Pension Linden nájdete priamo v historickom centre Českého Krumlova. Počas chvíľky tak dôjdete ku všetkým pamätihodnostiam, do reštaurácií i kaviarní. V cene balíčka sú raňajky formou bufetu a fľaša vína v izbe, ktorá večer určite príde vhod.

O ubytovaní

Pension Linden sa nachádza v samom srdci Českého Krumlova. Vďaka vynikajúcej lokalite penziónu budete mať historické centrum ako na dlani a môžete tak ľahko objavovať pamätné miesta aj kúzelné zákutia v okolí. K dominante Českého Krumlova, rovnomennému renesančnému zámku, dôjdete už za pár minút (729 m). Blízko to budete mať aj k ďalším krásnym miestam, navštívte malebné námestie Svornosti (195 m), Mestský park (314 m) alebo historickú časť Latrán (579 m). Nielen milovníci kultúry by si mali urobiť prechádzku aj k známemu Otáčavému hľadisku v zámockej záhrade (1,2 km) alebo zavítať do Regionálneho múzea v Českom Krumlove (495 m).

V Českom Krumlove môžete vidieť aj technickú raritu - grafitová baňa (1,2 km), kde si v hĺbke 70 m pod povrchom zeme prezriete, ako sa ťažila tuha, a zveziete sa banským vláčikom. Obľúbenými turistickými cieľmi v okolí sú napríklad Ptačí hrádek (1,9 km), zrúcanina hradu Dívčí kámen (11,9 km) či Chodník korunami stromov (32 km). Ako na dlani uvidíte Český Krumlov a jeho okolie z rozhľadne Kleť (8 km) pri Chlume. Vyraziť môžete aj k vodnej nádrži Lipno (32,6 km), ktorá je skvelým miestom pre letné osvieženie pri kúpaní, a užijete si tu aj množstvo športov, bobovú dráhu a ďalšie radovánky. Počas zimy je možné si pobyt spestriť lyžovaním v Ski areáli Lipno (30,6 km).

Kde budete spať?

Vaším dočasným domovom sa stane jedna z nedávno rekonštruovaných izieb, ktorá vám poskytne maximálne pohodlie. Všetky izby sú vybavené vlastným sociálnym zariadením s vaňou alebo sprchovacím kútom. K dispozícii je tiež rýchle WiFi pripojenie a televízia. Nechýba ani chladnička, fén a kávovar.

  • Dvojlôžková izba Superior meria 20 m² a nájdete v nej manželskú posteľ, toaletný stolík a kreslá na posedenie.

  • Trojlôžková izba Superior o ploche 25 m² ponúkne 3 lôžka, toaletný stolík a posedenie s kreslami či malou pohovkou.

Na čom si pochutnáte?

Priamo v penzióne sa servírujú bohaté a chutné raňajky formou bufetu. V budove sa nachádza aj samoobsluha Večerka a kaviareň Creperie.

Cestujete s deťmi?

Zhruba 20 metrov od penziónu nájdete veľké detské ihrisko.

Pension Linden

Pension Linden

Kájovská 62 , Český Krumlov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Pelikan Hotels & Restaurants s.r.o. IČ: 06413641


+420 602 484 466

info@pensionlinden.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 280 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
10 m
Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
10,3 km
Bežkovanie
10,3 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO) Tip na výlet

Český Krumlov je perla Južných Čiech a právom tiež jedno z najnavštevovanejších miest u nás. Romantické mestečko s bohatou históriou a impozantným zámkom sa nachádza na rieke Vltave, ktorá dodáva celému miestu skutočne rozprávkovú atmosféru. V centre aj na nábreží na vás čakajú historické budovy, výborné reštaurácie, dobové obchodíky a predovšetkým veľa kultúrneho vyžitia. Celá oblasť, ktorá je nazývaná "Bránou Šumavy" je od roku 1992 zapísaná na zoznam UNESCO.

Čo nevynechať pri návšteve Českého Krumlova?

  • Štátny hrad a zámok Český Krumlov
  • Zámockú záhradu s otáčavým hľadiskom
  • Zámockú veža
  • Navštívte tiež Múzeum voskových figurín, 3D múzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostol sv. Víta alebo miestny pivovar.

Medzi najvýznamnejšie kultúrne podujatia patrí Medzinárodný hudobný festival Český Krumlov alebo Festival barokových umení.

Viac informácií
Zámok Český Krumlov
Zámok Český Krumlov
Hluboká nad Vltavou
Hluboká nad Vltavou
České Budějovice
České Budějovice