Pobyt v Penzióne Baška Voda nadchne predovšetkým všetkých milovníkov zvierat. K penziónu totiž patrí malebný rybník s posedením aj malá vodná zoo s exotickými rybami a ďalšími živočíchmi. Lokalita v podhorí Beskýd je navyše ideálna na najrôznejšie výlety, preskúmajte napríklad okolité rozhľadne, vykúpte sa v priehrade Baška a navštívte atrakcie neďalekého Frýdku-Místku. Dostatok energie na každodenné dobrodružstvo vám dodajú bohaté raňajky.

O ubytovaní

Penzión Baška Voda sa nachádza v obci Baška, neďaleko Frýdku-Místku. Ubytujete sa tu v krásnom prostredí, k penziónu patrí aj rybník s posedením, okolie je bohaté na výletné ciele a nachádza sa tu množstvo turistických chodníkov a cyklotrás. Je to teda ideálne miesto na dovolenku s rodinou, ale aj vo dvojici.

Radi chodíte na túry? Skúste navštíviť niektorú z neďalekých rozhľadní. Rozhľadňa Kabátnice (12,2 km) je vysoká 22 metrov a ponúka výhľad na Beskydy, Frýdek-Místek a vodnú nádrž Olešná. Z vyhliadkovej plošiny rozhľadne Okrouhlá (13,5 km) uvidíte ešte ďalej, na Havířov, Ostravu, Moravskú Bránu a za dobrého počasia aj na Jeseníky. Rozhľadňa Prašivá (11,9 km) so svojimi 15 metrami výšky nemôže konkurovať predchádzajúcim dvom, čo sa týka výhľadu, ale vedie k nej zaujímavý náučný chodník a je súčasťou rovnomennej horskej chaty, kde sa môžete občerstviť.

Z prírodných krás odporúčame navštíviť Satinské vodopády (8,2 km), za pamiatkami a zábavnými atrakciami sa môžete vybrať do Frýdku-Místku (7,8 km) alebo Ostravy (26 km). Vo Frýdku-Místku nájdete krásny zámok, ktorého história siaha až do 14. storočia a v súčasnosti v ňom sídli Múzeum Beskýd, alebo Aquapark Olešná s vnútornými a vonkajšími bazénmi a 90-metrovým toboganom. V Ostrave môžete navštíviť Slezkoostravský hrad, Banícke múzeum, Svet techniky alebo Ostravské múzeum. Deti si užijú najmä Rodinný park Skalka a Ostravskú zoologickú záhradu.

V lete sa môžete kúpať nielen v aquaparku, ale aj v Bašskej priehrade (3,5 km), vo vodnej nádrží Olešná (8,7 km) a Žermanickej priehrade (18,4 km). V zime si môžete užiť skvelú lyžovačku v niektorom z blízkych lyžiarskych stredísk. Vyskúšajte napríklad Ski Resort Palkovice (7,5 km) s 2 zjazdovkami, Ski Resort Zlatník (16,5 km) s lyžiarskou školou a detským vlekom alebo Ski Resort Řeka (21,4 km) s 1,3 km dlhou červenou zjazdovkou. Náročnejší lyžiari sa môžu vybrať do Ski Parku Gruň (22,8 km) s 5 zjazdovkami alebo do Ski Resort Soláň - Vrchol (37,2 km) s čiernou zjazdovkou Kamikadze.

Kde budete spať?

Dvojlôžkový apartmán s možnosťou prístelky sa nachádza na prvom poschodí penziónu a má vlastnú kúpeľňu s vaňou alebo sprchovacím kútom. Pohodlnú manželskú posteľ je možné doplniť prístelkou pre tretiu osobu. Samozrejmosťou je WiFi pripojenie, k vybaveniu patrí aj TV, set na prípravu kávy a čaju, sušič vlasov a papuče.

Luxusný dvojlôžkový apartmán s vírivkou a akváriom sa nachádza na prízemí a má vlastný vchod, takže si môžete vychutnať skutočné súkromie. Veľkým lákadlom apartmánu je priestranná kúpeľňa s rohovou hydromasážnou vaňou. Z izby budete mať tiež výhľad na obrovské akvárium (9 m³) s exotickými rybami (gourami, mrenky, arowany, korytnačka tŕnitá, korytnačka karetka atď.) V apartmáne je k dispozícii Wi-Fi pripojenie, TV a set na prípravu kávy a čaju. V kúpeľni nájdete sušič vlasov, toaletné potreby, kúpeľnú soľ a papuče.

Trojlôžkový apartmán sa nachádza na prvom poschodí penziónu a je vybavený manželskou posteľou, samostatným lôžkom, TV, súpravou na prípravu kávy a čaju a WiFi pripojením. V kúpeľni je sprchovací kút, sušič vlasov, toaletné potreby a papuče.

Na čom si pochutnáte?

Ráno zahájite bohaté servírované raňajkami. Cez deň sa môžete posilniť polievkou z dennej ponuky alebo drobným občerstvením, ktoré vám v reštaurácii penziónu ochotne pripravia. Večeru si vyberiete z ponuky špecialít s vlastných pstruhov, alebo z výbornej českej domácej kuchyne.

Niečo naviac

Knihy a stolové hry si môžete požičať. O zábavu sa však postará najmä vodná minizoo s exotickými rybami a plazmi.

Penzion Baška Voda CZ

Penzion Baška Voda CZ

Baška 538 , Baška
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
MONFI trend, s.r.o. IČ: 29453348


+420 732 487 862

monfi.eu@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,9 km
Vzdialenosť od jazera
3,5 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
10 km
Zjazdovka
7,5 km
Bežkovanie
7 km

Tipy na výlet

Beskydy

BeskydyTip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy sa, ako názov napovedá, nachádzajú na pomedzí Moravy a Sliezska, a medzi návštevníkmi sa tešia čoraz väčšej obľúbenosti. Niet divu - hory a lesy, pamiatky, krásna príroda aj veľa aktivít - Beskydy majú naozaj čo ponúknuť.

Čo určite musíte vidieť v Beskydách:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické múzeum Tatra Kopřivnice

Turisti a cyklisti by si však nemali nechať ujsť ani vrchol Veľkého Javorníku, Bielu či Radhošť so sochou bájneho Radegasta, milovníci pamiatok a histórie zase Valašské múzeum v prírode v Rožnove pod Radhoštěm, Štramberk čiže Valašský betlehem, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámok. Významné je tiež mesto Příbor, kde sa narodil lekár-neurológ a zakladateľ psychoanalýzy Sigmund Freud a kde sa tiež dodnes nachádza jeho rodný dom.

Viac informácií
Frýdek-Místek
Frýdek-Místek
Aquapark Olešná
Aquapark Olešná
Vodná nádrž Olešná
Vodná nádrž Olešná