Syráreň Gligora

Každý milovník dobrého jedla by mal počas návštevy chorvátskeho ostrova Pag ochutnať znamenitý Paški sir (Pažský syr). Táto delikatesa býva označovaná za najlepší chorvátsky syr a mnohé prestížne gastronomické rebríčky ho radia k 10 najlepším syrom celého sveta. Paški sir sa vyrába z mlieka oviec, ktoré sa pasú na lúkach a kamenistých svahoch po celom ostrove a naraziť na ne môžete naozaj všade. Produkcii syra sa na Pagu venuje množstvo rodín a fariem. Tým najznámejším je bezpochyby svetovo známa syráreň Gligora.

V malebnej obci Kolan môžete navštíviť ako jej obchodík, tak nahliadnuť pod pokrývku výrobného procesu počas exkurzie v prevádzke syrárne. Okrem tradičného Paškiho siru produkuje Gligora mnoho ďalších druhov syrov od klasických až po nevšedné dobroty, ktoré inde neochutnáte.

Otváracia doba:

  • denne (okrem nedele) od 10:00 do 16:00 hodín
  • komentované prehliadky syrárne začínajú vždy o 11:00 a 13:00 hodín.

Zobraziť mapu

Tento tip na výlet nájdete v lokalitách:Kvarnerský záliv

Tipy na výlet v okolí

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet