Hotel Lafayette *** nájdete v Olomouci. Behom pár minút dôjdete do krásnych Smetanových sadov aj Galérie Šantovka s obchodmi a kinom. Len 800 m ďalej leží centrum mesta so všetkými pamiatkami. Tešte sa na izby vybavené masívnym nábytkom aj raňajky formou bufetu. Určite využijete aj 20 % zľavu na miestne Region Card, vďaka ktorej získate množstvo výhod na atrakcie, pamiatky aj MHD.

O ubytovaní

Hotel Lafayette sa nachádza v pokojnej a zelenej vilovej štvrti len 10 minút chôdze od centra Olomouca. V novo zrekonštruovanej secesnej budove tu nájdete moderné ubytovanie, odkiaľ to budete mať na najkrajšie miesta „perly Hanej“ doslova pár krokov.

Srdcom mesta je Horné námestie (1,2 km), ktorému dominuje stĺp Najsvätejšej Trojice zapísaný na Zozname UNESCO a goticko-renesančná radnica s orlojom. Ďalšou zaujímavou pamiatkou je Olomoucký hrad (2,2 km), ktorého súčasťou je architektonicky veľmi cenný románsky biskupský palác s bohatou ornamentálnou výzdobou pripomínajúcou plastickú čipku. V historickom centre nájdete aj unikátny súbor siedmich barokových fontán.

Za výlet rozhodne stojí bazilika Navštívenia Panny Márie na Svätom Kopčku ležiaca asi 10 km od hotela. Neďaleko tohto pútnického miesta láka na návštevu olomoucká zoologická záhrada s rozsiahlou expozíciou morských akvárií či spoločným výbehom vlkov a medveďov. V areáli zoo je tiež vyhliadková veža, odkiaľ je vidieť celý Olomouc a značnú časť Moravy.

Skvelými cieľmi celodenného výletu sú napríklad hrad Bouzov (34 km), Helfštýn (33 km) a Sovinec (34 km), prípadne nádherný Moravský kras s priepasťou Macochou (59 km).

Milovníci dobrého jedla by mali ochutnať pivo z niektorého zo znamenitých olomouckých pivovarov, ako je napríklad pivovar Moritz, Svätováclavský pivovar či Svätokopecké pivo. Za gastronomickými zážitkami vyrazte do neďalekých Loštic, kde sa nachádza nielen výrobňa, ale aj múzeum slávnych olomouckých tvarôžkov. Tento výlet si môžete spríjemniť ochutnávkou dobrôt v Tvarůžkovej cukrárni (33 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v elegantnej dvojlôžkovej izbe typu Standard s vlastnou kúpeľňou. Okrem pohodlnej postele a nábytku z masívu sa o váš komfort v izbe postará klimatizácia, WiFi pripojenie, televízia, minibar, telefón a fén.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno si vychutnáte bohaté raňajky vo forme bufetu.

Niečo naviac

Hotel nesie meno po francúzskom generálovi, markízovi de La Fayettovi. Tento osvietenský šľachtic a presvedčený demokrat bol medzi rokmi 1794 a 1797 v Olomouci internovaný ako zajatec prusko-rakúskej koalície v dobách napoleonských vojen.

K menu tejto významnej osobnosti odkazujú aj izby, ktoré sú pomenované podľa blízkych generála La Fayetta. Nájdete tu tak napríklad izbu Adriena, Anastázie, Antoinetta, Virgínie, Mahler, Laudon, Luisa a ďalšie.

Hotel Lafayette ***

Hotel Lafayette ***

Alšova 178/8 , Olomouc
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Hotel LAFAYETTE, s.r.o. IČ: 64613267


+420 585 436 600

hotel@lafayette.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
500 Kč/pobyt
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,1 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
3,3 km
Zjazdovka
16,3 km
Bežkovanie
14 km

Tipy na výlet

Olomouc

Olomouc Tip na výlet

Olomouc je nielen živým študentským mestom, v ktorom nie je núdza o skvelé kaviarne, bary a reštaurácie. Nájdete tu nespočetné množstvo pamiatok a zaujímavých miest, ako sú kláštory a chrámy, vyhliadky, múzeá i rozľahlé parky. Dominantou mesta je barokový stĺp Najsvätejšej Trojice na Hornom námestí, zapísaný od roku 2001 medzi pamiatky UNESCO.

Čo patrí ku skvostom Olomouca?

  • Radnica s orlojom
  • Súbor šiestich olomouckých barokových fontán
  • Olomoucký hrad
  • Z múzeí navštívte Arcidiecézne múzeum, Múzeum umenia Olomouc alebo Vlastivedné múzeum. Neďaleko Olomouca, v Lošticiach, sa nachádza Múzeum Olomouckých tvarôžkov.

Nevynechajte ani miestnu zoologickú záhradu na Svatom Kopečku, kde na vás čaká okrem iného tiež priechod výbehom opíc, obrie akvárium alebo rozhľadňa. Na Svatom Kopečku, ktorý sa nachádza asi 5 km od Olomouca, leží tiež nádherná Bazilika Panny Márie, ktorá je vyhľadávaným pútnickým miestom.

Viac informácií
Olomoucké parky a skleníky
Olomoucké parky a skleníky
Hrad Sovinec
Hrad Sovinec
Zoo Olomouc
Zoo Olomouc