Z Penziónu Roubenka Bušeranda na vás dýchne tá pravá vidiecka atmosféra. Užijete si tu dovolenku v obklopení prírody na príjemnej polosamote. Poloha drevenice je ideálna na preskúmanie neďalekého Národného parku České Švajčiarsko, CHKO Labské pískovce alebo slávneho mesta Děčín. Na oddych vám zase poslúži terasa a záhrada s bazénom.

O ubytovaní

Penzión Roubenka Bušeranda sa nachádza v obklopení nádhernej prírody CHKO Labské pískovce neďaleko obce Janov. Spoznajte neďaleký Národný park České Švajčiarsko – prebádajte skalné útvary, rozhliadnite sa z vysokých skál, preplavte sa po rieke Kamenice a navštívte svetoznámu Pravčickú Bránu. To všetko budete mať z malebnej drevenice ľahko na dosah.

Priamo v Janove môžete obdivovať krásny veterný mlyn holandského typu (500 m) a vystúpiť na 40 m rozhľadňu Janov (1,3 km). Ďalej môžete pokračovať až na územie Národného parku České Švajčiarsko, ktoré je plné skalných miest, roklín a tiesňav, stolových hôr a atraktívnych skalných vyhliadok . Medzi hlavné turistické atrakcie Českého Švajčiarska patrí Pravčická brána (7,5 km) s výletným zámočkom Sokolie hniezdo či plavba romantickou Edmundovou alebo Divokou tiesňavou (6 km). Obdiv si zaslúži aj oblasť Labských pieskovcov s mohutným kaňonom rieky Labe (24 km). Prekrásne výhľady na vás čakajú na 8 km dlhom náučnom chodníku vedúcom cez trojicu známych vyhliadok z Jetřichovíc okolo skalného hrádku Šaunštejn do Vysokej Lípy. Na trase sa pokocháte panorámami z Mariinej vyhliadky, Vilemíninej steny a Rudolfovho kameňa (15 km).

Pekným cieľom výletu je tiež mesto Děčín (18 km) rozkladajúce sa v širokej kotline na oboch brehoch Labe. Dominantou jednej strany rieky je monumentálny zámok Děčín (20 km) s unikátnou barokovou Ružovou záhradou, na druhom brehu sa týči skala zvaná Pastýřská stěna s výletnou reštauráciou (21 km). Zdatnejší cestovatelia si môžu na Pastýřskej stěne vyskúšať prvú českú via ferratu v centre mesta. Deti potešíte návštevou dečínskej zoologickej záhrady (20 km) alebo celoročne otvoreného aquaparku (21 km), ktorý patrí k najmodernejším rekreačno-športovým komplexom s termálnou vodou v Českej republike.

Kde budete spať?

Roubenka Bušeranda je polosamota, ktorá svojim hosťom ponúka pohodlné ubytovanie v pokojnom a tichom prostredí.

Ubytovaní budete v dvojlôžkovej alebo štvorlôžkovej izbe. V oboch prípadoch je súčasťou izby vlastná kúpeľňa, televízia a WiFi pripojenie.

V rámci spoločných priestorov je k dispozícii jedáleň, letná terasa, záhrada a vonkajší bazén. V jedálni je možné využívať chladničku, rýchlovarnú kanvicu, výčapný pult (po predchádzajúcom dohovore), vonku zase ohnisko a gril.

Na čom si pochutnáte?

Lahodná polpenzia sa podáva v cca 1,5 km vzdialenej budove penziónu. Pochutnáte si na bohatých bufetových raňajkách a výborných servírovaných večerách skladajúcich sa z polievky, hlavného chodu a dezertu či šalátu. Hlavný chod na večeru je možné vyberať z menu.

Kde budete relaxovať?

Ideálnym miestom pre odpočinok aj letné osvieženie je vonkajší bazén na záhrade penziónu.

Pension Roubenka Bušeranda

Pension Roubenka Bušeranda

Janov 150 , Janov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
BARU A JAN s. r. o. IČ: 61328782


+420 412 512 985

buseranda1@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
1,1 km
Aquapark
14,4 km

Tipy na výlet

České Švajčiarsko

České Švajčiarsko Tip na výlet

Krajina hlbokých lesov, vyhliadok, skál a tiesňav. To je České Švajčiarsko. Najvyhľadávanejším miestom je bezpochyby Pravčická brána. Šestnásť metrov vysoký a dvadsaťsedem metrov široký skalný most môžete obdivovať z okolitých vyhliadok, ktorých je v oblasti hneď niekoľko. Pri Pravčickej bráne sa nachádza zámoček Sokolí hnízdo postavený roku 1881. Tu sa môžete občerstviť v dobovej reštaurácii s pôvodnými maľbami alebo navštíviť informačné centrum. Nezabudnuteľný zážitok ponúka plavba Edmundovou tiesňavou. Skalnatý kaňon riečky Kamenice je lemovaný stenami vysokými až 150 metrov.

Aké ďalšie miesta pri vašich potulkách nevynechať?

  • Divoká soutěska
  • Dolský mlýn
  • Hřensko

Okrem prírodných krás odporúčame navštíviť mesto Děčín, ktoré sa rozprestiera na brehoch Labe. K hlavným turistickým cieľom patrí renesančný zámok s Ružovou záhradou, vyhliadka Pastýřská stěna, zoologická záhrada alebo aquapark.

Viac informácií
Ferrata Pastýřská stěna
Ferrata Pastýřská stěna
Tiesňavy Kamenice
Tiesňavy Kamenice
Pravčická brána
Pravčická brána