Pobyt v Penzióne Sivec bude pravým balzamom na duši. Ubytujete sa len pár krokov od priehrady Ružín, v elegantnej izbe s balkónom, a užijete si výbornú polpenziu aj relax v modernom wellness centre s bazénom a saunami. V okolí čaká množstvo zaujímavých výletných cieľov a budete len 25 km od Košíc, kde nájdete zoologickú záhradu, historické pamiatky a iné atrakcie.

O ubytovaní

Penzión Sivec sa nachádza v obci Košické Hámre, približne 25 km od Košíc. Okolie je plné turistických chodníkov a zaujímavých výletných cieľov, ktoré zabavia dospelých aj deti.

V lete si najviac zábavy užijete na Ružínskej priehrade (100 m) s prírodným kúpaliskom Lodenica Ružín (400 m), kde si môžete zaplávať, oddýchnuť na lehátku alebo sa člnkovať. Pešo alebo na bicykli sa vyberte na výlet na Folkmársku skalu (10,6 km), odkiaľ sa vám naskytne krásny výhľad na okolie, do horskej dedinky Opátka (6,2 km) s historickými budovami a Farmou MIMI, kde sa deti môžu hrať so zvieratkami, alebo na malebné Sivecké lúky (2,3 km). Zdatnejší turisti sa môžu vydať k horskej chate Jahodná (9,4 km), postavenej v roku 1918. V zime si môžete v okolí užiť bežecké lyžovanie a využiť môžete aj zjazdovky Lyžiarskeho strediska Jahodná (11,1 km) a Skiparku Erika (33 km).

Skvelý čas strávite aj pri návšteve neďalekých Košíc (25 km). Deti si zamilujú jazdu na bobovej dráhe alebo jazdu na Košickej detskej historickej železnici. Veľkou atrakciou je moderná zoologická záhrada s viac ako 320 druhmi zvierat. Ďalšie zaujímavé exponáty na vás čakajú v DinoParku Košice s 3D kinom. Milovníci pamiatok by si nemali nechať ujsť návštevu Andrássyho paláca, Barkóczyho paláca, Csáky-Dezsőfiho paláca a Biskupského paláca. K pamätihodnostiam mesta patrí Spievajúca fontána, Jakabov palác s Košickým múzeom, Dóm svätej Alžbety, ako jeden z najväčších kostolov na Slovensku, a Morský stĺp Immaculata.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v elegantnej dvojlôžkovej alebo trojlôžkovej izbe s balkónom a krásnym výhľadom na okolie. V izbe je pohodlná posteľ, TV a písací stôl. K dispozícii budete mať aj súkromnú kúpeľňu so sprchovacím kútom alebo vaňou a WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Reštaurácia sa zameriava na domácu kuchyňu, regionálne jedlá a medzinárodné špeciality. Každé ráno si môžete vychutnať bohaté raňajky formou bufetu, na obed si môžete vybrať z klasického menu a deň zakončiť večerou s možnosťou výberu z 2 možností (mäsitá a bezmäsitá). Popoludňajšiu kávu alebo večerný drink si môžete vychutnať na vonkajšej terase obklopenej krásnou prírodou.

Kde budete relaxovať?

Hlavnou atrakciou penziónu je moderné wellness centrum s bazénom, vírivkou a saunovým svetom. Ten zahŕňa fínsku, parnú a mentolovú saunu, ochladzovací bazén, relaxačné tepidárium a masážne sprchy.

Cestujete s deťmi?

Deti sa zabavia nielen na rozmanitých výletoch, ale aj na vonkajšom ihrisku v záhrade penziónu.

Niečo naviac

Ak sa počas dovolenky radi vyberiete na výlet na bicykli, určite oceníte úschovňu bicyklov, ktorú nájdete v penzióne. Zabaviť sa môžete aj pri hre ping pong alebo tenis.

Penzion Sivec

Penzion Sivec

Košická Belá 1149 , Košická Belá
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
EM - PA s.r.o. IČ: 47847522


+421 911 122 299

recepcia@penzionsivec.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Vzdialenosť od jazera
0,4 km
Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
11 km

Tipy na výlet

Vodná nádrž Ružín

Vodná nádrž Ružín Tip na výlet

Ružínska priehrada sa nachádza asi 35 km od Košíc, je rozdelená do dvoch vodných diel Ružín I. a Ružín II. a stojí na nej prečerpávacia vodná elektráreň. Okrem toho je priehrada krásnym miestom uprostred prírody, kam môžete vyraziť za turistikou aj kúpaním. V niektorých častiach brehu sa nachádza kúpalisko, pláže či lodenice s ponukou člnov. Medzi prírodné zaujímavosti v okolí patrí napríklad Drienková skala alebo Národná prírodná rezervácia Bujanov.

Národná prírodná rezervácia Sivec
Národná prírodná rezervácia Sivec
Košice
Košice
Tarzánia Alpinka
Tarzánia Alpinka