Zaslúžený oddych v termálnych kúpeľoch Mosonmagyaróvár si užijete v Simbad Hotel ***superior, ktorý leží hneď vedľa. Tešiť sa môžete na chutné raňajky, neobmedzený vstup do hotelového wellness s vírivkou a saunou.

Overené Travelkingom

“Na hoteli sa mi páčilo, že bol pekne útulný, čistý a že sme sa aj napriek menšej jazykovej bariére vždy dohovorili. Z jedla hotela sme boli nadšení - chutilo skvele a z tých veľkých porcií sme prejedení ešte teraz. :) Odporúčam prechádzku po historickom centre mesta Mosonmagyaróvár zakončenú pri káve v miestnej kaviarni a nakoniec sa v hoteli naložiť do horúcej vírivky alebo sauny.” Prečítajte si celú recenziu

Barbora Mezlová - Finančný tím
Osobne overené v: Apríli 2022

O ubytovaní

Simbad Hotel ***superior sa nachádza v srdci mesta Mosonmagyaróvár iba pár krokov od stredovekého hradu (500 m) a ešte bližšie k termálnym kúpeľom. Malebné centrum vás uchváti príjemnou atmosférou a množstvom barokových pamiatok a hoci nejde o veľké mesto, rozhodne má čo ponúknuť.

Mosonmagyaróvár sa preslávil najmä vďaka kúpelným a wellness centru Flexum Thermal & Spa (190 m), ktoré má niekoľko bazénov s liečivou vodou a ponúka ozdravné procedúry. Neďaleko kúpeľov nesmiete minúť kaviareň Várkert (300 m). Podnik sa nachádza v historickej budove, disponuje príjemným designom a milou ochotnou obsluhou. Odtiaľ sa potom stačí prejsť do múzea Hansági (650 m). Výstava sa skladá z kombinácie výtvarného umenia a archeologických exponátov. Najstaršie vystavené kúsky sú staré až 9000 rokov a týkajú sa histórie ľudstva. Múzeum funguje okolo 125 rokov a radí sa tak medzi najstaršie v Maďarsku.

Neďaleko mesta nájdete Malý Žitný ostrov (12,3 km), ktorý je najväčším riečnym ostrovom v Maďarsku. Jeho rozloha činí pôsobivých 375 km² a oplýva pôvabnou prírodou Dunajskej luhy. Za nádhernou nedotknutou zeleňou sa vydajte aj k Neziderskému jazeru (39,8 km), ktoré patrí na Zoznam pamiatok UNESCO. Na výlet potom môžete vyraziť aj do Győru (43,6 km), kde okrem mnohých historických budov nájdete aj vyhlásené kúpele a aquapark Rába Quelle s panoramatickým výhľadom na centrum mesta. Tie sa po rozsiahlej rekonštrukcii radia k najmodernejším vodným parkom v Európe.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v dvojlôžkovej izbe. Väčšina izieb má balkón a všetky sú vybavené klimatizáciou, LCD televízorom, rádiom, WiFi pripojením, minibarom a vlastnou kúpeľňou s fénom.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii sa môžete tešiť na pestrú ponuku maďarských, medzinárodných i ľahších jedál. Podávajú sa tu servírované raňajky a večere. Vo večerných hodinách sa v priestore reštaurácie a strešnej terasy organizujú zábavné večery s rozmanitým programom a vynikajúcimi koktailami.

Kde budete relaxovať?

Po náročnom dni si oddýchnete vo wellness, kde nájdete 2 vírivky a fínsku saunu. Doprajte si tiež niektorú z masáží.

Simbad Hotel ***superior

Simbad Hotel ***superior

Kolbai Károly utca 4. , Mosonmagyaróvár
Maďarsko

(+36) 30 646 2520

reserve@simbad.hu

Check In
14:00 - 19:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Požičovňa bicyklov
Prednášková sála
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Vzdialenosť od kúpeľov
0,2 km
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Kúpele Mosonmagyaróvár

Kúpele MosonmagyaróvárTip na výlet

Mosonmagyaróvár je mesto v západnom Maďarsku a nachádza sa neďaleko rakúskych a slovenských hraníc. Hoci je to pomerne malé mesto, pýši sa krásnymi kúpeľmi Mosonmagyaróvár, ktoré lákajú turistov hľadajúcich odpočinok aj liečbu niektorých zdravotných problémov. Tieto liečebné kúpele s plavárňou nájdeme uprostred zelene v blízkosti centra mesta a ponúkajú 7 bazénov s rôznou teplotou vody. Na svoje si tu prídu ako osoby, ktoré hľadajú relax a rekonvalescenciu, tak i priaznivci plávania.

Bazény v kúpeľoch Mosonmagyaróvár

  • Liečivý bazén s termálnou vodou s teplotou 36 - 38 °C
  • Sedací bazén I s chladenou termálnou vodou s teplotou 30 - 33 °C
  • Sedací bazén s perličkovými lavicami, masážnymi prvkami chodidiel a chrbta s chladenou termálnou vodou s teplotou 36 - 37 °C
  • Bazén pre terapeutické plávanie a cvičenie s chladenou termálnou vodou s teplotou 28 - 30 °C
  • Wellness bazén s chladenou termálnou vodou s teplotou 32 - 34 °C
  • Plavecký bazén s dĺžkou 33,3 m, teplota 28 - 29 °C
  • Plavecký bazén s dĺžkou 25 m, teplota 26 - 28 °C

Termálne pramene v Mosonmagyaróvári sa radia medzi 5 najliečivejších vôd Európy (termálny prameň tvorí alkalická, hydrogenuhličitanová voda tryskajúce z hĺbky až 2 000 m a jej teplota dosahuje 74 °C). Voda lieči choroby kĺbov a chrbtice, zápaly kĺbov, zápaly priedušiek a ďalšie.

Otváracia doba kúpeľov je každý deň, po celý rok 8:00 - 20:00 hodín.

Viac informácií
Mesto Mosonmagyaróvár
Mesto Mosonmagyaróvár
Vedecké zábavné centrum Futura
Vedecké zábavné centrum Futura
Kúpele Lipót
Kúpele Lipót