Obdivujte starobylé pamiatky, nasávajte romantickú atmosféru a relaxujte na plážach pri Baltskom mori. Hotel Hampton by Hilton Gdańsk Old Town sa nachádza len pár metrov od hlavného námestia, a tak budete mať všetky významné atrakcie a podniky na dosah ruky. Každé ráno si pochutnáte na bohatých bufetových raňajkách a po zvyšok dňa budete mať skvelú príležitosť ochutnať lahodné špeciality v luxusnej hotelovej reštaurácii.

O ubytovaní

Hotel Hampton by Hilton Gdańsk Old Town sa nachádza v historickom centre poľského mesta Gdansk, obklopený kultúrnymi atrakciami, známymi reštauráciami a starobylými pamiatkami. Obdivujte miestnu architektúru, nechajte sa vtiahnuť do príbehov minulosti a relaxujte na piesočnatých plážach Baltského mora.

Vďaka vynikajúcej polohe sú známe pamiatky a turistické atrakcie vzdialené doslova na skok. Prehliadku mesta začnite prechádzkou na hlavné námestie Dlugi Targ so slávnou Neptúnovou fontánou (150 m) zo 17. storočia. Námestie lemujú honosné meštianske domy, útulné kaviarne a moderné podniky a dominuje mu stará radnica a mestské múzeum. Toto jedinečné miesto s nádychom minulosti si v okamihu zamilujete, preto si posaďte na kávu alebo obľúbený nápoj a vychutnávajte si čarovnú atmosféru čo najdlhšie.

Počas svojich potuliek mestom nesmiete vynechať ani nádhernú Mariánsku baziliku (30 m) postavenú v štýle tehlovej gotiky. Uvidíte nádherný interiér a vystúpite na vežu, z ktorej sa vám naskytne nezabudnuteľná panoráma historického centra. Z ďalších pamiatok navštívte elegantnú katedrálu Oliwa (10 km) s priľahlým parkom alebo pôvabnú promenádu na nábreží Motlawa (900 m). Ak sa radi vraciate v čase, nevynechajte návštevu známeho Múzea druhej svetovej vojny (1 km).

More a pláže

V lete si nezabudnite pribaliť plavky. Baltské more je síce trochu chladnejšie, zato tu však nájdete skvelé piesočné pláže s barmi, atrakciami a požičovňami vybavenia. Najbližšie to budete mať k pláži Stogi (6 km), ktorá je prírodná, piesočnatá a cez leto tu nájdete aj stánky s občerstvením. Najobľúbenejšia v okolí je piesočnatá pláž Brzeźno (7 km), skvele dostupná mestskou dopravou. Úžasný relax sľubuje aj neďaleké mestečko Sopot (13,3 km) s krásnou plážou a mólom.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v pôsobivej budove s dobovou fasádou, ktorá spája krásu gdanskej histórie s moderným dizajnom. Ubytovaní budete v modernej dvojlôžkovej izbe s pohodlnou dvojposteľou. Vlastná štýlová kúpeľňa so sprchovacím kútom, toaletou a sušičom vlasov je vám vždy k dispozícii.

K dispozícii je aj šatník s množstvom úložného priestoru, písací stôl a televízor s plochou obrazovkou. K dispozícii budete mať žehliacu súpravu, príslušenstvo na prípravu kávy alebo čaju a trezor na vaše cennosti. Oceníte bezplatné WiFi a v horúcich dňoch aj klimatizáciu.

Z okien izby sa vám naskytne výhľad na Staré mesto a rieku Motlawa. Niektoré jednotky majú aj vlastný balkón.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii sa podávajú bohaté bufetové raňajky a večere (podávané v prípade menšej obsadenosti) s medzinárodnými špecialitami. Za návštevu stoja aj skvelé reštaurácie v okolí, kde si môžete vychutnať autentickú miestnu kuchyňu. Na posedenie pri jedle a občerstvení potom využite útulný lobby bar hotela.

Niečo naviac

Nechcete vyjsť zo cviku ani na dovolenke? V hoteli sa nachádza moderné fitness centrum s cvičebnými strojmi a kardio zónou, ktoré je k dispozícii 24 hodín denne.

Hampton by Hilton Gdańsk Old Town ***

Hampton by Hilton Gdańsk Old Town ***

Lektykarska 4 , Gdańsk
Poľsko

Prevádzkuje spoločnosť:
VHM Hotel Management Sp. z o.o. IČ: 015876338


48 58 670 3333

reservation@hamptongdansk.pl

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 85 Zł/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Parkovanie za 100 Zł/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Fitness
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Vzdialenosť od mora
6 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
14 km
Zjazdovka
12 km

Tipy na výlet

Mesto Gdansk

Mesto Gdansk Tip na výlet

Gdansk je krásne, historické, prístavné veľkomesto na brehu Baltského mora pri Gdanskej zátoke v Poľsku. Nie nadarmo sa mu hovorí historická perla poľského severu, Gdansk hral dôležitú úlohu v mnohých udalostiach nedávnych dejín. Ide o jedno z najstarších miest v Poľsku a zároveň aj najznámejšie z trojice miest, ktorým sa bežne hovorí Trojmestie (poľsky Trójmiasto), ďalšími dvomi mestami sú potom Sopoty a Gdynia. Ak túžite po aktívnej dovolenke pri mori, návšteva Gdansku môže byť tou najlepšou voľbou.

Čo nevynechať v Gdansku?

  • Malý polostrov Westerplatte, kde 1. septembra 1939 začala druhá svetová vojna
  • Gdanskú radnicu so zvonkohrou, z ktorej na poludnie počuť Schillerovu Ódu na radosť, v ostatné hodiny počas dňa zase iné melódie
  • Hlavné námestie Dlhý trh (poľsky Długi targ) s Neptúnovou fontánou z roku 1633
  • Vežu Mariánskeho kostola, z ktorej si Gdaňsk môžete prezrieť z výšky
  • Jednu z najväčších zoologických záhrad v Poľsku
  • Niektoré z mnohých múzeí, prístav s jedinečnou architektúrou a majákom
Viac informácií
Katedrála v Gdansku
Katedrála v Gdansku
Baltské more
Baltské more
Mólo v Sopote
Mólo v Sopote