Výlety, šport aj relax v kúpeľoch - to všetko budete mať na dosah pri pobyte v krásnej oblasti Jeseníkov. Ubytujte sa v Penzióne Parma, doprajte si výdatné raňajky formou bufetu a vyrazte preskúmavať okolie. Navštívte slávne jaskyne, pokorte horské vrcholy alebo sa vydajte do kúpeľných miest. Ako bonus dostanete zľavu na relax vo vírivom sude.

O ubytovaní

Penzión Parma sa nachádza v obci Ostružná v srdci Jeseníkov a neďaleko Rýchlebských hôr. Okolie penziónu je plné turistických a cyklistických trás, výletných cieľov a na dosah budete mať hneď niekoľko ski areálov. Aktívni jedinci môžu využiť tenisový kurt, ihrisko na nohejbal a volejbal a prírodnú posilňovňu, všetko len pár krokov od ubytovania. Máte radi adrenalín? Potom si prejdite bobovú dráhu Petříkov (2,3 km) alebo otestujte horské minikáry v Ramzovej (1,6 km). Nuda tu skrátka nehrozí.

Na výlet môžete vyraziť k Obrím skalám (7,1 km), na vrchol Šerák (6,4 km) s horskou chatou alebo na vrchol Keprník (7,5 km) s krásnym výhľadom na Jeseníky, Kralický Sněžník, Krkonoše a Beskydy. Za videnie stojí aj jaskyňa Na Pomezí (12,1 km) a Na Špičáku (24 km) či vodopády Strieborného potoka (23 km). Alebo preskúmajte kúpeľné mestá v okolí - Jeseník (13,3 km), Velké Losiny (25 km) či Karlovu Studánku (37,2 km). Okrem obdivovania krásnej architektúry si tu môžete dopriať aj zaslúžený relax.

V zime je potom voľba programu jasná - ubytovanie je doslova obklopené ski areálmi. Jonas Park Ostružná so 6 zjazdovkami nižšej a strednej obťažnosti je vzdialený len 900 m, náročnejší lyžiari môžu vyraziť do lyžiarskeho strediska Ramzová, vzdialenej 1,6 km, kde čaká 8 zjazdoviek, vrátane čiernych. Na dosah budete mať aj Ski Petříkov (2,3 km) s 2 červenými zjazdovkami. A bežkári si užijú množstvo udržiavaných tratí, napríklad po okruhu Ostružná-Petříkov-Ramzová-Ostružná.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v útulnej dvojlôžkovej či trojlôžkovej izbe s dreveným obložením, pohodlnými posteľami, rozkladacou pohovkou a stolíkom so stoličkami na posedením. K dispozícii budete mať vlastnú kúpeľňu, televíziu a malú chladničku.

Na čom si pochutnáte?

V penzióne sa servírujú pestré raňajky formou bufetu. Za ďalšími gastronomickými zážitkami môžete zavítať do neďalekého Penziónu Sen (120 m), kde si pochutnáte na poctivej domácej kuchyni.

Cestujete s deťmi?

Penzión je pripravený aj na rodiny s deťmi – vaše ratolesti sa vyhrajú na detskom ihrisku s pieskoviskom, a vnútornom detskom kútiku.

Niečo naviac

Hostia majú k dispozícii spoločenskú miestnosť s vonkajšou terasou, posedenie s grilom pod pergolou a ohnisko.

Penzion Parma

Penzion Parma

Ostružná 161 , Ostružná
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Jiří Parma IČ: 67316093


+420733492154

jiriparma@penzionparma.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc - do 15 kg
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Lyžiareň
Minibar
Fén
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
22,2 km
Zjazdovka
0,9 km
Bežkovanie
0,9 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanú Jesenickú oblasť na severe Moravy tvorí najvyššie moravské pohorie Hrubý Jeseník spolu so svojím podhorím Nízkym Jeseníkom, Kralickým Sněžníkom a Rychlebskými horami. Chránená krajinná oblasť Jeseníky však zahŕňa iba Hrubý Jeseník s priľahlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Najvyšším a najznámejším bodom Jeseníkov je Praděd s výškou 1 491 m n. m. Tieto krásne hory ponúkajú uprostred podmanivej prírody s čistým vzduchom stovky značených trás pre peších i cyklistov, nájdete tu ale tiež známe zimné strediská, kúpele, relaxačné centrá i pamiatky.

Najväčšie lákadlá Jeseníkov:

  • Praděd
  • Prečerpávacia vodná elektráreň Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Pri svojich prechádzkach by ste ale nemali minúť ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorskom sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniská Skřítek či Rejvíz. Pokiaľ do Jeseníkov mierite skôr za oddychom, navštívte trebárs Termálne kúpele vo Veľkých Losinách (kde si môžete zároveň urobiť prehliadku Múzea papiera) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Viac informácií
Jesenické kúpalisko a wellness
Jesenické kúpalisko a wellness
Balneopark Vincenza Priessnitza
Balneopark Vincenza Priessnitza
Jaskyňa Na Pomezí
Jaskyňa Na Pomezí