Za krásnou prírodou sa vydajte na Šumavu. V Penzióne U Mauritzů, ktorý je zároveň farmou plnou zvieratiek, o vás bude dobre postarané. Tešte sa na chutnú polpenziu a na možnosť priplatiť si vstup do privátneho wellness. Ku skiareálom a k tým najlepším miestam Národného parku Šumava, kam môžete chodiť na výlety, to budete mať len kúsok.

O ubytovaní

Penzión U Mauritzů nájdete v obci Stožec priamo v Národnom parku Šumava, budete teda doslova obklopení prírodou. Na výlet sa vydajte k Stožeckej kaplnke (7 km), Plešnému jazeru (14 km), Schwarzenberskému kanálu (23 km) či na Boubín (18 km). Páčiť sa vám určite bude aj Lipenská priehrada (20 km) a deti zase nadchne náučný chodník s hernými plánmi. Okolie je ideálne tiež pre milovníkov cyklistiky, in-line korčuľovania a lyžovania, k najbližšiemu ski areálu Volary sa dostanete autom za 9 minút.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete priamo v penzióne v jednej z 10 komfortných izieb. Každá izba má možnosť prístelky či detskej postieľky, takže sa tu ubytujete v dvojici. trojici aj v štyrici. K dispozícii je WiFi pripojenie a zrekonštruovaná kúpeľňa.

Na čom si pochutnáte?

V štýlovej reštaurácii sa každé ráno podávajú chutné raňajky formou bufetu, vychutnať si tu však môžete aj obed či večeru. Ďalej je tu Aljaška bar, nová cukráreň a vonkajšia terasa s krásnym výhľadom na Šumavu, ale aj možnosťou grilovania.

Kde budete relaxovať?

Relax si užijete vo wellness centre s vírivkou, saunou a zážitkovými sprchami.

Cestujete s deťmi?

Nielen deti určite nadchnú zvieratká, ktorá sa pasú na pozemku. Prezrieť si tu môžete krásne kone, kravy, ale aj prasiatka a sliepky.

Penzion U Mauritzů

Penzion U Mauritzů

Stožec 42 , Stožec
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
BAPEMAX, s.r.o. IČ: 61459488


+420 388 335 166

mauritz.stozec@mybox.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 130 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 65 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Baby friendly

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,6 km
Zastávka
0,8 km
Zjazdovka
1 km
Bežkovanie
1 km

Tipy na výlet

Šumava

Šumava Tip na výlet

Šumava je to pravé miesto pre milovníkov aktívneho odpočinku a prírody. Čakajú tu na vás desiatky náučných chodníkov a stovky kilometrov cyklotrás. Na českej strane Šumavy nájdete päť z ôsmich ľadovcových jazier, ktoré vznikli pri procese topenia ľadovcov. Oblasť je domovom mnohých vzácnych živočíchov. Turistom sú k dispozícii návštevnícke centrá, kde môžete pozorovať vlky alebo napríklad rysy a jelene. Nezabudnuteľné zážitky nazbierate tiež pri návšteve niektorej z rozhľadní, hradov alebo technických pamiatok.

Čo nevynechať pri návšteve Šumavy?

  • Boubínsky prales
  • Černé a Čertovo jazero
  • Hrad Kašperk

Za návštevu určite stojí aj najvyšší Šumavský vodopád Bílá strž, Schwarzenberský plavebný kanál, rozhľadňa Boubín a Prameň Vltavy.

Vedľa krásnej šumavskej prírody sa môžete tešiť aj na malebné horské mestečká. Za poznaním sa vydajte do Múzea Šumavy.

Viac informácií
Boubínský prales
Boubínský prales
Plešné jezero
Plešné jezero
Hrad Kašperk
Hrad Kašperk