálu patrí samozrejme romantický, novogotický zámok Lednice (11,7 km) obklopený nádherným parkom. Ten je s rozlohou okolo 200 hektárov dokonca jedným z najväčších v Európe a nájdete v ňom mnoho zaujímavostí – palmový skleník, benátsku fontánu, minaret, rímsky akvadukt, čínsky pavilón a umelú zrúcaninu Janův hrad.

K príjemnému výletu pozýva aj mesto Mikulov, vzdialené cca 10 km. Vedie sem okrem iného hneď niekoľko cyklotrás. A čo v Mikulove uvidíte? Barokový zámok s expozíciou Regionálneho múzea, Dietrichsteinskú hrobku, Svatý kopeček s pútnickou kaplnkou sv. Šebestiána, zvonicou a Božím hrobom alebo kostol sv. Václava. V pravej vinárskej tradícii sa v meste často organizujú najrôznejšie slávnosti, večery s cimbálovou hudbou a iné kultúrne podujatia, nudiť sa tu rozhodne nebudete.

Kde budete spať?

Dvojlôžková izba bez terasy (20 m²) je klimatizovaná, vybavená king size posteľou s luxusnými matracmi a poteší vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom, fénom a balíčkom prírodnej kozmetiky. Toaleta je samostatne. Nechýba WiFi pripojenie, televízia či minibar. Táto izba umožňuje 2 prístelky, celkovo tak ubytuje až 4 osoby.

Dvojlôžková izba s terasou (20 m²) je rovnako vybavená ako varianta bez terasy, čaká na vás teda veľká komfortná posteľ, luxusná kúpeľňa s fénom a prírodnou kozmetikou, oddelená toaleta, klimatizácia, WiFi pripojenie, televízia a minibar. Výhodou je prístup na priestrannú terasu. Do izby je možné nachystať 1 prístelku, dohromady je tak vhodná až pre 3 osoby.

Apartmán Deluxe s terasou (60 m²) je rozdelený na spálňu s pohodlným dvojlôžkom kráľovskej veľkosti a obývacia izba s rozkladacím gaučom, ktorá poslúži ako prístelka pre 1 až 2 osoby. Má tiež klimatizáciu, samostatnú kúpeľňu s fénom a prírodnou kozmetikou, oddelené WC, WiFi, TV a minibar. Navyše budete mať k dispozícii stôl so stoličkami na posedenie a terasu.

Na čom si pochutnáte?

Dobré víno si môžete vychutnať aj pri jedle v hotelovej reštaurácii. Tešte sa na chutné raňajky formou bufetu a servírované večere. Miestny kuchár si potrpí na kvalitné suroviny od lokálnych farmárov. Pripravuje z nich pochúťky moravskej kuchyne aj svetové špeciality.

Hľadači pravej moravskej atmosféry by mali rozhodne navštíviť vínnu pivnicu hotela a "okoštovať" to najlepšie od miestnych majstrov vinárov. V storočnej pivnici v útrobách hotela si môžete užiť pohodový večer s priateľmi alebo si za poplatok dopriať náučnú ochutnávku vín s profesionálnym sommeliérom.

Hotel nezabúda ani na priaznivcov tvrdšieho alkoholu. Tie tu čaká zásoba excelentných rumov z celého sveta.

Kde budete relaxovať?

V priestoroch hotela si môžete vychutnať relax vo vnútornom bazéne alebo si uvoľniť telo aj myseľ v jednej z dvoch víriviek. Perfektný odpočinok zakončite leňošením v odpočinkovej zóne.

Niečo naviac

Už ste niekedy boli v prosekárni? Priamo v hoteli Prosecco Rezidencia Marko sa nachádza unikátna prosekárna a je jediná svojho druhu v širokom i ďalekom okolí. Môžete tu ochutnať jedinečné talianskej prosecco a vybrať si to najchutnejšie - k dispozícii budete mať okolo 30 druhov.

Prosecco Residence Marko ***

Prosecco Residence Marko ***

Úvaly 9, , Valtice2 Valtice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Rimaros s.r.o. IČ: 04601122


+420 608 200 451

info@residencemarko.cz

Check In
15:00 - 19:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 400 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Úschovňa bicyklov
Požičovňa bicyklov
Baby friendly
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
4,2 km
Vzdialenosť od jazera
5,8 km
Zastávka
0,5 km

Tipy na výlet

Lednicko-valtický areál

Lednicko-valtický areálTip na výlet

Pre všetkých milovníkov zámkov, parkov a krásnej prírody je tu Lednicko-valtický areál, ktorý spája to najlepšie z južnej Moravy. Ide o najrozsiahlejší krajinný celok v Európe a je od roku 1996 zapísaný ako súčasť svetového a kultúrneho dedičstva UNESCO.

Čo patrí medzi skvosty Lednicko-valtického areálu?

  • Zámok Lednice
  • Zámok Valtice
  • Janův hrad

Okrem krásnych zámkov s udržiavanými zámockými záhradami sa môžete vydať k Minaretu a užiť si rozhľad do širokého okolia. Navštívte tiež Apollonov chrám, Kolonádu na Reistně, Rybniční zámoček, Obelisk a Rendes-vous.

Viac informácií
Mikulov
Mikulov
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia