Vyskúšajte si na pár dní bývanie v originálnej mongolskej jurte s výhľadom na ikonickú horu Kriváň. V Jurte pod Kriváňom si užijete netradičný romantický pobyt v obklopení krásnej krajiny na pomedzí Vysokých a Nízkych Tatier. Každé ráno si pochutnáte na výborných raňajkách a po návrate z hôr si oddýchnete v súkromnej fínskej saune.

O ubytovaní

Jurtu pod Kriváňom nájdete v malej dedinke Vavrišovo na Liptove na pomedzí Vysokých a Nízkych Tatier. Nádherné hornaté okolie láka všetkých vyznávačov aktívneho odpočinku. V lete kraj poteší peších turistov a milovníkov prírody, v zime zase lyžiarov a snowboardistov. Po šantení v horách vám originálna jurta poskytne príjemné zázemie, kde si oddýchnete v saune a pokocháte sa výhľadom na impozantný vrchol Kriváň.

V okolí vás čaká množstvo vyžitia. Malí aj veľkí objavitelia budú nadšení z neďalekej Stanišovskej jaskyne (16,5 km), ktorá sa ukrýva v obci Liptovský Ján (8 km). Do útrob jaskyne sa s čelovkami vydáte na pútavú prehliadku. Z ďalších prírodných klenotov navštívte Lúčanský vodopád (33 km), Jánsku Dolinu (15 km) alebo Liptovskú Maru (20 km). Zdatnejší výletníci si môžu trúfnuť napríklad na vrcholy Ďumbier (53 km) či Chopok (54 km). Nech už vaše kroky budú smerovať ktorýmkoľvek smerom, vždy vás bude obklopovať kúzelná krajina.

Za poznaním sa vydajte sa do Múzea liptovskej dediny (6 km) alebo Slovenského múzea ochrany prírody a speleológie (16 km). S deťmi vyrazte za vodnou zábavou na termálne kúpalisko Bešeňová (29 km) alebo do fantastického Aquaparku Tatralandia (19 km), kde nájdete 13 bazénov a množstvo toboganov, šmykľaviek a atrakcií.

Zimné vyžitie v okolí Liptova je rovnako vzrušujúce ako to letné. Lyžiari, bežkári aj snowboardisti sa sem môžu tešiť na ideálne podmienky na zimné športy. Snehové radovánky si užijú v areáli Ski Opalisko (17 km), v horskom stredisku Jasná Nízke Tatry (27 km) alebo v Lyžiarskom stredisku Lučivná (35 km). V zime sa príroda v okolí mení na krajinu ako vytrhnutú z rozprávky, a tak si mnoho zážitkov odnesiete aj zo zasnežených prechádzok po okolí.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v originálnej mongolskej jurte – kruhovom obydlí, ktoré pripomína stan, ale má oveľa sofistikovanejšie konštrukciu. Tá bola vyrobená priamo v Mongolsku a upravená pre miestne teplotné podmienky. Tvorí ju niekoľko vrstiev plachiet, ovčia plsť ako tepelná izolácia, oporné stĺpy a drevené mriežky. Kruhový interiér vás prekvapí príjemnou hrejivou energiou, vďaka ktorej sa vám bude vo vnútri krásne odpočívať. Z ubytovania budete mať navyše prekrásny výhľad na Kriváň.

Jurta ubytuje až 4 osoby. Súčasťou vybavenia je rozkladacia manželská posteľ a dve rozkladacie kreslá, ktoré poslúžia ako prístelky. Ďalej môžete využívať konferenčný stolík, poličky, kuchynku s vybavením a vodou, rýchlovarnú kanvicu a plynové ohnisko s lávovými kameňmi, ktoré sa postará ako o teplo, tak o romantiku. Aby ste sa v jurte cítili naozaj príjemne, je pre vás pripravená káva, čaj, teplé papuče a niekoľko stolových hier na dlhé večery.

Na záhrade sa nachádza suché WC a bandaska s vodou na umytie rúk a krátku sprchu.

Na čom si pochutnáte?

Keď sa ráno zobudíte s výhľadom na ikonický Kriváň, budú vás čakať voňavé raňajky. Pochutnáte si na sladkom a slanom pečive, čerstvej zelenine a ovocí alebo syroch a údeninách. Ranné hody doplníte teplou kávou, čajom alebo sa osviežite pohárom džúsu.

Kde budete relaxovať?

Po návrate z výletov do okolitých hôr vás poteší sudová fínska sauna, ktorú nájdete na záhrade jurty. Nie je nič lepšie ako si oddýchnuť v súkromí, nechať zohriať unavené telo a vypnúť myseľ. V saune môžete relaxovať, ako dlho budete chcieť, v cene balíčka totiž máte neobmedzený vstup.

Nezabudnite si saunu z technických dôvodov vopred zarezervovať.

Niečo naviac

V letných mesiacoch oceníte vonkajšie ohnisko s posedením a solárnymi svetielkami, ktoré vykúzlia tú pravú romantiku. Využívať môžete aj kempové stoličky a stolík, ktoré vás priblížia prírode ešte o kúsok bližšie.

Jurta Pod Kriváňom

Jurta Pod Kriváňom

Nová ulica 344/6 , Vavrišovo
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Mgr. Michaela Kučerová IČ: 50911635


+421 948 527 944

jurtapodkrivanom@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 15 €/noc - iba malé a stredné plemená
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Sauna

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,6 km
Vzdialenosť od jazera
20 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
19 km
Zjazdovka
17 km
Bežkovanie
17 km

Tipy na výlet

Liptovský Ján

Liptovský Ján Tip na výlet

Obec Liptovský Ján pri svojich potulkách po Liptove určite neobídete. Tvorí totiž vstupnú bránu do Jánskej doliny, ktorou sa dostanete k Stanišovskej jaskyni. Priamo v obci si prehliadnite množstvo zachovaných kaštieľov (Sentivániovský, Ňáriovský, Kaštieľ Za vodou a iné) alebo významnú sakrálnu pamiatku - rímskokatolícky kostol sv. Jána Krstiteľa. Obec je známa cennými minerálnymi prameňmi, ich vody môžete okúsiť počas kúpania v prírodnom termálnom prameni Kaďa alebo tiež vo verejnom plaveckom bazéne Termal Raj. S deťmi sa zas zastavte na prehliadku parku s našimi zmenšenými pamätihodnosťami s názvom Park MINI Slovensko.

Demänovská dolina
Demänovská dolina
Tatry
Tatry
Liptovská Mara
Liptovská Mara