Obec Sedlec-Prčice, ktorá sa nachádza v Stredočeskom kraji a len kúsok od hranice s Juhočeským krajom je ideálnym východiskovým bodom na výlety, turistiku aj cyklistiku. Vydajte sa napríklad k vodnej nádrži Slapy či Orlík, do historického Tábora, na zámky Orlík a Konopiště či na hrad Zvíkov. Ubytujte sa v retro Penzióne Dalmo, ktorý má rodinnú atmosféru, účelne vybavené izby a v lete aj vonkajší bazén! V cene sú aj raňajky formou bufetu.

O ubytovaní

Penzión Dalmo sa nachádza v stredočeskej obci Sedlec-Prčice. Tešte sa na ubytovanie s príjemnou rodinnou atmosférou a pestré možnosti športového vyžitia aj výletov.

S dejinami aj súčasnosťou mesta sa zoznámite na náučnom chodníku Od Vítkovskej ruže k zázračnému prameňu (200 m) či pri návšteve neďalekého múzea rodu Vítkovcov (400 m). Pekným cieľom pre celodenný výlet je mesto Tábor (25 km), kde môžete obdivovať nádherné historické centrum a navštíviť Husitské múzeum (27 km) či zoologickú záhradu. Zaujímavým spestrením je aj exkurzia do stredovekého podzemia. Pre milovníkov sladkostí je tu múzeum čokolády a marcipánu (27 km), pre rodiny s deťmi zase múzeum Lega. V malebnom meste Bechyně (30 km) láka na návštevu zámok a kúpeľný areál s jednou z najstarších tradícií na našom území.

Iba 3 km od penziónu leží športový areál Monínec s bohatou ponukou vyžitia po celý rok. Jeho súčasťou je bikepark, golfové ihrisko, kúpalisko či farma s koňmi. V zime si tu môžete zalyžovať na zjazdovkách ski areálu.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulnej dvojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou. K vybaveniu izby patrí WiFi pripojenie, televízia a písací stôl so stoličkami.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno si pochutnáte na raňajkách vo forme bufetu. K dispozícii majú hostia aj zastrešený gril s posedením.

Niečo naviac

Súčasťou penziónu je rozľahlý športový areál s vonkajším bazénom, multifunkčným ihriskom a posilňovňou. Nájdete tu aj zázemie pre minigolf, squash a stolný tenis.

Penzion Dalmo

Penzion Dalmo

Malá 46 , Sedlec-Prčice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Alena Nováková IČ: 45061289


728851479

pension.dalmo@seznam.cz

Check In
12:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
28 km
Vzdialenosť od jazera
33 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
3 km

Tipy na výlet

Tábor

Tábor Tip na výlet

Žiadne mesto nie je tak spojené s husitským hnutím ako Tábor. Mesto bolo založené husitmi v roku 1420 a slúžilo ako základňa ich vojsku. Dnes sa môžete vydať na prechádzku historickým centrom a predovšetkým na Žižkove námestie obdivovať zdobené štíty meštianskych domov. Uprostred námestia sa vyníma renesančné fontána a pomník Jána Žižku z Trocnova. Táborská radnica patrí k najvýznamnejším pamiatkam neskorej gotiky v Česku.

Čo navštíviť v Tábore?

  • Podzemné chodby
  • ZOO Tábor
  • Múzeum čokolády a marcipánu
  • Nevynechajte ani botanickú záhradu, Husitské múzeum, vežu Kotnov s priľahlou Bechyňskou bránou, Múzeum Lega alebo Rozhľadňu Hýlačka.

K prírodným zaujímavostiam patrí nádrž Jordán s Jordánskym vodopádom a Geologická expozícia Pod Klokoty

Viac informácií
Orlická priehrada
Orlická priehrada
Vodná nádrž Slapy
Vodná nádrž Slapy
Zámok Orlík nad Vltavou
Zámok Orlík nad Vltavou