Vyrazte na dovolenku do malebného mesta Balatonfüred a užite si všetky lákadlá, ktoré vám okolie Balatonu ponúka. Tešiť sa môžete na kúpanie v jazere, vodné športy aj parádne výletné ciele, napríklad krásny polostrov Tihany alebo neďaleký Veszprém.

O ubytovaní

Hotel Pallone sa nachádza v mestečku Balatonfüred na severnom brehu jazera Balaton. Táto lokalita sa vyznačuje príjemným podnebím, nádhernou okolitou prírodou, množstvom historických pamiatok a vynikajúcimi miestnymi vínami. Pobyt si tu užijú všetci, ktorí túžia po ničím nerušenom odpočinku aj vyznávači aktívnej dovolenky. Hotel sa nachádza iba 100 m od jazernej pláže. Centrum mesta s prekrásnou promenádou Tagore je vzdialené 15 minút chôdze.

Krásy jazera a Balatonskej vrchoviny môžete preskúmavať po mnohých turistických trasách. Obľúbeným cieľom výletov sú napríklad jaskyne Lóczy a Jokaiho rozhľadňa. Veľa zaujímavých miest ponúka polostrov Tihany, kam sa dostanete loďou z prístavu, ktorý je vzdialený iba 1 km od hotela. V blízkom Veszpréme nájdete krásny hrad, malebné historické centrum s barokovými pamiatkami aj najstaršiu zoologickú záhradu v Maďarsku.

Na čom si pochutnáte?

V hoteli sa servírujú bohaté raňajky formou bufetu, kde si zo slaných, sladkých, studených či teplých variantov vyberiete presne podľa chuti. K príjemnému posedeniu láka aj neďaleká kaviareň Dzsembori s vynikajúcou ponukou nápojov i občerstvenia.

Hotel Pallone Balatonfüred

Hotel Pallone Balatonfüred

Fürdő u. 34. , Balatonfüred
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
"PALLONE HOTELS" Kft. IČ: 1909517457


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Detský kútik
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,4 km
Vzdialenosť od jazera
0,6 km
Zastávka
50 m
Aquapark
0,3 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je najväčšie jazero v strednej Európe a práve kvôli jeho veľkosti sa mu v maďarčine hovorí tiež Magyar tenger - Maďarské more. Dnes sa táto kedysi najobľúbenejšia letná destinácia stáva medzi Slovákmi opäť veľmi populárna. A niet divu, na svoje si tu prídu rodiny s deťmi, rybári, jachtári, surfisti, cyklisti i seniori. Mladí tu nájdu veľa možností zábavy až do ranných rodín, staršia generácia môže relaxovať v preslávených kúpeľoch. V okolí jazera sa ich nachádza hneď niekoľko.

Čo všetko môžete robiť pri Balatone?

  • vodné športy: napríklad surfing, vodné lyže, vodné bicykle
  • rybárčenie
  • pešia turistika
  • cykloturistika
  • kúpeľné procedúry

Z turistických cieľov možno menovať krásny barokový zámok Helikon, múzeum kočiarov či múzeum hračiek, v ktorom si deti budú pripadať ako v raji. Ak počas výletov vyhladnete, rozhodne nemusíte zúfať, pretože miestna ponuka pokrmov je naozaj široká. Dať si môžete napríklad aj u nás obľúbené langoše, rôzne upravované ryby alebo pikantnú rybiu polievku halászlé. Ďalej môžete vyskúšať túrógombóc - tvarohové knedle so smotanou a cukrom alebo studené ovocné polievky.

Viac informácií
Tihany
Tihany
Mesto Balatonfüred
Mesto Balatonfüred
Galéria Vaszary, Balatonfüred
Galéria Vaszary, Balatonfüred