Historické pamiatky, známe filmové lokality a atraktívne výletné ciele - pri pobyte v Jičíne sa rozhodne nudiť nebudete. O vaše pohodlie sa postará Hotel U Krále *** umiestnený priamo v centre mesta, ktorý zaujme dobovo zariadenými izbami a bohatými raňajkami vo forme bufetu. Ako bonus navyše dostanete vstupenky do neďalekého Aqua centra.

O ubytovaní

Hotel U Krále *** sa nachádza v centre Jičína, obklopený historickými pamiatkami a zábavnými atrakciami, s prírodou Českého raja na dosah. Skvelé umiestnenie hotela zaistí úžasnú dovolenku pre páry aj rodiny s deťmi.

Len pár krokov od hotela nájdete jičínske kúpalisko (800 m), Aqua centrum Jičín (1,1 km) s bazénmi a saunami, ale aj zimný štadión (1,5 km), kde v zime môžete korčuľovať. Pešo vyrazte ku krásnym Prachovským skalám (7,3 km), k dlhšiemu výletu potom láka zrúcanina hradu Trosky (17 km), ktorá je dominantou Českého raja, alebo lovecký zámoček Humprecht (15 ,8 km).

Rodisko slávneho Rumcajsa bude, samozrejme, skvelým prostredím aj pre výlety s deťmi. Navštívte Rumcajsovu ševcovňu (1 km), prejdite si Rumcajsov chodník z Mladějova do Jičína alebo preskúmajte interaktívnu galériu Rumcajsov svet Radka Pilařa (1 km). Vyraziť môžete aj na zámky Staré Hrady a Dětenice s prehliadkovými okruhmi priamo pre deti.

Patríte k milovníkom českých filmov? Potom pre vás máme dobrú správu – v okolí sa nachádza množstvo známych filmových lokalít. Prejdite si napríklad trasu Hruboskalskom na bicykli za princom Bajajom alebo sa vydajte na výlet Podtroseckými údoliami (19 km) po stopách malého Vaška z filmu Ako dostať otecka do polepšovne.

A ak vyrazíte do Jičína v zime, okrem korčuľovania na zimnom štadióne si môžete dopriať aj nejakú tú lyžovačku. Len 16,8 km od hotela nájdete lyžiarske stredisko SKI Máchovka v Novej Paci, vhodné hlavne pre nenáročných lyžiarov a rodiny s deťmi. Vyskúšať môžete tiež ski areály Struhy (24,3 km) alebo Kozákov (26,2 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v komfortnej izbe s interiérom ladeným do dobového štýlu. K dispozícii budete mať vlastnú kúpeľňu so sprchou alebo vaňou, televíziu, WiFi pripojenie a trezor.

  • Dvojlôžková izba Standard 2+0 meria 18 m² a je vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami a písacím stolom so stoličkou.

  • Dvojlôžková izba Standard 2+1 má plochu 20 m² a nájdete v nej 3 jednolôžka alebo manželskú posteľ a samostatné jednolôžko. Nechýba písací stôl.

  • Dvojlôžková izba Standard 2+2 s plochou 35 m² zahŕňa 2 samostatné spálne. V jednej nájdete manželskú posteľ alebo oddelené lôžka, v druhej oddelené jednolôžka.

  • Päťlôžková izba Standard 4+1 je veľká 35 m² a skladá sa z 2 oddelených spální. K dispozícii budete mať manželskú posteľ alebo 2 samostatné jednolôžkové postele a 3 jednolôžka.

Na čom si pochutnáte?

V hoteli sa servírujú raňajky formou bufetu, ktorý zahŕňa slané pečivo, salámy, syry, ovocie, zeleninu, cereálie, mliečne výrobky, vajíčka, domáce sladké pečivo vrátane koláčov, čerstvé palacinky a teplé aj studené nápoje.

Hotel U Krále

Hotel U Krále

Nerudova 45 , Jičín 1
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
CONSULTOUR s.r.o. IČ: 25959832


+420 777 137 305

info@ukrale.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Zastávka
100 m
Aquapark
11 km
Zjazdovka
18 km

Tipy na výlet

Český raj

Český raj Tip na výlet

Krásne výhľady, skalné mestá, veľa hradov, zámkov a iných zaujímavostí - to všetko je dôvodom, prečo bol región Český raj zaradený medzi Geopark UNESCO a jeho časť je najstaršou CHKO v Českej republike (vyhlásený v roku 1955). Tešiť sa môžete na Zlatou stezku Českého ráje, ktorá vás dovedie k veľkému množstvu tunajších turistických skvostov.

Čo nevynechať pri návšteve Českého raja:

  • Prachovské skály
  • Hruboskalské skalné mesto
  • hrad Valdštejn
  • Vydajte sa aj do Klokočských skál, na rozhľadňu Hlavatice a za psom Fíkom, Mankou a Cipískom do Jičína.

Zabudnúť by ste nemali ani na symbol celého regiónu - rozprávkový hrad Trosky, kde sa natáčala rozprávka Princ a Večernice, Pohlaď kočičce uši a Máj. Cyklisti navyše iste ocenia, že je Český raj prešpikovaný cyklotrasami, ktoré vedú prekrásnym a unikátnym terénom.

Viac informácií
Jičín
Jičín
Prachovské skaly
Prachovské skaly
Rumcajsova jaskyňa a zrúcanina Brada
Rumcajsova jaskyňa a zrúcanina Brada