Okolie vodnej nádrže je naozaj kúzelné a predovšetkým posiate rôznymi pamiatkami a atrakciami. Vydajte sa do obce Milevsko, ubytujte sa v Penzióne MAVL a preskúmajte všetky možnosti tejto lokality. V cene balíčka je chutná polpenzia, neobmedzený vstup do vonkajšieho bazéna a tenis. Dve deti do 12 rokov majú pobyt s vami zadarmo. Na výlet sa vydajte na zámok Orlík, hrad Zvíkov či ku Schwarzenberskej hrobke.

O ubytovaní

Penzión MAVL sa nachádza v malebnej dedinke Přeštěnice neďaleko Milevska. Príďte si užiť pohodovú dovolenku a spoznať krásy južných Čiech.

Len 5 km od penziónu leží v zvlnenej krajine stredného Povltaví mesto Milevsko, ktorého dominantou je premonštrátsky kláštor. Ide o najstarší kláštor v južných Čechách, ktorý nesie stopy všetkých architektonických štýlov od románskeho obdobia cez gotiku až po baroko. V letných mesiacoch tu láka na osvieženie kúpalisko Milevsko.

Skvelými výletnými cieľmi sú tiež hrad Zvíkov (20 km), zámok Orlík (23 km) alebo nádherné mesto Bechyně (27 km) s preslávenými kúpeľmi a krásnym zámkom. V neďalekom Tábore (23 km) môžete navštíviť múzeum husitstva, stredoveké podzemie alebo zoologickú záhradu. Ďalším z juhočeských skvostov je Písek (30 km), kde sa prejdete po najstaršom moste v strednej Európe a za návštevu stojí tiež expozícia Prácheňského múzea umiestnená v gotickej budove hradu Písek.

Neďaleký športový areál Monínec (16 km) ponúka pestré aktivity po celý rok. Jeho súčasťou je napríklad zázemie pre golf, tenis, rybolov či bike park. V zime sa areál mení na obľúbené lyžiarske stredisko.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete vo dvojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou. Všetky izby sú klimatizované a okrem pohodlnej postele v nich nájdete napríklad WiFi pripojenie, posedenie a minibar.

Na čom si pochutnáte?

V príjemnej reštaurácii na vás každé ráno budú čakať bohaté bufetové raňajky. Počas dňa je prípadný hlad či chuť možné zahnať pokrmami zo stáleho jedálneho lístka reštaurácie. Večer sa môžete tešiť na servírované večere.

Penzion MAVL

Penzion MAVL

Přeštěnice 6 , Milevsko
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Václav Mára IČ: 16835841


775 562 206

penzion@penzionprestenice.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Minibar
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
27 km
Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
6 km
Bežkovanie
16 km

Tipy na výlet

Orlická priehrada

Orlická priehrada Tip na výlet

Orlická priehrada čiže vodná nádrž Orlík je súčasťou Vltavskej kaskády a prehradzuje tok rieky Vltavy v okrese Příbram. Svoj názov dostala podľa hradu, ktorý sa pôvodne týčil nad hlbokým údolím Vltavy a ktorý sa dnes, už ako zámok Orlík nad Vltavou, nachádza len pár metrov od vodnej hladiny priehrady. Svojím objemom zadržanej vody je Orlík najväčšou nádržou v Českej republike.

Okrem vodnej dopravy slúži priehrada tiež ako rekreačné stredisko s množstvom prírodných i kultúrnych zaujímavostí v okolí.

Navštívte treba hrad Zvíkov, odkiaľ je krásny výhľad na sútok Vltavy s Otavou, Podolský most, kde sa pri nízkom stave vody odkrývajú základy najrôznejších stavieb, alebo jeden z 13 kempov s plážami, kde si môžete okrem kúpania aj zasurfovať alebo si zapožičať loďky či vodné bicykle.

Viac informácií
Hrad Zvíkov
Hrad Zvíkov
ZOO Tábor
ZOO Tábor
Jordánsky vodopád
Jordánsky vodopád