Triglavský národný park a jazero Bled s hradom patria k najkrajším a turistami najobľúbenejším miestam v Slovinsku. Spoznajte ich počas pobytu v luxusnom Hoteli Astoria Bled ***, z ktorého budete mať jazero na dosah ruky. Tešiť sa môžete na pohodlné izby, bohatú polpenziu a vstup do wellness centra a saunového sveta.

Overené Travelkingom

“Pobyt v Slovinsku nás úplne nadchol a určite sa sem ešte vrátime. Hotel Astoria Bled *** bol parádnym východiskovým bodom pre naše výlety. Určite odporúčam jazerá Bled, Bohinjské aj Jasna a Korita Mostnice. Ubytovanie bolo moderné, posteľ extrémne komfortná, raňajky úplne vynikajúce. Potešilo nás aj wellness s bohatou ponukou masáží a hneď dvomi vírivkami.” Prečítajte si celú recenziu

Nikol Chrástová - Marketingový tím
Osobne overené v: Apríli 2023

O ubytovaní

Hotel Astoria Bled *** sa nachádza v mestečku Bled iba 400 m od nádherného Bledského jazera, ktoré patrí k najkúzelnejším miestam celého Slovinska. Ide o najteplejšie jazero v Alpách, a tak si tu užijete jedinečné kúpanie pod majestátnymi vrcholkami hôr.

Uprostred Bledského jazera leží jediný slovinský ostrov s barokovým kostolom Nanebovzatia Panny Márie. Iba 1 km od hotela sa na skale nad jazerom vypína hrad Bled (8 km), ktorý patrí k najnavštevovanejším miestam v Slovinsku. Nezabudnuteľným zážitkom je prechod rozprávkovej tiesňavy Vintgar (4 km) končiaci pri najväčšom slovinskom vodopáde Šum. Z 1 600 m dlhej nenáročnej trasy cez mosty postavené v skale sa vám naskytnú prekrásne panoramatické výhľady.

Blízke mestečko Radovljica (6 km) vás uchváti svojim historickým centrom plným galérií, múzeí a skvelých reštaurácií. Vydať sa môžete tiež na najznámejšie slovinské pútnické miesto Brezje (13 km) s úchvatnou bazilikou Panny Márie Pomocnej. Neďaleké pohorie Karavanky (22 km) ponúka množstvo možností pre výlety pešo aj na bicykli.

Kde budete spať?

Čaká na vás ubytovanie v modernej, útulne vybavenej izbe s klimatizáciou, WiFi pripojením, LCD televízorom a telefónom. Súčasťou je aj vlastná kúpeľňa s fénom. Vyberať môžete medzi týmito variantmi:

  • Izba Standard bez balkóna má plochu 16 m² a nájdete v nej manželskú posteľ alebo 2 jednolôžka a písací stôl. Tento typ izby umožňuje aj prístelku.

  • Izba Standard s balkónom je priestrannejšia – ponúkne priestor 18 m², manželskú posteľ/2 jednolôžka, písací stôl a balkón s vonkajším posedením.

  • Izba Superior bez balkóna je veľká 20 m² a zaujme renovovaným interiérom. Môže byť vybavená manželskou posteľou alebo 2 oddelenými jednolôžkami, nechýba písací stôl.

  • Izba Superior s balkónom meria 18 m² a z balkóna s posedením budete mať nádherný výhľad priamo na jazero. Samozrejmosťou je renovovaný interiér, dvojlôžková posteľ/2 jednolôžka a písací stôl.

Na čom si pochutnáte?

K hotelu patrí príjemná reštaurácia s krytou terasou s nádherným výhľadom na Bledský hrad. Svieže menu pozostáva zo špeciality regionálnej a medzinárodnej kuchyne a sezónnych jedál. Personál reštaurácie vám navyše ochotne odporučí vynikajúce vína od slovinských vinárov. Ľahké občerstvenie, výbornú kávu či iný obľúbený nápoj si môžete dopriať v Lounge bare. Počas leta prebiehajú na terase večery so živou hudbou.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou hotela je wellness centrum s nádherným výhľadom. Nájdete tu vonkajšiu aj vnútornú vírivku, zážitkové sprchy či Kneippovu terapiu. Nechýba ani saunový svet s tureckou, fínskou, infračervenou a bylinkovou saunou. Dopriať si tu môžete aj niektorú z masáží či kozmetických procedúr.

Hotel Astoria Bled ***

Hotel Astoria Bled ***

Prešernova 44 , Bled
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
VSŠ Bled IČ: 51691051


+386 4 579 44 00

astoria@vgs-bled.si

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Fitness
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od jazera
0,4 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
16 km

Tipy na výlet

Jazero Bled

Jazero Bled Tip na výlet

Bledské jazero ležiace uprostred vrcholov Julských Álp patrí jednoznačne k najviac ikonickým miestam Slovinska. Okrem priezračne čistej vody a panoramatických hôr v okolí je jazero Bled jedinečné tým, že sa v jeho strede nachádza malebný ostrovček s barokovým kostolom Nanebovzatia Panny Márie z roku 1698. Vďaka termálnym prameňom zo severozápadu má voda príjemných 26 °C a ide tak o vôbec najteplejšie jazero v Alpách. Nájdete tu veľa pláží, ktoré priamo nabádajú na nezabudnuteľné kúpanie.

Okolo jazera Bled vedie príjemná asi 6 km dlhá okružná trasa vhodná pre výlety pešo aj na bicykli. Nenáročné chodníky vedú tiež na okolité kopce, z ktorých si môžete užívať výhľady na jazero.

Najkrajší výhľad na jazero Bled sa otvára z vrcholku Mala Osojnica.

Viac informácií
Bledský hrad
Bledský hrad
Aquapark & Wellness Bohinj
Aquapark & Wellness Bohinj
Dino Park Bled
Dino Park Bled