Spoznajte krásu jedného z najpopulárnejších maďarských historických miest. Vďaka ubytovaniu v Hoteli Domus Collis **** to budete mať k pamiatkam aj kúpeľom doslova pár krokov. Ráno si vychutnáte bohaté raňajky a na izbe si vďaka vybavenej kuchynke pripravíte čokoľvek, na čo budete mať chuť.

O ubytovaní

Hotel Domus Collis **** stojí v srdci maďarského mesta Győr. Od pamiatok, termálnych kúpeľov a skvelých reštaurácií vás tak bude deliť iba pár krokov. Lepšie ubytovanie na objavovanie jedného z najkrajších historických miest v Maďarsku by ste hľadali len ťažko. Čo nájdete v okolí?

Mesto Győr, česky Ráb, leží na sútoku troch riek. Nájdete ho na polceste medzi Viedňou a Budapešťou. Prečo je Győr takým obľúbeným cieľom turistov? Ponúka totiž zo všetkého trošku - prekrásnu barokovú architektúru, luxusné termálne kúpele aj krásnu prírodu v okolí i vo vnútri mesta. Krásny je v každom ročnom období a jeho ulici cez deň v noci pulzujú životom.

Z pamiatok nesmiete vynechať prechádzku na barokové námestie Bécsi kapu tér (300 m) ani ďalší barokový skvost - Opátsky dom z 18. storočia. Na námestí Széchenyi tér (170 m) stojí kostol sv. Ignáca z Loyoly, ktorý vďaka dvom dominantným vežiam nemôžete prehliadnuť. Minúť by ste nemali ani miestnu baziliku (250 m), ktorá sa k nebu týči hneď za hotelom.

Po prehliadke pamiatok príde na rad relax. Nechajte sa rozmaznávať v termálnych a zážitkových kúpeľoch Rába Quelle (800 m), ktoré patria k najobľúbenejším v krajine. Liečivá voda vám pomôže s chorobami kĺbov a kostí a problémami s trávením či štítnou žľazou. Oddýchnete si v 3 termálnych a 5 zážitkových bazénoch s vodopádmi, gejzírmi alebo masážnymi tryskami. Samozrejmosťou je aj saunový svet plný moderných wellness atrakcií.

Kde budete spať?

Vaším dočasným domovom v Győri sa stane jedna z štýlovo zariadených izieb, ktoré vynikajú elegantnými interiérmi s vkusným vybavením.

Izby majú vlastnú kúpeľňu so sprchou a fénom a vybavenú kuchynku s chladničkou, umývačkou riadu, kávovarom. Prácu vyriešite na písacom stole a vďaka posedeniu si kedykoľvek počas dňa môžete oddýchnuť. Samozrejmosťou je vysoko rýchlostné pripojenie k WiFi a televízia. Izby sú klimatizované.

Na výber máte z dvoch možností ubytovania:

  • Izba Panoramatic (31-38 m²) je ideálna pre 2 hostí, ktorí sa vyspia na manželskej posteli alebo oddelených posteliach. Pripojiť je možné postieľku pre dieťa do 2 rokov. Z okien si užijete krásny výhľad na pešiu zónu historického jadra mesta.

  • Izba Premium suite (50 m²) ponúka oveľa viac priestoru. Je rozdelená na obývaciu izbu a spálňu. Spálňa je vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými posteľami. V obývacej časti sa okrem posedenia, písacieho stola a kuchynky nachádza aj rozkladacia pohovka pre 2 ľudí. Celkom tak izba ubytuje až 4 osoby. Z okien sa pokocháte výhľadom buď na promenádu pri rieke, alebo na historické centrum s najkrajšou barokovou sochou.

Na čom si pochutnáte?

Ak si vyberiete balíček s raňajkami, zavítate do hotelovej jedálne, kde na vás bude každé ráno čakať bohatý bufet plný čerstvého pečiva, syrov a údenín, ovocia a zeleniny alebo sladkých dobrôt či cereálií. Doprajte si samozrejme aj kávu, čaj a osviežujúci pohár ovocného džúsu.

Hotel Domus Collis ****

Hotel Domus Collis ****

Jedlik Ányos utca 8. , Győr
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Győri Egyházmegye Püspöki Vagyonkezelő IČ: HU18280283


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
14:00 - 23:30
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Úplná
Parkovanie
Parkovanie za 1 600 Ft/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Úschovňa bicyklov
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
50 m
Zastávka
100 m
Aquapark
0,8 km

Tipy na výlet

Mesto Györ

Mesto Györ Tip na výlet

Mesto troch riek, maďarské priemyselné mesto Györ, leží na sútoku riek Mošonský Dunaj, Rába a Rabča zhruba v polovici cesty medzi Viedňou a Budapešťou. Jeho návštevu odporúčame v každom ročnom období, pretože má čo ponúknuť z každej sféry - môže sa pochváliť skvelými termálnymi kúpeľmi, bohatou históriou, krásnou prírodou, reštauráciami s maďarskými špecialitami a rozmanitými kultúrnymi akciami.

Čo nesmiete v Györi vynechať?

  • Vydajte sa na prechádzku po najkrajšom barokovom námestí v meste, Bécsi kapu tér (pri Viedenskej bráne).
  • Najkrajší barokový dom v meste je jednoznačne Opatský dom z 18. storočia.
  • Na Széchenyiho námestí stoja dve dominantné veže jezuitského kostola sv. Ignáca z Loyoly, ktoré by ste tiež nemali obísť bez povšimnutia.
  • Aj v Györi si môžete oddýchnuť v kúpeľoch - vyvierajú tu totiž ako v mnohých ďalších maďarských mestách termálne a liečivé pramene; práve preto sú tu kúpele.
  • Na prechádzku do zelene uprostred mesta zamierte do parku Batthyány tér.
Viac informácií
Kúpele Rába Quelle
Kúpele Rába Quelle
Bazilika Nanebovzatia Panny Márie
Bazilika Nanebovzatia Panny Márie
Györská synagoga
Györská synagoga